DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

το τροφοδοτικό του Δανού πωλείτε και σαν τυπωμένο μόνο στα 39 ευρώ και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κατασκευαστικα κοστίζει πολύ λιγότερα από τα 500+ που θέλει για να το πάρει κάποιος έτοιμο,όσο για το τυπωμένο ειναι απλά εξαιρετικο

Χωρίς να γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες, εγώ - αν ενδώσω - μάλλον θα χρησιμοποιήσω το interface της Audiobyte και θα το έβαζα κολλητά σε Soekris 0.1 (back-to-back).

Το θέμα είναι ότι το κόστος με κουτί και Μ/Σς - χωρίς τα τροφοδοτικά - θα ξεπερνούσε άνετα τα 800!

Δημήτρη 3.7 ειναι πολλα για τροφοδοσία στο isolator τόσο μου βγάζει το
http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...dac-power-supply-regulator-33v-50v-800ma.html

Αν είναι μόνο για το isolator δεν τρέχει τίποτα, δοκίμασέ το. Αλλά μου ακούγεται παράξενο.. Έπρεπε να βγάζει ακριβώς 3.3V.

Παρα πολυ παράξενο οντως, μπορεί να μη δουλευει κάποιος απο τους πυκνωτές, για να μη ξεκολλάω τα πάντα και απο τη στιγμη που δουλευε σταθερά στα 4,7V τάση στην οποία το isolator δεν λειτουργεί κατα συνέπεια το usb δεν κλειδώνει, εβαλα τριμεράκι στα 3.3 και τελείωσα. Με τρομαξε και ο Μανώλης οτι στα 4,7 θα το κάψω αλλα τελικα ολα ΟΚ.

Με 6ν2π ρούσικες σε τοπολογία srpp ( lampizator ) το δοκιμάσαμε ,,,

δεν ... με τιποτα .. ένας αψής γρήγορος οπαμπης θα του πάει καλύτερα στον χαρακτήρα του ,

ο γλόμπος μάλλον το λάσπωσε έξτρα ..

εντιτ ,, να σας περιγράψω και ακουστικά ,, ο Μάλαμας ακούγοταν σαν μπούλης ,, και η Μποφίλιου σαν 14χρονη κορασίδα ,,, :afro:

Last edited:

Το επόμενο βήμα για μένα είναι λάμπα με κέρδος ~2.

Αναμένουμε να ανυπομονησία!

Έχεις κάτι ιδιαίτερο στο μυαλό σου που θα ταίριαζε στο συγκεκριμένο (ηλεκτρικά) ή κάτι γενικής χρήσης;

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Νομίζω, ότι το όποιο επόμενο στάδιο θα πρέπει να πάει βάσει των αναγκών που θέτει ο καθένας αναλόγως των γούστων και των αναγκών του.

Προσωπικά, έτσι όπως το άκουσα Δημήτρη, στο σπίτι του Τζιμάρα δεν θα είχα πρόβλημα να το άφηνα και ως είχε. Σε ένα πιουρίστικο σύστημα δίχως ενεργό στάδιο προ, παρά μόνο με ύπαρξη κατάλληλου μπάφερ και ευαίσθητου τελικού, το αποτέλεσμα θα είναι μια χαρά. Η έξοδος των 1.4Vrms καλύπτει με το παραπάνω πάρα πολλούς τελικούς ενισχυτές.

Εάν τώρα ψαχτείς προς το πως μπορείς να πάρεις περισσότερα δυναμικά, περισσότερη ταχύτητα μετάβασης στις χαμηλές και χαμηλομεσαίες, θα χρειαστείς πάρα πολύ ψάξιμο...δεν νομίζω ότι κάποιο είδος μπάφερ μπορεί να δώσει αυτό το συγκεκριμένο, θα χρειαστείς ένα ενεργό στάδιο με ιδιαίτερη σχεδίαση προς το μέρος αυτό...η λάμπα αν και δεν είμαι καθόλου σχετικός περί της υλοποίησής της, πιστεύω ότι το φούσκωμα θα το δώσει, ως προς την ταχύτητα μετάβασης για να δώσει το γρήγορο μεταβατικό...εκεί δεν ξέρω.

Ο Μορφέας που έχει ασχοληθεί με τη τεχνολογία των λυχνιών, ίσως έχει την απάντηση...

Re: Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Νομίζω, ότι το όποιο επόμενο στάδιο θα πρέπει να πάει βάσει των αναγκών που θέτει ο καθένας αναλόγως των γούστων και των αναγκών του.

Προσωπικά, έτσι όπως το άκουσα Δημήτρη, στο σπίτι του Τζιμάρα δεν θα είχα πρόβλημα να το άφηνα και ως είχε. Σε ένα πιουρίστικο σύστημα δίχως ενεργό στάδιο προ, παρά μόνο με ύπαρξη κατάλληλου μπάφερ και ευαίσθητου τελικού, το αποτέλεσμα θα είναι μια χαρά. Η έξοδος των 1.4Vrms καλύπτει με το παραπάνω πάρα πολλούς τελικούς ενισχυτές.

Εάν τώρα ψαχτείς προς το πως μπορείς να πάρεις περισσότερα δυναμικά, περισσότερη ταχύτητα μετάβασης στις χαμηλές και χαμηλομεσαίες, θα χρειαστείς πάρα πολύ ψάξιμο...δεν νομίζω ότι κάποιο είδος μπάφερ μπορεί να δώσει αυτό το συγκεκριμένο, θα χρειαστείς ένα ενεργό στάδιο με ιδιαίτερη σχεδίαση προς το μέρος αυτό...η λάμπα αν και δεν είμαι καθόλου σχετικός περί της υλοποίησής της, πιστεύω ότι το φούσκωμα θα το δώσει, ως προς την ταχύτητα μετάβασης για να δώσει το γρήγορο μεταβατικό...εκεί δεν ξέρω.

Ο Μορφέας που έχει ασχοληθεί με τη τεχνολογία των λυχνιών, ίσως έχει την απάντηση...

Γιαυτό ακριβώς ρωτάω τον Μορφέα, γιατί πιστεύω ότι αυτός είναι ίσως ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Από την άλλη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν έχει παρατηρήσει έλλειψη δυναμικών, οπότε μπορεί να μην προσανατολίζεται σε λύση ενός τέτοιου "προβλήματος".

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ίσως ένα x10-d να έκανε δουλειά

Άσχετος από λάμπες εδώ.. για το x10-d της Musical Fidelity λες; Αν ναι, δεν ξέρω αν θα κάνει περισσότερο κακό ή καλό..

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Χθες το απόγευμα ακούσαμε το DAM του Μανόλη (Μορφέα) στη "σπαρτιάτικη" μορφή που έχει περιγράψει σε προηγούμενο ποστ.
Καμία έλλειψη δυναμικών δεν παρατήρησα,τουλάχιστον στο σύστημά μου. Ήχος γενικά εξαιρετικός και ξεκούραστος με λεπτομέρεια,φωνές και όργανα τοποθετημένα όπως θα έπρεπε στο χώρο/σκηνή.

ΥΓ.Θυμίστε μου,παρακαλώ, το λινκ περί Amanero φθηνού εκτός GB (39Ε αν καλά θυμάμαι)