DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Μια χαρά πρόσημο έχει το ρεύμα (δεν είναι βαθμωτό μέγεθος).

Και SE να είναι με σταθερή πηγή ρεύματος η κατανάλωση αυξομειώνεται και δεν παραμένει σταθερή.
 
Αν κάνεις πράξεις και το ρεύμα σου βγαίνει με αρνητικό πρόσημο σημαίνει απλά ότι έχεις κάνει λάθος θεώρηση για την πορεία του ρεύματος. Στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν σαν το φορτίο (το στάδιο εξόδου) να στέλνει ρεύμα πίσω στο τροφοδοτικό του αντί να το καταναλώνει.

Αλλά δεν σημαίνει ότι έχεις "αρνητικό ρεύμα" - απλά τελικά το φορτίο σου γυρίζει ρεύμα πίσω στην πηγή σου (όπως π.χ. αν συνέδεες σε ένα κύκλωμα το οποίο λειτουργεί υπό τάση 5V έναν πυκνωτή ήδη φορτισμένο στα 12V).

Αν μιλάμε για SE ενισχυτή και αυξομοιώνεται η κατανάλωσή του, σημαίνει απλά ότι έχει περάσει από τάξη Α σε τάξη ΑΒ.
 
Δημήτρη, ειδικά μιλώντας και έτσι όπως το θέτεις, ναι το ρεύμα δεν γυρίζει πίσω στο τροφοδοτικό, τουλάχιστον με "νορμάλ" φορτίο.
SE και τάξη AB δεν γίνεται εκτός κι αν φασουμε στο σημείο κόρου αλλά δεν μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις που κλιπαρει η έξοδος.
Η κατανάλωσή του αυξομειώνεται έτσι κι αλλιώς (μιλάμε πάντα για στιγμιάια μεγέθη).
Έστω πως έχεις SE με μία πηγή ρεύματος στην έξοδο και ένα τρανζίστορ που οδηγεί το φορτίο και ελέγχεται από το σήμα.
Από το + της τροφοδοσίας το στιγμιαίο ρέυμα θα είναι πάντα κυμαινόμενο.
Από το - της τροφοδοσίας λόγω της πηγής ρεύματος το ρέυμα θα έιναι σταθερό.
Η κατανάλωση του τροφοδοτικού θα αυξομειώνεται ανάλογα με το ρέυμα που θα διαρέει το τρανζίστορ εξόδου.
Μια δοκιμή με το LTspice δεν κοστίζει τίποτα.
 
Έχω μια απορία σχετικά με λάμπες.
Έχω αγοράσει από δύο διαφορετικούς πωλητές στο ebay λυχνίες 6n6p.
Σε μερικές από τις λάμπες του ενός πωλητή υπάρχει μία ελαφριά καφεκίτρινη απόχρωση στο γυαλί στην περιοχή ανάμεσα στις μίκες.
Αυτό μπορεί να είναι σημάδι πως οι λάμπες δεν είναι καινούριες (NOS) ή υποδηλώνει κάτι άλλο;
Δεν έχω λυχνιόμετρο και προς το παρόν περιμένω τους μετασχηματιστές οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποια δοκιμή.
 
yPX7tAAWglR4CQwROy04Lx8-QjzLR7WPR0ivcMVUFHo.jpg

https://www.reddit.com/r/BudgetAudiophile/comments/8fdmjc/never_go_full_logitech/

j4t7y_kJd0AXokr5Gqrrwqja-WgnGOT7ZID3OuXOd80.jpg


decorative ports :D
https://www.reddit.com/r/Expectatio...vmj9q/the_port_on_this_speaker_is_decorative/
 
Παιδική απορία.
Για ποιο λόγο τα μετρητικά μικρόφωνα που χρησιμοποιούνται για μετρήσεις ηχείων είναι παντοκατευθυντικά (ή κάνω λάθος);
Για να μετρήσεις το χώρο καταλαβαίνω το λόγο.
 

USB high speed (480Mbps) isolator από την Texas Instruments.

Αρκετά ενδιαφέρον το ολοκληρωμένο και μάλλον απλή υλοποίηση ώστε να απομονωθεί γαλβανικά η πηγή (συνήθως κάποιος υπολογιστής) από την είσοδο του DAC
υποστηρίζοντας και USB high speed σύνδεση που είναι προαπαιτούμενη για δειγματοληψίες άνω του 24/96.

Χμμμ

Αντίστοιχες λύσεις από Analog:



με τη χρήση ταλαντωτή είτε από τη μεριά του host είτε από τη μεριά της περφερειακής συσκευής.

Εν τω μεταξύ τα evaluation boards κοστίζουν όσο ένα... entry level USB audio καλώδιο.
 
Εκτός από το LT4320 έχουμε υπόψιν μας άλλο ολοκληρωμένο για ενεργή ανόρθωση;