DIY TT. Το βαρελάκι μου.

Τα FE-204 σε 40lt (πάρε-δώσε) BR. Σύνδρομο του keep it simple συνάδελφε (KISΣ)
Εχω τα σχετικά tweaks (foam από τον αποροφητήρα, γειωση στο basket, ξύλινα phase plug από παπουτορναδόρο στο Μοναστηράκι). Δεν παίζουν καθόλου άσχημα. Εχω πάρει και το dammar να τα αλείψω αλλά διστάζω γιατί είναι μη αναστρέψιμο. Πάντως τα 300Β παίζουν μια χαρά. Εχουν (πως δεν έχουν) και τις αδυναμίες τους αλλά...................καλά να μαστε μωρέ. Ωχου ! Να το παμε σ' άλλο thread αν είναι να πούμε για αυτά.

Και γω γιαυτο το μεγαφωνακι ξεκινησα αλλα παντου στα μαγαζια ηταν obsolete,
και πηρα τελικα το 206.
Ειμαι περιεργος πως θα παιζουν μεσα στην jerico κορνα μου.

Καλημέρα Τζίμη,
Πας για DIY Jericho Horns ?? Respect !!!!...και καλό κουράγιο.
Να προτείνο κάτι ;
Τι θα έλεγες για αυτό: http://www.quarter-wave.com/Project05/Project05.html.
Κουλαντρίζεται πιο εύκολα εχει καλό γουάφ, έχω ακούσει καλά λόγια.
Υπάρχουν και τα Voight για να νοιώσεις Οβελίξ. Τα Abbey στην έκθεση πέρσι μου άρεσαν.
Θα βγάλω κάνα δυο φωτό από το δικό μου να το πάμε σε άλλο thread.
Τι λες;

Εχουμε ήδη δύο. Μια εγώ και μια ο Δημήτρης.

http://audio.dynatech.gr/jericho1.htm

DSC01552.JPG

Last edited:
Καλημέρα Τζίμη,
Πας για DIY Jericho Horns ?? Respect !!!!...και καλό κουράγιο.
Να προτείνο κάτι ;
Τι θα έλεγες για αυτό: http://www.quarter-wave.com/Project05/Project05.html.
Κουλαντρίζεται πιο εύκολα εχει καλό γουάφ, έχω ακούσει καλά λόγια.
Υπάρχουν και τα Voight για να νοιώσεις Οβελίξ. Τα Abbey στην έκθεση πέρσι μου άρεσαν.
Θα βγάλω κάνα δυο φωτό από το δικό μου να το πάμε σε άλλο thread.
Τι λες;

Κοιτα αυτα τα MLML/TQWTL/BR και λοιπα θελουν καργα διορθωση για να εχουν μπασο οποτε αναγκαστικα πας σε BLH.
Τα jerico ta εχω εδω και δυο χρονια :

Θα ανοιξω προσεχως θεμα για τα fostex που ειναι και επικαιρο, μια και αυτη την εποχη κυκλοφορει οξεια 206τιδα ...

:grinning-smiley-043
Sorry παιδιά. Εμφανώς έχω χάσει επεισόδια.
Καταπληκτική καμπίνα. Θέλω και γω μαμά.

Αμφιβάλλω αν τα 206 θα παίξουν καλύτερα σε κόρνες. Τα 204 ήταν φθηνότερα από Γερμανία και καταλληλότερα για BR. Τα περι διόρθωσης με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Ειδικά άμα παλεύεις με 8W και παθητικό

Να αλληλοκαλεστούμε βρε παιδιά. Παίζει ωραία έργα αυτό το σινεμά.

Something is happenning here
but you don't know what it is
Or do you Mr Jones ?

:grinning-smiley-043
Sorry παιδιά. Εμφανώς έχω χάσει επεισόδια.
Καταπληκτική καμπίνα. Θέλω και γω μαμά.

Αμφιβάλλω αν τα 206 θα παίξουν καλύτερα σε κόρνες. Τα 204 ήταν φθηνότερα από Γερμανία και καταλληλότερα για BR.

...αυτο, μπορεις να το διαπιστωσεις και απο πρωτο χερι.
Θα κανονιστει meeting....

Ποτε, απο που και ποσο τα αγορασες τα 204?

Κατ' αρχήν, συγχαρητήρια για το βαρελάκι σου!:SFGSFGSF: Εξαιρετική δουλειά!

Τώρα, σχετικά με τα Φόστεξ σου, το νταμάριασμα μη το φοβάσαι, κάνει δουλειά. Το έχω εφαρμόσει στα δικά μου 167 και είδα διαφορά (μάλιστα, η σύγκριση έγινε Α-Β με ένα μεγάφωνο νταμαριασμένο και το άλλο όχι).

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 3 συνφορουμίτες που έχουν ξεκινήσει τις κόρνες Dallas II με τα 206. Νομίζω είναι καλύτερη εφαρμογή από τα Jericho - έτσι τουλάχιστον δήλωσαν κάποιοι που τα άκουσαν και τα δύο (Τζιμάκο, τι λες και συ; )

Κατ' αρχήν, συγχαρητήρια για το βαρελάκι σου!:SFGSFGSF: Εξαιρετική δουλειά!

Τώρα, σχετικά με τα Φόστεξ σου, το νταμάριασμα μη το φοβάσαι, κάνει δουλειά. Το έχω εφαρμόσει στα δικά μου 167 και είδα διαφορά (μάλιστα, η σύγκριση έγινε Α-Β με ένα μεγάφωνο νταμαριασμένο και το άλλο όχι).

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 3 συνφορουμίτες που έχουν ξεκινήσει τις κόρνες Dallas II με τα 206. Νομίζω είναι καλύτερη εφαρμογή από τα Jericho - έτσι τουλάχιστον δήλωσαν κάποιοι που τα άκουσαν και τα δύο (Τζιμάκο, τι λες και συ; )

Πραγματι Βαγγελη, το ηχειο ειναι απιστευτο.....

Βρε παιδιά τι να πω. Οι καμπίνες είναι καταπληκτικές. Χρειάζονται χώρο, χρόνο, μεράκι, εργαλεία και γνώση. Μακάρι να μπορούσα....... Ζηλεύω.
Παρεπιπτόντως τα FE204 ήταν από spectrumaudio.de γύρω στο κατοστάρικο.

Αχ βρε Βαγγέλη, με βάζεις στη πρίζα. Μάλλον θα τα αλείψω με το σιρόπι (πρέπει να πάρω και την τουρπεντίνη να το αραιώσω πρώτα). Αν γίνουν καλύτερα κέρδισα. Αν όχι τα περνάω και με μερέντα, τα μοιράζομαι με τα παιδιά και έχω δικαιολόγία για την σύντροφο για καινούριο project.
Αν δεν ήταν τόσο ψηλά να μου κόβουν τη θέαση από τον προτζέκτορα θα δοκίμαζα και τα Voight. Τα phase plug είναι must. Και ειδικά για 10.......

Βρε παιδιά ας το πάμε σε άλλο thread.....

Βρε παιδιά τι να πω. Οι καμπίνες είναι καταπληκτικές. Χρειάζονται χώρο, χρόνο, μεράκι, εργαλεία και γνώση. Μακάρι να μπορούσα....... Ζηλεύω.

Αχ βρε Βαγγέλη, με βάζεις στη πρίζα. Μάλλον θα τα αλείψω με το σιρόπι (πρέπει να πάρω και την τουρπεντίνη να το αραιώσω πρώτα). Αν γίνουν καλύτερα κέρδισα. Αν όχι τα περνάω και με μερέντα, τα μοιράζομαι με τα παιδιά και έχω δικαιολόγία για την σύντροφο για καινούριο project.
Αν δεν ήταν τόσο ψηλά να μου κόβουν τη θέαση από τον προτζέκτορα θα δοκίμαζα και τα Voight. Τα phase plug είναι must. Και ειδικά για 10.......

Βρε παιδιά ας το πάμε σε άλλο thread.....

Πάντως, άμα θέλεις μπορώ να σου δώσω έτοιμο διαλυμένο νταμάρ. Το έχω παρασκευάσει με την παραδοσιακή μέθοδο: ρητίνη δάμαρης σε στερεά μορφή διαλυμένη σε διπλοαποσταγμένο νέφτι.

Τα Voigt pipes μπορείς να τα κάνεις με αναδιπλωμένο τον σωλήνα, όπως τα έχω και εγώ. Θα έχεις δύο ομορφότατα ηχειάκια με ύψος όχι πάνω από 120 πόντους. Δεν ξέρω όμως αν τα 204 κάνουν για τέτοια εφαρμογή, ήτοι αν έχουν Qts πάνω από 0.25.

Τα phase plugs από πού τα πήρες;

Πάντως, άμα θέλεις μπορώ να σου δώσω έτοιμο διαλυμένο νταμάρ. Το έχω παρασκευάσει με την παραδοσιακή μέθοδο: ρητίνη δάμαρης σε στερεά μορφή διαλυμένη σε διπλοαποσταγμένο νέφτι.
ΠΡΟΣΟΧΗ με το νταμαρ ! δύο πολύ γρήγορα χέρια και οχι υπερβολές !! ,, πειραματίστηκα σε κάτι σονυ
αρχαία fullrange και υπερέβαλα στο ενα και κατάντησε σαν σαμπρέλα και έχασε τελείως τον ελενχο και σχεδόν καταστράφηκε , οσο για τα φοστεξ 206 αφοβα !! κατεμε , σε κόντρα α.β το νταμαριασμένο ηταν σαφώς καλύτερο σε πολλά σημεία !
(αλλα καλα λέει ανοιχτε ενα αλλο threand)

ΠΡΟΣΟΧΗ με το νταμαρ ! δύο πολύ γρήγορα χέρια και οχι υπερβολές !! ,, πειραματίστηκα σε κάτι σονυ
αρχαία fullrange και υπερέβαλα στο ενα και κατάντησε σαν σαμπρέλα και έχασε τελείως τον ελενχο και σχεδόν καταστράφηκε , οσο για τα φοστεξ 206 αφοβα !! κατεμε , σε κόντρα α.β το νταμαριασμένο ηταν σαφώς καλύτερο σε πολλά σημεία !
(αλλα καλα λέει ανοιχτε ενα αλλο threand)

Τα δικά μου (167) τα πέρασα μόνο ΕΝΑ χερι.

Αχ βρε Βαγγέλη, με βάζεις στη πρίζα. Μάλλον θα τα αλείψω με το σιρόπι (πρέπει να πάρω και την τουρπεντίνη να το αραιώσω πρώτα).

Καποιος, καποτε σε μια εκθεση, μου υπεδειξε νταμαριασμα επιλεκτικο σε συγκεκριμενα σημεια της επιφανειας του κονου,με γεννητρια και στηθοσκοπιο !!! (ηταν γιατρος χειρουργος). Δεν μπορω να ξερω / γιαυτο και δεν δοκιμασα καθολου damar. Στην θεση σου παντως, αμα ειχα ηδη χειρουργισει το μεγαφωνακι, δε θα ημουν τοσο διστακτικος.....
Απο την αλλη μερια, μπορεις να επανορθωσεις, καπως, και το αρχικο Qts και το Fs του μεγαφωνου.
(μαζα του κωνου που αφαιρεσες VS μαζα του damar που προσθεσες)

Re: DIY TT. Το βαρελάκι μου. Οπως ήταν πρώτα......

Εδώ όμως θέλω γνώμες.
Αυτή ήταν η αρχική του μορφή. Οι επιρροές από Michell εμφανείς (ασε ρε).
Πως σας φαίνεται.
Ειλικρινα ε;
Οχι με το μαλακό.

Attachments

• TT1.JPG
    TT1.JPG
    127.6 KB · Views: 124
  • TT2.JPG
    TT2.JPG
    131 KB · Views: 35