DIY TT. Το βαρελάκι μου.

Audiocostus

New member
25 January 2007
85
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά.

Αυτό το ποστ γράφεται για να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας. Επιτέλους χθές (μετά από πάρα πολλούς μήνες) κατάφερα και έκανα το αυτοσχέδιο πικαπάκι μου και έπαιξε όπως ήθελα να παίζει.
Χωρίς αυτο το ενοχλητικο σσσσσσσσσ (στο τέλος του δίσκου) Ολα τα άλλα τα ανεχόμουνα αλλά αυτό μου έσπαγε τα νεύρα. Βέβαια το συριστικό είναι εγγενές σε μερικές ηχογραφήσεις αλλά παραπήγαινε βρε παιδί μου.
Ισως σε αυτό βοήθησε και η κεφαλή (Goldring 1042), ίσως η ρύθμιση του βραχίονα, ίσως ότι εφυγε ο ανάδρομος Ερμής από το ζώδιό μου, ίσως τα βουντού μου έπιασαν, ίοως................... Σσσσσστ. Δουλεύει.
Αντε τώρα στην επόμενη ψύχωση.

Για την ιστορία, το πικαπάκι απαρτίζεται από:
Γύρο στους 10 πόντους πάχος MDF κομμένο κυκλικά (διαστάσεις δίσκου) με την επιφάνεια σαν τηγάνι (λέγε με Pluto) που στο χερούλι του έχει μπει ο βραχίονας (RB300).
Ο βραχίονας στα 219,5 pivot to spindle με πολύ ελαφρά αρνητικό VTA και η κεφαλή (1042) κατα Baerwald στα 2γρ.
Ο καταπληκτικός direct drive μηχανισμός της Pabst από ένα δότη Dual 701 (φχαριστώ μπαμπά) τοποθετημένος στο κέντρο του κύκλου και το τροφοδοτικό του εξωτερικά.
Φέρτε μου τα Clearaudio σας να τα φάω.
(και φυσικά αστειεύομαι.............)

Τσκ τσκ τσκ... Ανάβουν τις φωτιές τους, μας βάζουν να καθόμαστε στα κάρβουνα και μετά σου λένε αύριο μεθαύριο... :bigcry:
Άντε, καλά, θα το καταπιώ και αυτό το ποτήρι... ;)

Να και οι φωτογραφίες.
Έχει ακόμη δουλειά, αλλά προς το παρόν..........μου κάνει.
Να το πω και το κλισέ;
Στην πραγματικότητα (του μυαλού μου) δείχνει πιό όμορφο από ότι στις φωτό.
Please be gentle.

Attachments

• TT pic.jpg
    TT pic.jpg
    114.8 KB · Views: 308
  • TT pic 2.jpg
    TT pic 2.jpg
    103 KB · Views: 151
Ευγε, ευγε. Πρωτότυπες ιδέες χρειάζεται το χόμπυ συνάδελφοι. Τα συνήθη τα αγοράζεις και έτοιμα και τώρα με τους Κινέζους και φθηνότερα από το να τα φτιάξεις.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Όμορφο! :)
Αν και θα προτιμούσα μάλλον τη βάση του βραχίωνα μαύρη και το πλατό από Rega. ;)

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά.

Αυτό το ποστ γράφεται για να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας. Επιτέλους χθές (μετά από πάρα πολλούς μήνες) κατάφερα και έκανα το αυτοσχέδιο πικαπάκι μου και έπαιξε όπως ήθελα να παίζει.
Χωρίς αυτο το ενοχλητικο σσσσσσσσσ (στο τέλος του δίσκου) Ολα τα άλλα τα ανεχόμουνα αλλά αυτό μου έσπαγε τα νεύρα. Βέβαια το συριστικό είναι εγγενές σε μερικές ηχογραφήσεις αλλά παραπήγαινε βρε παιδί μου.
Ισως σε αυτό βοήθησε και η κεφαλή (Goldring 1042), ίσως η ρύθμιση του βραχίονα, ίσως ότι εφυγε ο ανάδρομος Ερμής από το ζώδιό μου, ίσως τα βουντού μου έπιασαν, ίοως................... Σσσσσστ. Δουλεύει.
Αντε τώρα στην επόμενη ψύχωση.

Mπραβο συναδελφε, το πικαπακι ειναι τζετ. Καλες ακροασεις....

Παιδια σας ευχαριστώ όλους. Ειλικρινά. Σχόλια προερχόμενα από ανθρώπους του χώρου εκτιμώνται ιδιαίτερα.
Το Dual είναι όντως του '73. Ενα πολύ καλό πικάπ (αν και οι κριτικές στο audioreview υπερβάλλουν). O μηχανισμός EDS-1000 της PAbst είναι θαύμα γερμανικής μηχανικής και είναι το πρώτο ευρωπαικό πικάπ με direct drive. Το πλατώ του είναι 3.5 κιλά και πολύ καλά ζυγισμένο (σκέφτομαι μελλοντική αλλαγή σε plexi) και η τρομερή ροπή δεν κολώνει ακόμα και αν κάτσω εγώ επάνω :flipout:. Διάφορα ματ (λάστιχο, φελός, φελός με καουτσούκ, χοντρό γυαλί) μάλλον ταλαιπωρία έφεραν και κατέληξα στο δικό του για λόγους πρακτικούς.
Η βάση του βραχίονα σαφέστατα κάποια στιγμή θα μαυρίσει αλλά προς το παρόν...........δικαίωμα.

Βραχίονες δοκιμάστηκαν οι Audio Technica 1005 & 1009 (ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ κατασκευή και αρκετά υποτιμημένοι), ενας LMF -δεν μπορώ να πω ότι τον λάτρεψα - και ο τωρινός - θέλω VTA adjust γαμ.... Θα προτιμούσα ενα SMV IV (ναι καλά) αλλά δόξα τω Θεώ καλά είμαστε. Ολα τα παραπάνω (όπως και όλο το project) έγινε με τράμπες και φθηνοαγορές. Επ' ουδενί βέβαια το DIY δεν είναι φθηνό και όποιος το ξεκίνησε για να γλυτώσει λεφτά........μάλλον την πάτησε.
Κεφαλές πολλές και φτηνές παρέλασαν αλλά η τελευταία (απειροελάχιστα) μεταχειρισμένη (ευχαριστώ Jean!) 1042 που αντικατέστησε (αλλά κρατείται) μια Clearaudio Aurum Wood Classic και μάλλον θα μείνει για καιρό.

Να έλυνα και το πρόβλημα (γείωσης ; ) που έχει ο LM3866 (myref του Penasa) για να μην βγαίνει ο (RFI) θόρυβος από τα Fostex θα ήμουν χαρούμενος. Προς το παρόν. Μέχρι την επόμενη ψυχασθένεια.
(Γιατρέ τα ακουστικά σου κάντα από τεφλόν. Ακούς τα μεσοχαμηλά των ακροαστικών καλύτερα)

Τα FE-204 σε 40lt (πάρε-δώσε) BR. Σύνδρομο του keep it simple συνάδελφε (KISΣ)
Εχω τα σχετικά tweaks (foam από τον αποροφητήρα, γειωση στο basket, ξύλινα phase plug από παπουτορναδόρο στο Μοναστηράκι). Δεν παίζουν καθόλου άσχημα. Εχω πάρει και το dammar να τα αλείψω αλλά διστάζω γιατί είναι μη αναστρέψιμο. Πάντως τα 300Β παίζουν μια χαρά. Εχουν (πως δεν έχουν) και τις αδυναμίες τους αλλά...................καλά να μαστε μωρέ. Ωχου ! Να το παμε σ' άλλο thread αν είναι να πούμε για αυτά.