DLP ή LCD ?

Απάντηση: Re: DLP ή LCD ?

Ntinos1972 said:
Ειναι δυνατον μια γυναικα να ξερει τοσα πραγματα?
(επι αυτων των θεματων)

Κώστας Μπίλιας said:
I Dont think so...

Κάνετε μργάλο λάθος.
Η Μαρία είναι παλιό γνωστό μέλος απο το Avforum και οι γνώσεις της είναι πάρα πολλές, πολύ περισσότερες από τους πιο πολλούς άντρες εδώ μέσα.
Και να φανταστείτε οτι το forte της δεν είναι η βιντεοπροβολή αλλά ο ήχος! ;)

Re: Απάντηση: DLP ή LCD ?

Σάββας Σ. said:
Για δειτε λιγο αυτο, ισως βοηθησει
http://www.projectorpoint.co.uk/projectorLCDvsDLP.htm

Φυσικά αν πρόσεξες φίλε Σάββα στα μειονεκτήματα των LCD δεν αναφέρεται καθόλου η ανομοιομορφία του πάνελ, που είναι μεγάλη, και φυσικά η σύγκλιση που στις πιο πολλές περιπτώσεις εμφανίζει προβλήματα στην αναπαραγωγή.

Τώρα πως βγαίνει το συμπέρασμα για πιο sharp εικόνα των LCD έναντι των DLP δεν το καταλαβαίνω. Με μέτρια σύγκλιση πως μπορεί κάποιος προβολέας να βγάλει sharp εικόνα???

Θα συμφωνήσω βέβαια, και το έχω αναφέρει ξανά, ότι πλέον όλοι οι νέοι προβολείς LCD παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση σε όλους τους τομείς και μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ευχάριστα και χωρίς ουσιαστικά προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν.

Υ.Γ.Αυτές είναι διαπιστώσεις από έναν άνθρωπο που δεν έχει παρακολουθήσει ούτε μια ταινία ολόκληρη με LCD προβολέα, εξαιρώντας τον Sony HS-60 που ειλικρινά χάρηκα την συμβίωση μαζί του.

Καλο χειμωνα. Αν και καθυστερημενα να πω και εγω την αποψη μου.
Πιστευω οτι αυτη η κοντρα υφισταται μονο απο τις εταιριες (οπως και κοντρα plasma-lcd). O αγοραστης βλεπει-κρινει -αποφασιζει. Εγω για παραδειγμα πριν απο ενα χρονο αγορασα τον Panasonic AE 700 επειδη τον βρηκα 1000 ευρω και 1000 ευρω τοτε ευρισκα μονο τον benq 5520.
Αν ηθελα να δωσω 2000-2500 πιθανως θα ειχα καταληξει καπου αλλου ασχετα αν ηταν lcd η dlp με κριτηριο τις δυνατοτητες του και βεβαια το ματι μου. Θεωρω οτι και οι δυο τεχνολογιες εχουν + και - και αναλογα με τα χρηματα που διαθετει ο καθενας επιλεγει βαση αποδοσης και οχι βαση του τι ειναι. (ποιος dlp παιζει στα 1100 ευρω καλυτερα απο τον epson? ποιος lcd στα 3500 ευρω συγκρινεται με τον benq? κτλ).