DM 7025 και DIGEA

Απλά υπήρχε η απορία αν ο dreambox 800 κάνει για digea? Και σεις πήγατε την κουβέντα αλλού-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DM 7025 και DIGEA

Και για πες μας ρε μεγάλε, γιατί δεν κάνει ο 800αρης για digea?!!!!
Τι δεν κατάλαβες "ρε μεγάλε"?
Μάθε να διαβάζεις και μη προτρέχεις. Διάβασε το μήνυμα μου..

Απάντηση: Re: DM 7025 και DIGEA

Μίλησε κανένας για value for $??!

Ναι, εγώ...

Ο καθένας μας αγοράζει ότι θέλει, αρκεί να γνωρίζει για ποιο λόγο το θέλει...

Φυσικά... Διατηρώ το δικαίωμα να κρίνω κάποιον από αυτό που αγοράζει και για το λόγο που το αγοράζει, εφόσον το ανακοινώνει και δημόσια.
Και θεωρώ παντελώς ανόητο ή έστω βλακωδώς επιδειξιομανή όποιον αγοράσει έναν 800άρη για να βλέπει Digea...

ΥΓ: εσύ μόνον ένα δέκτη έχεις σπίτι σου;

Όχι... Αλλά τι σημασία έχει; Και τι σημαίνει αυτό για όσους όντως έχουν ένα δέκτη;

ΥΓ. Ο τρόπος σου ήταν άθλιος... Μη μας τη λες κι από πάνω... Αν είχες απλά μια απορία όπως λες, σίγουρα υπήρχε και πιο σωστός τρόπος να την εκφράσεις...

ΥΓ. Ο τρόπος σου ήταν άθλιος... Μη μας τη λες κι από πάνω... Αν είχες απλά μια απορία όπως λες, σίγουρα υπήρχε και πιο σωστός τρόπος να την εκφράσεις...
Ακριβώς, αλλά υπάρχουν τα περιθώρια να βελτιωθεί..

ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΝ ΔΕΚΤΗ DREAMBOX ΝΑ ΠΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ DIGEA....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΝ ΔΕΚΤΗ DREAMBOX ΝΑ ΠΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ DIGEA....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Εφόσον θέλεις σώνει και καλά dreambox πας για τον 8000 (~ 1000 ) και ένα DVB-T tuner module (~70 ).

-bye-Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις τον 800 (~400 ) και ένα DVB-T tuner module (~70 ) ΑΛΛΑ θα πρέπει να έχεις ένα κατσαβιδάκι στην κολότσεπη ώστε να ανοιγοκλείνεις το καπάκι και να αλλάζεις τα tuner (κι αυτά με βίδες). Λίγο αργό το ζάπινγκ αλλά θα έχεις να λές ότι με τον 800 βλέπεις digea και αυτό είναι που μετράει στις μέρες μας, το hype.:grinning-smiley-043

Μετά πάμε σε "υποκατάστατα" με linux τα οποία θα πρέπει να έχουν δύο προσθαφαιρούμενα tuner, όπως Cuberevo, Azbox, QboxHD (απο 250 - 500 ) και επιπλέον να αγοράσεις ένα DVB-T tuner module (~50 - 70 ).

Για να είμαι ειλικρινής, σε μια τέτοια περίπτωση όπως η δική σου, θα πήγαινα για "υποκατάστατο". Τα καταφέρνουν πολύ καλά με ένα S2 tuner & ένα DVB-T tuner + enigma2.

Με τους υπόλοιπους δέκτες δεν έχω επαφή, δεν μπορώ να έχω γνώμη.

Τις τελευταίες μέρες προσπαθούσα να κάνω ένα usb dvb-t tuner να δουλέψει στον DM800. Δεν είχα επιτυχία, αλλά έχω μερικά χρήσιμα συμπεράσματα να μοιραστώ μαζί σας.

- Η USB port του DM800 είναι USB 2.0 full, οπότε σαν υλικό μπορεί να υποστηρίξει usb dvb-t tuner.
- Τα images που υπάρχουν τώρα βασίζονται στο opendreambox git 1.5 . Αυτό έχει linux kernel 2.6.12 . Δυστυχώς στο linux kernel 2.6.12 δεν υποστηρίζονται usb tuners, οπότε στα σημερινά images δε πρόκειται να δούμε αυτή τη δυνατότητα. Η υποστήριξη για usb tuners υπάρχει μετά την 2.6.15.
- Υπάρχει το opendreambox git 1.6 που είναι η επόμενη έκδοση. Αυτή περιλαμβάνει εκτός από το 2.6.12 και σχετικά φρέσκο πυρήνα, τον 2.6.26. Σε αυτόν θα μπορούσαν να δουλέψουν πάρα πολλά dvb-t και dvb-s/s2 usb tuners. Δυστυχώς ο 2.6.26 δεν υποστηρίζει ακόμα διάφορα components του dm800, πχ την εσωτερική flash (οπότε και δεν μπορεί να μπουτάρει από flash, μόνο από nfs).

Συνεπώς, ΟΤΑΝ ολοκληρωθεί το opendreambox 1.6 και δούμε τα πρώτα images με νέο kernel 2.6.26 ή νεώτερο, θα μπορεί κανείς να βάλει ένα usb DVB-T tuner (που να υποστηρίζεται) και να δει τα ψηφιακά της digea στον DM800. Τώρα το πότε θα γίνει αυτό, είναι άγνωστο.