Diyinhk async usb>i2s (split from Ess9108 στο ebay)

λίγες φωτογραφίες για να έχουμε αναφορά ....

πρώτα μια γενική του βουβαλιού VΧ.Χ ...έχω χάσει πλέον λογαριασμό μιά και είπα αλλού ότι δεν μένει κλειστό το καπάκι τελικά για πάνω από 2μηνο...
Δεξιά βλέπετε την καλύτερη βελτίωσή του σε άποψη vfm και απόλυτα νούμερα, την πάμφθηνη srpp πλακέτα κατασκευής πωπού εκ κίνας...
Αριστερά το αμέσως επόμενο βελτιωτικό....Σε κλάση και φινέτσα....Salas...

όλα αυτά τα έχουμε ξαναπεί.
Παρακαλώ αγνοείστε το εσωτερικό και την χωροθέτηση. Ήταν όλα στρατιωτάκια στημένα για στρατέγκο πριν από 2 χρόνια.
Σήμερα είναι πάνε εσύ εκεί να πάω εγώ εκεί που έχει τρύπα....
(και μεταξύ μας, σκασίλα μου μεγάλη, διότι τελικά όλα είναι ψυχολογικά, και αρκεί λίγο λαμπιζάτορα να διαβάσεις για να σου φύγουν οι ψυχολογικές ανησυχίες)

Στο ίδιο πνεύμα στήθηκε και το i2s, όπως νάναι δηλαδή και κάνε ό,τι χειρότερο μπορείς, διότι το είχα πεί με βγάζει απ τη βολή μου.
Δηλαδή μου βάζει το μακ στην άκρη και φέρνει πάλι το πισί και μου παίρνει το squeezebox.

Λοιπόν ο οδηγός στήθηκε στο πισί εύκολα και χρειάστηκε ένα αναμενόμενο rebοot για να εγκατασταθεί με επιτυχία.
Το μοντουλάκι συνδέθηκε και με τη μία λοκάρισε το βουβάλι.
Το φούμπαρ βρήκε τον σχετικό οδηγό και το έπαιξε με τη μία.

Τα προβλήματα ήρθαν μετά
διότι....παίζει καλά:bigcry:

Attachments

• P1010796s.jpg
    P1010796s.jpg
    71.7 KB · Views: 161
  • P1010794s.jpg
    P1010794s.jpg
    59.5 KB · Views: 161
  • P1010795s.jpg
    P1010795s.jpg
    66.4 KB · Views: 161
Last edited:
Άμα σου πω ότι στα 'λεγα..

άστα αυτά...
εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα.
Μου είναι αδύνατον να ακούσω μουσική χωρίς να έχω το κοντρόλ στο χέρι μου.
Πρέπει να βρεθεί λύση, να είναι λειτουργικό και το sb μέχρι νεωτέρας.
Το otto από ότι είδα κανει μεταγωγή από ένα i2s σε άλλο.
Δεν νομίζω ότι γίνεται να πηγαίνεις από i2s σε spdif. Εξ άλλου θέλει να γυρίζεις και έναν διακόπτη πάνω στο βουβάλι...
άλλος τρόπος δεν υπάρχει?

Otto-II και Arduino.. Αλλιώς Otto-II και διακοπτάκια..

Κάνει μεταγωγή όπως θέλεις αλλά πρέπει να το ελέγχεις κάπως και να αλλάζεις και το διακοπτακι.

καλά το υποψιάστηκα.
αυτό το διακοπτάκι όμως δεν θα αντέξει για 10 φορές.
χώρια που δεν έχει πρόσβαση.

Για λέγε το παρασύνθημα τώρα....

Το παρασύνθημα είναι ότι την πάτησες τώρα που γλυκάθηκες...

Για πες μου με το squeezebox δεν βγάζεις άκρη; Δεν είχαν βγάλει μόντα για έξοδο usb αντί s/pdif?

Re: Απάντηση: Diyinhk async usb>i2s (split from Ess9108 στο ebay)

Το παρασύνθημα είναι ότι την πάτησες τώρα που γλυκάθηκες...

Για πες μου με το squeezebox δεν βγάζεις άκρη; Δεν είχαν βγάλει μόντα για έξοδο usb αντί s/pdif?

όχι για το δικό μου (duet).
Στην ανάγκη θα πρέπει να πάρω touch

Re: Απάντηση: Diyinhk async usb>i2s (split from Ess9108 στο ebay)

To ένα έξοδο μετά το άλλο...

δεν το βλέπεις έτσι όταν ανταμοίβεσαι.
Ίσως να υπάρχει και λύση με το μακ, αν παίξει εκεί σωστά γιατί και το μακ δεν είναι και τελευταίο μοντέλο

καλά το υποψιάστηκα.
αυτό το διακοπτάκι όμως δεν θα αντέξει για 10 φορές.
χώρια που δεν έχει πρόσβαση.

Για λέγε το παρασύνθημα τώρα....

Τραβάς καλώδιο για απομακρυσμένο (και πιο ανθεκτικό) διακοπτάκι.

ή Arduino....

Δουλεύει και στο 32s και στο II και στο III με πολύ μικρές αλλαγές στον κώδικα (κυρίως ώστε να υποστηρίζονται σωστά οι διάφορες είσοδοι).
Αυτές τις μέρες δουλεύω μια πλακέτα που θα απλοποιήσει αρκετά την ιστορία.. ο κώδικας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση (αν και ακόμα προσθέτω / αλλάζω πράγματα..).

να κάνω μια αφελή ερώτηση...
στο μολεξ εισόδου του βουβαλιού υπάρχουν από την μιά μεριά όλες οι επαφές του i2s μετά το gnd και μετά το spdif με τη σειρά αυτή.

Αν τα έχω όλα συνδεμένα πάντα κοινό θα είναι το gnd.

Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα δηλαδή στη λειτουργία του i2s αν είναι συνδεδεμένο το spdif με σήμα ή αντίστροφα?
Εννοώ θα είναι και τα δυό συνδεδεμένα και την αλλαγή να την κάνω με το διακόπτη...

λέω τώρα...

Δεν ξέρω εάν μπορώ να βοηθήσω, έτσι και αλλιώς το κύκλωμα στο βουβάλι δεν το γνωρίζω, αλλά είχα διαβάσει στα γραφόμενα του κατασκευαστή του XMOS που έχουμε βάλει σε άλλο νήμα, ότι έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί το i2s & spdif παράλληλα ("all I2S/SPDIF outputs are working in parallel").

Θα μου πεις ότι εδώ είναι άλλο το κύκλωμα, αλλά το αναφέρω μήπως και μπορεί να συσχετισθεί.

...
συζήτηση κάνουμε...

απλά δεν καταλαβαίνω γιατί πχ πρέπει να βάλει κάποιος έναν ic controlled διακόπτη μεταγωγό, όταν πχ ήδη διακόπτεις με τον διακόπτη το D1 (data) να πάει στον spdif comparator.
Αρα να δουλεύουν και τα δυό μαζί δύσκολο. Conflicts μην έχουν.

Είναι καιρός να μπω και σε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το τί ακριβώς παίζει η καρτούλα των 30 ευρώ....
είναι γεγονός ότι δεν είχα άλλη εμπειρία με i2s και επίσης γεγονός ότι συμπίπτει σχεδόν χρονικά με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλαγή που έφερε στο σύστημά μου το srpp με τις ρώσσικες λάμπες και τους ρώσσικους πυκνωτές. Διότι η τελευταία αλλαγή δεν μετράει ούτε δυό μήνες.

Τους δυό τελευταίους μήνες απολαμβάνω ξανα και ξανά όλα τα ακούσματα με τεράστια όρεξη χωρίς να θέλω να πατήσω στοπ σε κανένα κομμάτι, παρά μόνο για να ακούσω πως θα ακουστεί κάτι άλλο. Δεν περίμενα λοιπόν να ξανασυμβεί μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κάτι τέτοιο.
Γι αυτό και κρατάω μικρή επιφύλαξη καθώς πολλά κομμάτια ακόμα και τώρα τα ακούω για πρώτη φορά με τις λάμπες.
Όμως το i2s έφερε μιά πολύ όμορφη ιεράρχηση μέσα στην εικόνα και στα όργανα.
Το πρώτο που έρχεται συνήθως είναι η αθξημένη αίσθηση του χώρου και του βάθους. Ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι υπάρχει χώρος γύρω από κάθε όργανο, είτε φυσικός είτε φτιαχτός ηλεκτρονικά, που δεν μασκάρεται από τα δίπλα.
Αυτό στα ακουστικά είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, ενώ αντίθετα στα ηχεία εισπράττεις μια πολυδιάστατη εικόνα. Η εικόνα έχει απλωθεί κύρια στο ύψος, ενώ τα όργανα έχουν αλλάξει ελαφρά θέση από εκεί που ήταν πριν, παίρνοντας αποφασιστικά μια άλλη πιό δίπλα.Το ενδιαφέρον είναι ότι ότι αν δυό όργανα με το παλιό σεταπ ήταν πχ σε απόσταση μεταξύ τους 2 μέτρα και σε ευθεία, τώρα μπορεί να απέχουν 2.5 και το ένα να είναι σαφέστερα χαμηλώτερα από το άλλο, ενώ σε άλλη περίπτωση κάποια που ήταν σε απόσταση 2 μέτρα και σε υψομετρική διαφορά τώρα να είναι στο 1.5 και σε ευθεία. Θέλω να πω ότι δεν υπάρχει κανόνας στο άπλωμα της εικόνας σε ύψος ή εύρος,, αλλά μάλλον μια random τοποθέτηση πλέον γύρω από τις παλιά ασαφείς θέσεις που ίσως θυμάσαι, με τη διαφορά ότι η νέα θέση φαίνεται να είναι πιό σωστά και τεχνικά επιλεγμένη στο στούντιο και σε πείθει ότι είναι η τελική.
Δεν υπάρχει διαφοροποίηση σε μπάσο, χαμηλό, μεσσαίες, κλπ. Μόνο σε εικονα, λεπτομέρειες, χώρο, αέρα. Αλλωστε και η spdif έπαιζε και παίζει εξαιρετικά.
Τώρα δεν υπάρχει ...συνωστισμός θα έλεγα. Πριν νόμιζες ότι τα όργανα στριμώχνονταν να βγούν όλα μαζί από ένα άνοιγμα. Τώρα ή κάποιος τα έχει ιεραρχήσει ή έχει διευρύνει το άνοιγμα και βγαίνουν όλα με τάξη και ηρεμία.

Αυτά τα ολίγα.
Δεν υπάρχει δίσκος που να άκουσα, (έχω σκανάρει μέχρι τώρα όλη τη δισκοθήκη μέσα στο ΣΚ) που να με απώθησε. Όχι ότι έχουν ωραιοποιηθεί. Απλά ακούς από μια άσχημη ηχογράφηση τα καλά και τα άσχημα. Δεν δίνεις σημασία στα άσχημα και επικεντρώνεσαι στα καλά.
Υπάρχει σίγουρα μεγάλη αναλογικότητα, που την ξεχωρίζεις κύρια σε όργανα με πολλές αρμονικές πχ πιάνο ή μεταβατικών πχ κρουστά. Μεγάλη αποκάλυψη και οι υψηλής δειγματοληψίας ηχογραφήσεις που θεωρώ ότι είναι μάταιο να προσπαθεί κάποιος να τις ακούσει με spdif.

Τέλος τα προβλήματα που είχα παλιά και είχα αποδώσει στο παλιό λαπτοπ ήδη 7ετίας πχ κάτι τσικ τσικ όπως θόρυβος βινυλίου φύγανε για πάντα.

Το μειονέκτημα είναι ότι όλα αυτά τα ωραία σημαίνουν ίσως τέλος squeezbox για μένα και αυτό με λυπεί αφάνταστα και με δυσκολεύει ακόμα πιό πολύ.....

Όπερ και αυτό σημαίνει Δημήτρη ότι ποτέ μη λες ποτέ.
Αυτό που ισχύει σήμερα, αύριο μπορεί να έρθει τούμπα.
Εγώ προσωπικά έχω αναθεωρήσει πολλά το τελευταίο διάστημα. Η ζωή είναι ένα ατέρμονο ψάξιμο.
Δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να ακούμε από odac και ενεργά ηχεία, με πηγή ένα πειραγμένο.... touch.:BDGBGDB55:
.. και να γελάμε.

δυστυχώς Σταύρο το δικό μου sb δεν το γνώρισαν πολλοί.
Η ευελιξία του είναι τεράστια.

Ακόμα και τώρα, δυό μέρες μετά από συνεχή ακρόαση με άλλο μέσο, σε κάθε αλλαγή πάει το χέρι μου να πιάσει τον controller του. Το δάχτυλό μου δε πάει να κάνει κυκλάκια....
Πρέπει να βρώ τρόπο να πάρω i2s από εκεί...
ή να βγάλω usb....σε αναλύσεις μέχρι 192, όταν το καημένο από τη μάνα του βγάζει 48 και το ίδιο του το τσιπάκι 96. Ενώ το ταίζουμε με 192....

λοιπόν δεν θα το πιστέψετε πόση πληροφορία έβγαλε μέσα από 128ρι mp3.....-bye-
έχω κολλήσει και το ακούω σερί ήδη δυό φορές....και τσιμπιέμαι...