DIY speaker clones

Re: Απάντηση: DIY speaker clones

Είναι πολύ ευαίσθητο ρε φιλαράκ.

Είναι τόσο λεπτό που αν το φυσήξεις δυνατά κόβεται.

Δοκιμασμένα πράματα σου λέω.

Είσαι σίγουρος; Στα δικά μου MG 12 δεν το είδα και τόοοοσο ευαίσθητο πια! Το φύσηξα για ξεσκόνισμα, το σκούπισα και με πινελάκι (μαλακό με τρίχα καμήλας) και δεν το είδα να δυσανασχετεί καθόλου! Έτοιμος ήμουν να ρίξω και κάνα azax, αλλά προτίμησα να μην πιέσω κι άλλο την τύχη μου... ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY speaker clones

Είσαι σίγουρος; Στα δικά μου MG 12 δεν το είδα και τόοοοσο ευαίσθητο πια! Το φύσηξα για ξεσκόνισμα, το σκούπισα και με πινελάκι (μαλακό με τρίχα καμήλας) και δεν το είδα να δυσανασχετεί καθόλου! Έτοιμος ήμουν να ρίξω και κάνα azax, αλλά προτίμησα να μην πιέσω κι άλλο την τύχη μου... ;)

Δε μιλάω για το quasi ribbon βρε, αλλά για το κανονικό ribbon της magnepan!

Το Quasi εκτός του ότι ηχητικά το βρίσκω απίστευτο, είναι και...άκαυστο.

Απορώ γιατί βάζουν ασφάλεια στα MG12, MG1.6, αφού δεν καίγεται...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY speaker clones

Δε μιλάω για το quasi ribbon βρε, αλλά για το κανονικό ribbon της magnepan!

Κατάλαβα λάθος, προφανώς!
Τέτοιο ribbon δεν άγγιξα, ακόμα. Πρέπει να είναι λεπτό σαν του Martin Logan μάλλον...

Το Quasi εκτός του ότι ηχητικά το βρίσκω απίστευτο, είναι και...άκαυστο.

Δεν το έχω χαρεί ακόμα για διάφορους λόγους, κυρίως ο χώρος αλλά και τα συνοδά μηχανήματα...

Απορώ γιατί βάζουν ασφάλεια στα MG12, MG1.6, αφού δεν καίγεται...

Δεν καίγεται με τους δικούς σου ενισχυτές! Σκέψου ότι τα 12 & 1.6 πωλούνται αρκετά φτηνά στην Αμερική με οικονομικά συστηματάκια με ραδιοενισχυτή ή μικρό φτηνό ενισχυτή που η χαμηλή αντίσταση των ηχείων συνδυασμένη και με χαμηλή ευασθησία θα τον κάνει να ψαλιδίσει αρκετά εύκολα. Τότε καίγονται τα πάντα, όχι μόνο το quasi ribbon φυσικά, και καταλαβαίνεις ότι η ασφάλεια θα έχει σώσει σίγουρα καταστάσεις...

Σε σένα πώς να ψαλιδίσει; Για να φτάσεις στα όρια ισχύος του ενισχυτή των tweeter, οι στάθμες θα είναι ήδη απαγορευτικές για οικιακό περιβάλλον! ;)