DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Ωραίος! Το έχω δει αυτό το mod να γίνεται "της μόδας" τον τελευταίο καιρό, αλλά θυμάμαι όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί (πριν αρκετούς μήνες) να είχε φάει πολλή κριτική (από τεχνικής άποψης). Δεν έχω κρατήσει σημειώσεις για το τι ακριβώς κάνει (και ποιο έλεγαν ότι ήταν το πρόβλημα).

Οπότε άκουσες ξεκάθαρη βελτίωση, ε; Ενδιαφέρον..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:SFGSFGSF:

περιμένω εναγωνίως... -bye-

Μια πλακέτα σε εσένα λοιπόν.. :p

Πείτε ποιοι ακόμα θέλετε πλακέτες.. Υπόψη, μιλάμε για σκέτες πλακέτες σε τιμή κόστους (κάτι ελάχιστα ) και προφανώς το BoM κτλ κτλ και όποια βοήθεια χρειάζεστε για την υλοποίηση.

Τα εξαρτήματα μπορούν να αγοραστούν από Mouser, με εξαίρεση το PL-2303HX το οποίο έρχεται από Ebay (με πολύ μικρό κόστος, ~1,50 τα 2 αν θυμάμαι καλά).
 
Ερώτηση η serial σύνδεση αφού είναι TTL δεν είναι μόνο για σύνδεση πάνω στην νέα isolated είσοδο στα pin του J3; Οι φώτος δίχνουν να το έχεις πάνω στη μη isolated!

Οι πλακέτες αυτές έχουν την πρόβλεψη να συνεργαστούν με την πλακέτα ενδείξεων μας, την οποία περιμένω.... να ελέγχει μέσω τηλεχειριστηρίου το Dac... απαιτητικός???
 
Η serial σύνδεση όπως την έχω υλοποιήσει είναι κανονική RS-232 (όχι TTL) ώστε να μείνει η isolated TTL ελεύθερη για τον controller μας.. ;)

Για ποια πλακέτα ενδείξεων λες; Την μικρή με την OLED ή τη μεγάλη; Την περιμένεις λες (τη μικρή); Δεν την είχες παραλάβει;

Ή έχουμε μιλήσει και για την μεγάλη πλακέτα και το έχω ξεχάσει; :p

Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση είναι ΝΑΙ. :p
 
Το έπιασα μόνο για αναβάθμιση και μετά απλά αποσύνδεση του usb σωστός... Και η isolated για το μικρό oled που περιμένω τον κώδικα και τις μετατροπές! Δεν βιάζομαι!
Πλακετίτσες θέλω κι εγώ!

Η serial σύνδεση όπως την έχω υλοποιήσει είναι κανονική RS-232 (όχι TTL) ώστε να μείνει η isolated TTL ελεύθερη για τον controller μας.. ;)

Για ποια πλακέτα ενδείξεων λες; Την μικρή με την OLED ή τη μεγάλη; Την περιμένεις λες (τη μικρή); Δεν την είχες παραλάβει;

Ή έχουμε μιλήσει και για την μεγάλη πλακέτα και το έχω ξεχάσει; :p

Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση είναι ΝΑΙ. :p
 
Last edited:
Βασικά παρήγγειλα 10 (η γνωστή ποσότητα..) οπότε μου περισσεύουν 9. Ο chris1967 θα πάρει μια, ο geovar το ίδιο (μου είχε πει παλιότερα ότι ήθελε μια), οπότε μένουν 7.

Υπολογίζοντας εσένα και τον takis μένουν ακόμα 5.

Απλά να μου πείτε αν θέλετε και την μικρή πλακέτα (που δίνει U.FL). Δεν είναι απαραίτητη, αλλά μιας και τις έχω..

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τεχνική άποψη τα U.FL είναι καλύτερη λύση σε σχέση με τα απλά καλωδιάκια, αλλά αφενός τα καλώδια και τα βύσματα έχουν κάποιο κόστος μη-αμελητέο, αφετέρου θεωρητικά λόγω FIFO δεν πρέπει να κάνουν ακουστή διαφορά.

Προφανώς αν οι 5 δεν φτάσουν για όποιους άλλους ενδιαφερθούν, μπορούμε να παραγγείλουμε κι άλλες..
 
Νέα από την Soekris: Οι πλακέτες με τις αντιστάσεις 0.01%/0.02% είναι πια out of stock. Διαθέσιμες υπάρχουν ακόμα πλακέτες 0.05%.

Στα τέλη Γενάρη θα γίνει διαθέσιμη η Rev 3 της πλακέτας η οποία θα έχει αντιστάσεις 0.02% και μεγαλύτερους πυκνωτές στα Vref.

Περισσότερα στο πρώτο μήνυμα του νήματος του diyaudio.com: http://www.diyaudio.com/forums/vend...ign-magnitude-24-bit-384-khz.html#post3998899
 
Δημήτρη τα έβλεπα και εγώ σήμερα
Εχουν αρκετά μεταφορικά και 25% ΦΠΑ και ή τελική τιμή έφθανε κάπου στα 340 ευρώ
 
Εργασίες σε εξέλιξη

DSC03310_zpsfhpzhxbm.jpg
[/URL][/IMG]





 
Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Ωραίος!

Δεν έπρεπε όμως να βάλεις τον διακόπτη ON/OFF τόσο χαμηλά. Στο μάτι δεν κάθεται καλά.

Δίκιο έχεις τώρα όμως έγινε. Το πολύ-πολύ να τον βάψω μαύρο να μην κάνει "μπαμ"
 
Πολύ μου αρέσουν οι ΕΙ μέσα!
Για κάποιον περίεργο,απροσδιόριστο λόγο,τους προτιμώ από τους τοροειδείς,το γιατί δεν το ξέρω ούτε ο ίδιος.