DLP Link ή RF Glasses;

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
6,906
Οι κάτοχοι των dlp, τι από τα δύο προτιμάτε;
Τα dlp γυαλια είναι αρκετά πιο φθηνα από τα rf.
Το οπτικό αποτέλεσμα είανι το ίδιο όμως;
Τα έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει διαφορές;

συγνώμη φίλε μου μόλις τώρα θα ανέβαζα ερώτηση παρόμοιου τύπου....και θα ήθελα να συμπληρώσω.....όλα τα γυαλιά για dlp κάνουν για όλους τους projector dlp ή θα πρέπει να αναγράφει για συγκεκριμένη συμβατότητα με μοντέλο?

Απάντηση: Re: DLP Link ή RF Glasses;

Κανενας;
Ολοι rf εχετε;

Όχι οι περισσότεροι έχουν dlp-link διότι και πιο φθηνά είναι αλλά και επειδή δεν υποστηρίζουν ακόμη πολλά μέσα προβολής την τεχνολογία RF .

όλα τα γυαλιά για dlp κάνουν για όλους τους projector dlp ή θα πρέπει να αναγράφει για συγκεκριμένη συμβατότητα με μοντέλο?

Κάνουν με την προϋπόθεση όμως να ταιριάζουν τα hz συχνότητας των γυαλιών με της συσκευής η οποία θα είναι είτε 120 είτε 144 .
Έτσι και γυαλιά υπάρχουν κάποια που κλειδώνουν σε 120 και κάποια σε 144 .
Τώρα εάν κάποια τρίτου κατασκευαστή υποστηρίζουν και τις δύο συχνότητες θα κάνουν για όλα τα dlp-link μέσα .

Διαβάστε αυτό το θέμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας .

πολυ κατατοπιστικός Kosmous και να προσθέσω στην ερώτηση του συμφορουμίτη....έχω τον benq w700 κ τον έχω συνδεμένο με το pc με nvidia κάρτα που δίνει 3d...τί να προτιμήσω?γυαλιά 3d της nvidia ή από τα διάφορα άλλα σε οικογενειακή συσκευασία των 4 που δίνονται στα διάφορα site....???θα δω διαφορά?

και γιατί ενώ ο benq είναι στα 144hz τα γυαλιά που βρίσκω σε amazon και που λέει ότι είναι συμβατά με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι στα 120hz?Μούφα????

Καταρχην, καλό είναι να γινει συγχωνευση αυτου του θεματος με το 3d Glasses για Optoma HD25, γιατί περιέχει χρήσιμες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τις 2 τεχνολογίες και όχι τόσο με τον optoma HD25.

Μετά από ψάξιμο στο Internet, είδα διαφορετικές γνώμες γύρω από τα γυαλιά 3D.
Αλλοι υποστήριζαν τα dlp link και άλλοι τα rf.
Αυτο που κατάλαβα εγώ πάντως είναι οτι, τις διαφορές τις δημιουργούν τα γυαλια και όχι οι τεχνολογίες.
Μπορεί πχ καποιο αξιόλογο ζευγαρι γυαλια dlp link να παίζει καλύτερα από ενα φθηνό rf.

Βρηκα και κάποιες φωτο απο τον optoma HD83 στο αμερικανικο forum, οι οποίες δειχνουν τα αποτελεσματα με τα original dlp link γυαλια της optoma, καθώς και με τα original rf γυαλια της

H 1η φωτό δείχνει την εικόνα σε 2D
Η 2η φωτό με τα original γυαλια dlp link (Optoma ZD301)
Η 3η φωτό με τα original rf γυαλιά (Optoma ZF2100)

Οι διαφορές, αν έχουν κάποια βάση οι φωτό, είναι πολύ μικρές με ένα μικρό προβάδισμα για μένα, στο dlp link, λόγω της καλύτερης αντίθεσης.
Λογικά όμως θα μπορείς να πειράξεις την αντίθεση αν χρησιμοποιείς rf, ετσι ωστε να την φερεις στα γουστα σου.

Attachments

• 2D.jpg
    2D.jpg
    101.4 KB · Views: 77
  • DLP Link.jpg
    DLP Link.jpg
    95.5 KB · Views: 73
  • RF.jpg
    RF.jpg
    96.2 KB · Views: 77