Diy rca και xlr interconnect

Georgesod

AVClub Enthusiast
10 March 2012
1,087
Λοιπόν το καλώδιο είναι αυτό viablue nf-s1 silver

viablue_nfs1.jpg

viablue_nfs2.jpg

το οποίο έχει 2 layers θωράκισης. Στην περίπτωση που κολληθεί στην πλευρά της πηγής στο (-), χρησιμοποιούμε και τα 2? Αν κι όπως φαίνεται στη φωτό βγαίνει πολύ χοντρό....

Επίσης στο xlr και τα 2 στρώματα θωράκισης;

Βασικά η πηγή είναι dac οπότε στο rca interconnect να μην κολληθεί και καθόλου???

Το αλουμίνιο δεν μπορεί να κολληθεί έτσι κι αλλιώς. Αρα θα το κόψεις πάρα πίσω ώστε να κερδίσεις σε πάχος. Επίσης η θωράκιση θα μπορούσε να αραιώσει λίγο στο σημείο της κόλλησης. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Απο xlr σε rca;
Αυτα τα δύο διάφανα δεν θα πρέπει να έχουν μέσα σύρματα. Τα έχει μέσα για μηχανική ενίσχυση μάλλον.

Το καλώδιο rca σε rca και η θωράκιση στη μια πλευρά (το αν είναι απαραίτητη το συζητάμε). Απλά έχει 2 στρώματα θωράκισης (και 2 αλουμίνια που θα κοπούν) και δεν ξέρω αν πρέπει να ενωθούν και οι 2 σε 1 και να κολληθούν ή όχι

Νομίζω οτι θα πρέπει να κολλήσεις και τα δύο στρώματα της μόνωσης απο την μία πλευρά. Δηλαδή κόκκινο στον κεντρικό αγωγό, μαύρο στο εξωτερικό περίβλημα και απο την μία πλευρά κολλάς μαζι και τις δύο θωρακίσεις( στο εξωτερικό περίβλημα).

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς, το μέλος Georgesod θέλει να φτιάξει ένα καλώδιο σύνδεσης από rca σε xlr και ψάχνει πως θα συνδέσει το hod/cold από την πλευρά του rca?

Re: Απάντηση: Diy rca και xlr interconnect

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς, το μέλος Georgesod θέλει να φτιάξει ένα καλώδιο σύνδεσης από rca σε xlr και ψάχνει πως θα συνδέσει το hod/cold από την πλευρά του rca?

Το μέλος Georgesod :p θέλει να φτιάξει και ένα rca to rca και 1 xlr to xlr. Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής από την αρχή. Το συγκεκριμένο καλώδιο έχει δυο θωρακήσεις (όπως φαίνεται και στην πρώτη φωτό) μια εξωτερική και μία πιο μέσα. Δεν ξέρω αν πρέπει να τις χρησιμοποιήσω και τις δυο ενώνοντάς τες και κολλώντας τες εκεί που πρέπει και στα 2 interconnect rca και xlr. Στην περίπτωση του rca βγαίνει και πολύ χοντρή η διατομή του μπλεντάζ (δεύτερη φωτό) οπότε μαζί με το μαύρο που είναι κι αυτό "μπαμπάτσικο" κάνει την κόλληση αρκετά δύσκολη (από την πλευρά της πηγής μόνο). Οπότε έριξα και το ερώτημα αν τελικά η κόλληση της θωράκισης από τη μια πλευρά είναι τελικά απαραίτητη και κάνει διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα για rca interconnect

1. Κόψε κάθε ίχνος φύλλου αλουμινίου και από τις δύο άκρες!

2. Σύστρεψε καλά και σύνδεσε την πρώτη εσωτερική θωράκιση μαζί με τον αγωγό (-) στο ένα άκρο, και την δεύτερη εωτερική θωράκιση μαζί με τον αγωγό (-) στο άλλο άκρο. Φρόντισε με το πολύμετρο οι δύο θωρακίσεις να μην ενώνονται στο ίδιο άκρο αλλά μόνο μέσω του αγωγού (-).

3. Αν θες σωστές συνδέσεις με αυτό το καλώδιο που επέλεξες, αγόρασε RCA Amphenol (κωδικός ACPR). Με άλλα bulky τύπου WBT θα μπλέξεις... άσχημα.

Καλή επιτυχία...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η παραπάνω οδηγία αφορά στον τερματισμό σε RCA...

Σταύρο κάπου στο νετ τον πέτυχα αυτόν τον τρόπο που προτείνεις. Νομίζω θεωρείται καλύτερος για σύνδεση προ και τελικού. Αν κατάλαβα καλά η κάθε μια θωράκιση σε ένα άκρο μαζί με το πλην και στο άλλο η κάθε μία κομμένη αντίστοιχα. Τα rca τα έχω ήδη και είναι αυτά

Αυτά τα RCA φοβόμουνα...

Κάντο όπως περιγράφω πιο πάνω. Θα έχεις και λιγότερο όγκο συστραμμένης θωράκισης να κολλήσεις πάνω στο RCA.

Τελικά σήμερα παρέλαβα το καλωδιάκι από τον γερμαναρά :p και το έφτιαξα. Μια χαρά βγήκε με τον κλασσικό τρόπο, απλά ήθελε δυνατό κολλητήρι και μπόλικη ποσότητα καλάι (CARDAS QUAD EUTECTIC SOLDER) καθώς από την μεριά της πηγής ήταν μεγάλη η διατομή στο (-)
Τολμώ να πω αν και άστρωτο ακόμα ότι παίζει πολύ καλύτερα από άλλο που είχα φτιάξει με mogami 2524 + Switchcraft rca

rca.jpg

Να χαρώ τη ντιούικη κατασκευή. Πάντα τέτοια.
Ως κλασικό τρόπο, εννοείς ότι ένωσες τα 4 εσωτερικά καλώδια δίχως τα μπλεντάζ ή τον τρόπο που σου είπαν παραπάνω τα λοιπά μέλη;

Re: Απάντηση: Diy rca και xlr interconnect

Να χαρώ τη ντιούικη κατασκευή. Πάντα τέτοια.
Ως κλασικό τρόπο, εννοείς ότι ένωσες τα 4 εσωτερικά καλώδια δίχως τα μπλεντάζ ή τον τρόπο που σου είπαν παραπάνω τα λοιπά μέλη;

Kαι τα δυο layers θωράκισης μαζί με άλλο ένα στο πλην και ένα στο συν (αυτά από την μια πλευρά). Στην άλλη κλασικά 2 καλώδια 1 σε κάθε πόλο.

Δείξε μας shot από τις κολλήσεις...

Σταύρο δεν τράβηξα και είναι μανούρα να βγάλω τις βίδες τώρα. Πάντως το επίπεδό μου είναι noob-ικο :p . Δεν κάνω όμορφες κολλήσεις απλά λειτουργικές...

Δυστυχώς "αυτό" που έχω για να βγάζω photo, sucks big time. Πάντως να πω ότι αφαίρεσα τις λεγόμενες γέφυρες (καθώς πήγα να λυγίσω μια και έσπασε) και κόλλησα κάτω. Επίσης στην πλευρά με το "floating ground" έβαλα θερμοσυστελλόμενο για να απομονώσω τις τρίχες της θωράκισης που μπορεί να κάναν επαφή. Επίσης τσέκαρα εξονυχιστικά με το πολύμετρο και ήμουν οκ..

44.png

Last edited:
Τα βύσματα γενικά δεν είναι και πολύ εύκολα στο κόλλημα, αν και αρχικά φαίνεται απλή υπόθεση δεν είναι πάντα. Βοηθάει μια μικρή μέγγενη πάγκου ώστε να έχουμε και τα δύο χέρια ελεύθερα. Τα σύρματα πρέπει να κάνουν καλή επαφή με τα μέταλλα πριν ακουμπήσουμε πάνω το κολλητήρι. Εύκολα καίγονται οι μονώσεις αν είναι από απλό PVC. Ζεσταίνουμε το σημείο επαφής και μετά ακουμπάμε επάνω την κόλληση, που πρέπει να είναι σε λίγη ποσότητα. Εύκολα περιγράφεται, δύσκολα γίνεται.

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα τη (πραγματική) χρησιμότητας αυτής της ηλίθιας βίδας!

Αν το παρακάνεις στο σφίξιμο, θα πάρει και το (+) αγκαλιά...

Χειρότερα βύσματα από αυτού του τύπου για μένα δεν υπάρχουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, για να κολλήσεις ικανοποιητικά αγωγό πάνω στο σώμα (-), χρειάζεσαι "ευκινησία" και κολλητήρι 40+ W.