Ο κόντρα στη λάμα οδηγός θα μπει πιο ψηλά από τα ρουλεμάν!
Δεν χωράει να μπει στο ίδιο ύψος!
Σχέδιο μπορείς να κάνεις κάτι ανάλογο με αυτό που έδειξε πιο πάνω ο Γιάννης.
Αλλά αν περιμένεις λίγο θα έχεις και ένα σκαρίφημα, χωρίς διαστάσεις με τα υλικά σου. :7SFGSFG:
Αν δεν πειράξει το ροδάκι, δεν βλέπω πως γίνεται, αλλά για να το λές κάτι θα ξέρεις!![]()
Σήμερα πήρα κάποια πραγματάκια για να ξεκινήσω σιγά-σιγά την κατασκευή.
Ρουλεμανάκια, Μ4 βίδες, τον οδηγό κι ένα κομμάτι αλουμίνιο που θα χρησιμοποιήσω σαν βάση στήριξης όλων αυτών. Αυτό που λείπει είναι το κυριότερο, το σχέδιο.
Πως θα το φτιάξω δηλαδή. :chinscratch:
Τι διαστάσεις έχουν Μπάμπη τα ρουλεμάν ?
Εξωτερική Διάμετρος ?
Εσωτερική Διάμετρος ?
Πάχος ?
Έτσι ακριβώς Μπαμπη .
Για την περίπτωση που εξετάζουμε να μην χάσουμε καθόλου εύρος κοπής φαντασου ανάμεσα στις αλενοβιδες ενα ακόμα ρουλεμαν με πιρο του οποίου τα άκρα θα τερματίσουν καθετα στις αλενοβιδες .
Πολυ απλο και λειτουργικό .
Απο την στιγμη που πας και στην διαιρουμενη βαση φιλε Seafalco (συγνωμη αλλα ξεχνω το ονομα σου) γιατι δεν πας στην λύση πιρου και όχι βιδας για το πίσω ρουλεμαν ; Υπάρχει περισσότερος χώρος να χωρέσουν ολα σε πιο απλη σχεδιαστικά βαση .
Εγώ είχα στο μυαλό μου κάτι πολύ απλό. Σήμερα καθόμουν στο γραφείο φίλου και πίναμε καφέ και, επειδη ψιλοβαριόμουν κιόλας, σκάλιζα ένα μικρό κομματάκι από κόντρα πλακέ θαλάσσης να δώ τι παίζει μπας και μου κατέβει και καμιά ιδέα.
Έφτιαξα αυτό. Τίποτε σπουδαίο αλλά με κάποιες προσαρμογές εμένα με καλύπτει.
Ωραίος !
Όταν το καταλήξεις το σχέδιο, πάρε μια πιο μεγάλη βέργα αλουμινίου να κάνεις το όλο σύστημα εκεί επάνω και τον ολισθητήρα μεταβολής του ύψους δηλαδή!
Και αν τα καταφέρνεις καλά με τα μηχανουργικά, μπορεί να χώσεις και το τρίτο ρουλεμάν μέσα στο ίδιο ύψος!
Αλλά και το σκληρό ξύλο παίζει στην υπόθεση!
Όπως και να έχει, εύχομαι καλή διασκέδαση!![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.