DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: Απάντηση: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Δημήτρη σε ευχαριστω πολυ αλλα.....
Ενημερωνω για να σας γλυτωσω κοπο και χρημα οτι τελικά θα αλλαξω ρότα και θα ακολουθήσω το δρόμο του Lampizator
Το board μου με το vref mode διαθέσιμο στις αγγελιες.

Αυτή τη στιγμή είναι σε στοκ στο μαγαζί της Ευρώπης.. Με τρώει το δάκτυλό μου, αλλά κρατιέμαι...

Τώρα που δαγκώσατε, θέλετε να σχεδιάσουμε πλακετάκι για τις εισόδους; Σκεφτόμουν κάτι και με U.FL για τις I2S, ίσως και έναν επιλογέα (mux) για 2 πηγές I2S... Επίσης μερικές εισόδους s/pdif και προαιρετικά και I2S isolator για μεγαλύτερη ευελιξία.

Επίσης καλό θα είναι να βάλουμε και ξεχωριστό isolator για την σειριακή πόρτα.

Αυτά όμως δύσκολα θα χωρέσουν σε πλακετάκι 5x5cm.. Οπότε είτε θα κάνουμε κάτι πραγματικά minimal σε 5x5, είτε maximal σε μεγαλύτερη. Η διαφορά στην τιμή της πλακέτας θα είναι ψιλοαστεία..

Επίσης κανείς δεν σχολίασε αυτό.. Μάλλον δεν υπάρχει ενδιαφέρον..

Αυτή τη στιγμή είναι σε στοκ στο μαγαζί της Ευρώπης.. Με τρώει το δάκτυλό μου, αλλά κρατιέμαι...

αν μπορεί να παίξει και με άλλα dac είμαι μέσα

Να το σχολιασω εγω Δημητριε μου να μη μου στεναχωριεσαι :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Σχολίασέ το ντε.. :D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν μπορεί να παίξει και με άλλα dac είμαι μέσα

Όπως λέει και το ανέκδοτο, "Πες την αλήθεια Τάκη, δεν είσαι εδώ για το Soekris, ε;" :D

Η απάντηση είναι ναι, θα μπορεί να παίξει και με άλλα DAC αρκεί αυτά να δέχονται σήμα s/pdif σε στάθμη TTL.

Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

αντι sidecar είναι αυτό?

Όχι ακριβώς και/ή όχι απαραίτητα. Εμείς θα αποφασίσουμε τι θα κάνει..

Π.χ. αν κάποιος δεν θέλει καθόλου εισόδους s/pdif και έχει ήδη isolated USB interface (και δεν θέλει να βάλει δεύτερο..) δεν του χρειάζεται καθόλου.

Μου φάνηκε ότι μπορούσα να αντικαταστήσω τον receiver και το sidecar του αχλάδα + isolation του amanero, με ένα pcb, πιθανώς καλύτερο (που θα ακούγεται και καλύτερο...)
Δεν αξίξει λες Δημήτρη?

Εσύ το έχεις ήδη αντικαταστήσει το sidecar του αχλάδα. Αυτά που μπορείς να κάνεις είναι:

1) Τροφοδοσία στο Amanero. Μόνο καλό θα κάνει.
2) Isolation στο Amanero. Θα δείξει αν θα κάνει καλό ή κακό.
3) Receiver για τις s/pdif (αν σε καίνε..). Λογικά θα κάνει ακουστή διαφορά, αλλά όχι μέρα με νύχτα.

Αλλά φεύγουμε off topic..

Σχολίασέ το ντε.. :D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όπως λέει και το ανέκδοτο, "Πες την αλήθεια Τάκη, δεν είσαι εδώ για το Soekris, ε;" :D

Η απάντηση είναι ναι, θα μπορεί να παίξει και με άλλα DAC αρκεί αυτά να δέχονται σήμα s/pdif σε στάθμη TTL.

σωστά δεν είμαι για το soekris δεν παίζουν ευρα αυτό των καιρό για νέες περιπέτειες οπότε προχωράω ποιο παλιά project

σωστά δεν είμαι για το soekris δεν παίζουν ευρα αυτό των καιρό για νέες περιπέτειες οπότε προχωράω ποιο παλιά project
Μη στεναχωριεσε Τάκη ειμαστε δυο και μας τσιγκλαει και τους δυο ο Δημητριος

Α, και γι' αυτούς που έχουν balanced, στο 1121 (ΟΕΜ) έφυγαν τα buffer που κάνουν την μετατροπή από SE σε Balanced, οπότε ξεχάστε το Balanced με ένα 1121
Εκτός αυτού, όλοι λένε ότι είναι ακριβή αυτή η έκδοση μ' αυτά που προσφέρει, ακόμα και για την DIY κοινότητα, όχι για ΟΕΜ κατασκευαστές

Κάπου πρέπει να γίνει ένα νήμα με τα mods που έχουν προταθεί, είναι χαοτικά ότι έχουν γραφεί στο διαδίκτυο.
Παρακολουθώ από μακριά για την ώρα καθότι υπάρχουν άλλα ψηφιακές κατασκευές στα σκαριά

Κι εμένα στην αρχή μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι ακριβή, αλλά αν λάβεις υπόψη σου ότι μετράει καλύτερα από όλες τις άλλες, έχει και το επιπλέον reclocking και βάζεις εύκολα κορυφαίες τροφοδοσίες, φαίνεται να αξίζει τον κόπο.

Το ότι έχουν αφαιρέσει το buffer του balanced για μένα είναι στα συν, ούτως ή άλλως οι περισσότεροι δεν το χρησιμοποιούσαν και / ή το ξήλωναν.

Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Α, και γι' αυτούς που έχουν balanced, στο 1121 (ΟΕΜ) έφυγαν τα buffer που κάνουν την μετατροπή από SE σε Balanced, οπότε ξεχάστε το Balanced με ένα 1121
Εκτός αυτού, όλοι λένε ότι είναι ακριβή αυτή η έκδοση μ' αυτά που προσφέρει, ακόμα και για την DIY κοινότητα, όχι για ΟΕΜ κατασκευαστές

Κάπου πρέπει να γίνει ένα νήμα με τα mods που έχουν προταθεί, είναι χαοτικά ότι έχουν γραφεί στο διαδίκτυο.
Παρακολουθώ από μακριά για την ώρα καθότι υπάρχουν άλλα ψηφιακές κατασκευές στα σκαριά

Τις οποίες κρατάς κρυφές ,ώς συνήθως
Απλά έχεις μαζέψει 4 phono και ακούς ...

Re: Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Κι εμένα στην αρχή μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι ακριβή, αλλά αν λάβεις υπόψη σου ότι μετράει καλύτερα από όλες τις άλλες, έχει και το επιπλέον reclocking και βάζεις εύκολα κορυφαίες τροφοδοσίες, φαίνεται να αξίζει τον κόπο.

Το ότι έχουν αφαιρέσει το buffer του balanced για μένα είναι στα συν, ούτως ή άλλως οι περισσότεροι δεν το χρησιμοποιούσαν και / ή το ξήλωναν.

Έχω δει πολλές υλοποιήσεις με μία πλακέτα και xlr στην έξοδο. Η παρατήρηση ήταν γι' άλλους, δεν έχω balanced σύστημα
Δημήτρη δεν έχω δει μετρήσεις από το 1121, μπορείς να παραθέσεις σύνδεσμο ;

Τις οποίες κρατάς κρυφές ,ώς συνήθως
Απλά έχεις μαζέψει 4 phono και ακούς ...

Όπως έγραψα, δεν ασχολούμαι, τα λίγα που έγραψα στο νήμα.
Έχω ήδη άλλα σχέδια στα ψηφιακά οπότε το αφήνω για αργότερα

Απ' ότι έχω διαβάσει, χωρίς μετατροπές και ρυθμίσεις στα φίλτρα, δεν ...
Παρόλα αυτά υπάρχει βοήθεια στο διαδίκτυο (το blog του Δημήτρη είναι αναλυτικό, δεν ξέρω αν περιέχει όλες τις αλλαγές που έχει κάνει) οπότε όποιος είναι πρόθυμος δεν θα μείνει στα κρύα του λουτρού

Re: Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Έχω δει πολλές υλοποιήσεις με μία πλακέτα και xlr στην έξοδο. Η παρατήρηση ήταν γι' άλλους, δεν έχω balanced σύστημα
Δημήτρη δεν έχω δει μετρήσεις από το 1121, μπορείς να παραθέσεις σύνδεσμο ;

Για την ώρα υπάρχουν μόνο οι επίσημες μετρήσεις του κατασκευαστή: http://soekris.dk/dam1121.html

Βασικά πιο πολύ specs είναι, αλλά λογικά υπάρχουν και οι μετρήσεις.. ο Soren γενικά δεν βγάζει νούμερα από το κεφάλι του.

Όπως έγραψα, δεν ασχολούμαι, τα λίγα που έγραψα στο νήμα.
Έχω ήδη άλλα σχέδια στα ψηφιακά οπότε το αφήνω για αργότερα

Απ' ότι έχω διαβάσει, χωρίς μετατροπές και ρυθμίσεις στα φίλτρα, δεν ...
Παρόλα αυτά υπάρχει βοήθεια στο διαδίκτυο (το blog του Δημήτρη είναι αναλυτικό, δεν ξέρω αν περιέχει όλες τις αλλαγές που έχει κάνει) οπότε όποιος είναι πρόθυμος δεν θα μείνει στα κρύα του λουτρού

Βασικά οι σύγχρονες πλακέτες δεν χρειάζονται μετατροπές, απλά μια καλή τροφοδοσία και ένα φίλτρο.. Δεν είναι τίποτα τρομερό. Μπορείς να κάνεις κι άλλα, αλλά με υποκειμενικά / αμφίβολα αποτελέσματα..