DIY projector screen

z1ou

New member
15 February 2011
19
Geia sas exw ton VPL HW15 ths sony kai paizw apo ta peripou 2.30 kamia 70 me 75 inch
xrhsimopoiw ena pani enos filou kai prepei na tou to dosw pisw.
exw kanei ena wraio plaisio apo 3ilo pou to exw nthsei me mavrh alcadara

ti screan material mou proteinete na agorasw apo internet h apo ellada?

Tha agoraza pani alla den nomizw oti twra a3izei na dosw lefta gia toso mikro pani afou mporei se merika xronia na paw se megalutero spiti kai na parw ena kanonikou megethous

Euxaristw ek twn proterwn.

Απάντηση: DIY projector screan

Μπορείς να πάς σε blackout ύφασμα αν δεν θέλεις βαψίματα σε κόντρα πλακέ ή pvc. Φυσικά, υπάρχει και η λύση του έτοιμου πανιού (χωρίς το κάδρο).

Re: DIY projector screan

kai egw anamesa sto pani xoris kadro eimai kai to black out ufasma
gia to pvc den to hksera.
pantws mporw na vapsw kai ton toixo apo pisw alla olla auta tha eksartithoune apo to picture quality kai thn tumh

Αν ο τοιχος σου ειναι πολυ λειος (π.χ. σπατουλαρισμενος) και υστερα βαφοντας τον με το χρωμα που θες, θα εχεις ενα αριστο αποτελεσμα.
Το μονο μειονεκτημα θα ειναι οτι απλα θα εχεις μια σταθερη οθονη οπου δεν θα μπορεις να εχεις εμποδια/αντικειμενα μπροστα της.
Απο εκει και περα επιλεγεις ενα black border και το τοποθετεις περιμετρικα σαν τελειωμα/φινιρισμα της εικονας που θα προβαλλεται στον τοιχο.

γράφε με ελληνικά τα greeklish είναι δύσκολο να διαβαστούν και απαγορεύονται από τους κανονισμούς του φόρουμ.

είναι αρκετά λείος ο τοίχος, το black border το έχω είδη και ήθελα να είναι σταθερή. απλά απ'οτι είδα το PVC (που πχ έχω μια φωτογραφία εκτυπωμένη σε PVC) είδα ότι είναι μια χαρά και με το σκεπτικό ότι είναι φτηνό το PVC, έλεγα να δοκιμάσω πρώτα το PVC και αν δεν μου αρέσει να βάψω τον τοίχο.
και το επόμενο στάδιο δηλαδή να βάψω τον τοίχο τι μπογιά να βάλω?

585 σε low power τον εχω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επίσης και το PVC για φωτογραφίες πού ρώτησα έχει 7.5Ε +φπα το τετραγωνικό

άρα η αυτό η βάφω τον τοιχο

μέσω μιας γνωστής που δουλεύει σε διαφημιστική και με παρέπεμψε αυτή, τα 7.5+ φπα είναι για τα 3mm 12.5+φπα τα 5mm τα 10mm είχε έλλειψη και δεν μου είπε τιμή, τελάρο έχω είδη.
τώρα το θέμα είναι πόσο καλά θα παίζει σε σχέση με το να έβαφα τον τοίχο?
επίσης δεν ξέρω πως θα το μεταφέρω :)

ps: τα φύλα είναι 3χ2m.

Το pvc είναι σίγουρα πιο λείο και πιο ομοιόμορφο από τον τοίχο σου. Το πρακτικό αποτέλεσμα θα έχει μικρή διαφορά, ωστόσο, αν ήμουν στη θέση σου, θα προτιμούσα να φτιάξω ένα ωραίο κάδρο από pvc και να το βάψω.

Για χρώμα θα έπαιζα ανάμεσα σε Caparol Grau 20 και 15. 80 ίντσες δεν είπες ότι ανοίγεις?

κάδρο έχω και από πίσω δηλαδή να βάλω το PVC. τέλεια! και ούτε 80 ανοίγω.
πάντως σε μερικές ταινίες έχω πρόβλημα με το μαύρο και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει...

ευχαριστώ πολύ και για τα χρώματα.

πως να το πω σαν να έχει "μπιμπίκια" να το πω σαν να χάνει τις διαβαθμίσεις του γκρι να το πω δεν ξερω πως να το πω

σαν ομιχλη

φταίει ο ενισχυτής ? το blu ray ?ο pj δεν ξερω

btw έχω vpl hw15 blu ray sony το 790 και ένα HTIB της Onkyo(9100) καλώδια HDMI απλά 1.4

Εννοείς ότι με τον καιρό έχει χειροτερέψει? (με τις ώρες)

Αν ναι, πιθανώς να θέλει καθάρισμα ή να υπάρχει το γνωστό θέμα της Σόνυ με τα πάνελ.

όχι από την αρχή το έκανε και νόμιζα ότι φταίει το παλιό pleyer όπου και αλαξα (σαφώς καλύτερο το 790)

τώρα οσο για τα πάνελ απο οτι ειδα ειναι οκ στο panel alingment με το ματι απο κοντα