DM-600 PVR - Σε αφασία

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,153
ΑΘΗΝΑ
Χθες, (Παρασκευή) γυρνώντας όπως πάντα μετά τις 8.00 στο σπίτι, έβαλα TV (Nova) για να δω τις ειδήσεις των 9.00μμ στηωΝΕΤ..
Η TV όμως μου έβγαζε μηνύματα "service cannot be found" και τελικά είδα τις ειδήσεις από την αναλογική εκπομπή της ΕΡΤ.
Έχω έναν DM-600 PVR σαν πελάτη ενός DM-500+ απ' όπου βλέπω τη Nova (στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο) εδώ και ένα χρόνο. Όπως είπα πιό πάνω, ο DM-600 ξαφνικα δεν λειτουργεί σωστά.
Δεν πιάνει τη Nova (Netmed). Όταν τον βάλω να κάνει "blind scan" του transponder, πιάνει διάφορους providers, αλλά όχι τον Netmed (Nova).. Υπενθυμίζω ότι ο DM-500+ απ' την ίδια κεραία, στο ίδιο σπίτι, λειτουργεί κανονικά. Έβαλα τον DM-600 στη θέση του DM-500+ και παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα (καμιά διαφορά)..

Συνοψίζω
DM600 δεν συντονίζεται
DM600 δεν "βλέπει" το δίσκο του (ενώ μέχρι τώρα, έκανε εγγραφές σ' αυτόν)

Ο DM-600 αγοράστηκε απ' το e-shop τον Δεκέμβριο 2007. Είίναι σε εγγύηση. Αλλά τι μπορεί να φταίει?

Ισως πρεπει να κανεις ενα τσεκ στην ταρατσα σου για ελεφρα απορηθμηση πιατου και ισως να ξαναπερασεις για φρεσκαρισμα το image σου ξανα προτημησε nabilo εχω ακουση οτι ειναι το καλυτερο για 500αρηδες εγω εχω τον 800 και για το black hole oson afora to share εχω καλλα λογια επεισης καλλο για σηαρε ειναι και το pli

καλλη επυτηχεια!!!!!!!!!!:ernaehrung004:

Πέρασα ξανα το Gemini 4.20 που έτρεχε ως τώρα. Τα ίδια.
Επειδή έχω ακούσει αρκετά για το Gemini 4.30, κατέβασα και πέρασα το Gemini 4.40. Τα ίδια.
Μάλιστα μετά από μερικά reboot δεν ξεκινάει καν (δεν φτάνει στην μπλέ οδόνη με το λογότυπο GP) και μένει με τα δύο λαμπάκια (πράσινο/κόκκινο) αναμένα.
Το service του που είναι?
ευχαριστώ
Γιάννης

PS nikolas70 δεν είναι θέμα πιάτου. Του σύνδεσα τη κεραία που πάει στον 500+ (ο οποίος παίζει κανονικά) και είχε την ίδια συμπεριφορά.

Last edited:
Ναι, αν το αγόρασες από εκεί. Και μην δεχτείς να σε στείλουν αλλού... :smile:

Περασες κανα αλλο image μεσα!!!!!!!!!!!

π.χ nabilo!!!!!!

Το μηχάνημα έχει πρόβλημα! Δεν βλέπει ούτε τον δίσκο του.
Εκτός απ' αυτό, ο άλλος Dreambox τρέχει Gemini. Πώς θα κάνω μοίρασμα με διαφορετικά λειτουργικά?

Μήπως, πριν τον πάω για service, του φλασάρω το original λειτουργικό του (αυτό που δεν έχει δυνατότητες sharing?).
Λέω, για τη περίπτωση που ίσως το Gemini παραβιάζει την εγγύηση.
Πάντως, τον δοκίμασα και με αυτό το λειτουργικό, αλλά πάλι δεν βρήκε παροχέα Netmed (Nova).

To οτι δεν βρίσκει την NETMED και βρίσκει διάφορους άλλους παρόχους,δε παει να πεί οτι έχει πρόβλημα 0 600.
Οι άλλοι πάροχοι που πιάνεις είναι και αυτοί στον HOTBIRD?
Ο 600αρης είναι ο server η ο client?

Είναι ο client.
Όμως τον δοκίμασα και με τη κεραία του server (DM 500+) και πάλι δεν βρήκε τίποτα παραπάνω απ' αυτά που πιάνει με τη δική του. Όλα τα σήματα έρχονται απ'ο ένα τετραπλό LNB. O DM 500+ δουλεύει κανονικά..
Επίσης, δεν βλέπει ότι έχει hard didk.
Επίσης και σ' αυτά που πιάνει, έχει BER 500-25000... πουθενά 0

Edit: Κάνω Blind scan στον Hotbird

Last edited:
Απάντηση: Re: DM-600 PVR - Σε αφασία

Λέω, για τη περίπτωση που ίσως το Gemini παραβιάζει την εγγύηση.
Φυσικά και επηρεάζει την εγγύηση οποιοδήποτε ανεπίσημο λογισμικό. Στο service θα τον πας με το original.

Τον επέστρεψα στο e-shop, όπου παρέλαβαν και τον DB, αλλά και τον δίσκο (WD 160Gb). Αναμένουμε.. θα σας πώ.

Είχα παρόμοιο πρόβλημα και ήταν ο δορυφόρος, είχε αλλάξει (με τον αέρα προφανώς) μοίρες και δεν έπιανε netmed.

Μήπως να έβαζες τον 600 σε άλλη έξοδο του 4απλού lnb που έχεις ?πχ να δοκίμαζες να τον βάλεις δοκιμαστικά στην έξοδο του lnb που έχεις τον 500 και σου δουλευει (ταράτσα).
Aλλαξε και το καλώδιο του 600 που φευγει απο το lnb προς diseqc με ένα νεο .

Last edited:
Τον έβαλα στη κεραία που πάει στον 500+ και έκανε τα ίδια...

====

Στο μεταξύ έχουν περάσει 2 εβδομάδες από τότε που τον πήγα e-shop και κανένα νέο ακόμα. Με πλοίο στη Κίνα τους στέλνουν?

====

Απόψε πήρα SMS απ' το e-shop που έλεγε ότι "το προϊόν σας αντικαταστάθηκε". Νεώτερα θα σας πω αύριο...