DM 7020 αδυναμια συντονισμου

kozadin

Senior Member
28 July 2006
667
Βόλος
Σήμερα θυμήθηκα τον αγαπημένο μου και παροπλισμένο εδω και 2 χρόνια κοντα 7020. Είχε βγάλει αυτο το πρόβλημα του να μην μπορεί να συντονίσει σε κανάλια (πχ εβρισκε περιπου 500 στον χοτμπερντ). Τότε που το ειχα ψαξει τα διαφορα φορουμ λέγανε πως δεν ηταν ζητημα tuner αλλα μητρικής και ειχε εμφανισθει μετα απο καποια αναβαθμιση gemini και περα. Να μην τα πολυλογω δεν το εψαξα παραπερα και αγορασα κατευθειαν τον 800. Θα ηθελα ομως να τον χρησιμοποιησω και παλι. Εχουμε καμία ιδεα για το τι εγινε τελικά με αυτες τις περιπτώσεις και αν συμφερει η επισκευή του;

Ευχαριστώ Φιλιππε. Βρίσκω 3 είδη lnbp21pd-tr, pd & d2-tr. Ξέρετε ποιο είναι το σωστό; Μήπως το δοκιμάσω και μόνος (έχω κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις ).

Ετοιμο το μηχανακι. Είχε τελικά καμένους τους δυο πυκνωτές γύρω από το LNPB, αντικατάσταση και όλα ΟΚ.
Σας δειχνω μια φωτογραφια που δανείστηκα από το satgrekco και εχω βαλει βελάκια στους αντίστοιχους πυκνωτές.

clip0001.jpg

Γει χαρα σε ολους.Σε ποιο μαγαζι υπαρχει το τσιπακι να το παρω λογω του ιδιου προβληματος.