DIY ραδιόφωνο τύπου Tivoli

denialofservice

New member
13 December 2011
1
Γειά σας αγαπητοί και καλώς σας βρήκα.

Καταρχήν να δηλώσω εντυπωσιασμένος με το μέγεθος του forum :worshippy:. Είμαι φορουμάκιας στο χώρο των φουσκωτών και εντυπωσιάστηκα από το πόσο πολλοί είστε.
Θέλω να ζητήσω τα φώτα σας στο εξής προτζεκτάκι που λέω να ξεκινήσω. Έχω ένα αποσυναρμολογημένο ραδιο σι ντι αυτοκινήτου πιονέρ με μοσ φετ, αξιοπρεπές, και λέω να γίνει η βάση μου για ένα οικιακό ραδιόφωνο ίσως και με ντοκ για αι ποντ. Προσανατολίζομαι στο να βρω ένα σχέδιο για ένα ηχειο με οδηγούς full range χωρίς cross over κλπ, και να το φτιάξω έτσι ώστε να είναι και το περίβλημα του ραδιοφώνου συγχρόνως. Οι σκέψεις μου πάνω στις οποίες θα ήθελα να παρακαλέσω για τη βοήθειά σας είναι οι εξής:
1. θέλω σχέδιο ηχείου με driver που να υπάρχει στην ελλ. αγορά ή εύκολα online
2. το ηχείο δεν πρέπει να είναι 4 Ohm για να είναι συμβατό με το ραδικόφωνο αυτοκινήτου?
3. αν χρησιμοποιήσω μόνο το ένα κανάλι του συστήματος θα δημιουργήσω πρόβλημα? μήπως πρέπει υποχρεωτικά να πάω σε στερεο?
Είμαι γενικώς καλός με κατασκευές και την παλέυω καλά με τα ηλεκτρονικά, είμαι όμως παντελώς άσχετος με ηχεία.
Ο στόχος μου είναι κάτι όμορφο που να ακούγεται αξιοπρεπώς. Η λύση φτιάξε-ένα-κουτί-και-βάλε-ένα-ηχείο-ότι-να-ναι δεν την θέλω.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, και υπόσχομαι φωτό του προτζεκτ αν βρώ λύσεις στα προβλήματά μου.
:ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004: