DM 800 HD Προβλημα με εσωτερικο δισκο !

b_bil2

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,523
Καλησπερα μολις αγορασα εναν 2.5 σκληρο και τον εβαλα κανονικα μεσα στο DM 800 HD.(με τησ οδηγιες του pdf καταφερα και τον ειδε το DM)
το Προβλημα ειναι οτι ενω τον κανω intialize τον βλεπει κανονικα (ετσι νομιζο ) μολις παταω κοκινο κουμπι(record) μου γραφει <<free disk size to small <100mb >>
προφανος δεν βλεπει το σκληρο και βλεπει μονο το flash memory
του σηστημα τος ! προσπαθησα διαβαζοντας καποια και ψαχνοντας στο google να κανω κατι αλλα τα ιδια !!!
Μπορειτε ναμου πειτε τι λαθος κανω;
Kαι τι πρεπει να κανω ;
Ευχαριστω

πρεπει να του κανεις διαμορφωση και να γιει ext3 πουαναγνωριζουν τα linux μετα πας μενου recording path και απο κει οριζεις τον δισκο σου
τι image εχεις?

ext3 του χω κανει !! στο recording paths πηγα ,εχει ενα φακελο hdd και υποφακελο μεσα movie >/hdd/movie ,επιλεγμενο το εχω ,αλλα παλι τιποτα ! ειχα παει και στο file manager και το ειδα αν υπαρχει το moovie , και υπηρχε .. το enigma 2 εχω ..
τι φταιει ?

Last edited:
λοιπον πας στο recording path μετα πατας blue κουμπι μετα οκ μετα πατας μενου οκ και βρισκεις το σκληρο ενα βημα πριν το φακελο movie ka πας το μπλε και μετα το πρασινο!και τωρα εχεις γυρισει στο recording path και κανεις δεξια για να επιλεξες το path που εκανες bookmark!ΑΥΤΑ σε dream elite ktl
Τωρα σε gemini οταν εκανες διαμορφωση σε ρωτησε να ονομασεις το δισκο σου!Σε αυτη τη περιπτωση θα πας internal flash media και εκει θα δεις το ονομα του δισκου σου και τον κανεις bookmark
Παντως να θυμασαι οτι οταν βλεπεις το δισκο η το ονομα του αναλογα την περιπτωση δεν ανοιγεις το δισκο η το ονομα αλλα πατας κατυθειαν τομπλε κουμπι για το bookmark!
Πιστευω να σε βοηθησα

τελικα στο recording paths μονο την internal flash βλεπει !! οποτε σωστα δεν βλεπει το σκληρο ακομη !! φιλε μου jim1papa δεν θελω να αλλαξω image ,δεν κατεχω και πολλα αλλος μου το φτιαξε ! ουτε να πσαχνο για δορυφορους και τετοια ! αν εχει καποιος τον dm 800 hd original !
ας μου πει καποια ληση !

ξανακανε initialization στο δισκο δεν τοεχεις κανει σωστα κανονικα επρεπε να το βλεπει

Ολα καλα george ,τελικα με μπερδευε το internal flash,εκει μεσα ητανε και ο σκληρος μου τελιακα ! ολα καλα τον ειδε τον φακελο του σκληρου ! τα εβαλα στο recording paths και ενταξει ,ευχαριστω για τη βοηθεια ... θα μπορω να γραφω και HD κανονικα ?

Last edited:
Παιδια, ειμαι ετοιμος να αγορασω ενα DM800HD (κλωνο φυσικα). Με ενδιαφερει πρωτιστως η λειτουργια PVR τοσο στα SD οσο και στα HD καναλια. Πως συμπεριφερεται στις εγγραφες; Κανει σπασιματα ή αλλου ειδους προβληματα; Προτιμοτερη η εσωτερικη συνδεση ή με USB; ευχαριστω

Η συμπεριφορά των κλώνων δεν έχει διαφορά σε όλα αυτά τα οποία αναφέρεις. Απλα χρησιμοποιούνται κατώτερα υλικά στην κατασκευή του για λόγους μείωσης κόστους.

Εγω μολις πηρα τον 800HD se (original) και ψαχνω να βρω τι σκληρο να βαλω μεσα. Οι 5400 αρκουν για αναπαραγωγη HD υλικου ή πρεπει να βαλω 7200;;;
Μπορω να βαλω και SSD;;;

Υ.Γ. Οι κλωνοι εχουν "περισσοτερες δυνατοτητες" απο τους original λογω "διαφορετικου" λογισμικου ενδεχομενως;;;

Εγω μολις πηρα τον 800HD se (original) και ψαχνω να βρω τι σκληρο να βαλω μεσα. Οι 5400 αρκουν για αναπαραγωγη HD υλικου ή πρεπει να βαλω 7200;;;
Μπορω να βαλω και SSD;;;

Υ.Γ. Οι κλωνοι εχουν "περισσοτερες δυνατοτητες" απο τους original λογω "διαφορετικου" λογισμικου ενδεχομενως;;;

Οι 5400 είναι μια χαρά και σε HD! Οι 7200 τείνουν να θερμαίνονται περισσότερο ειδικά όταν είναι εσωτερικοί ενώ δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο στην εγγραφή παρά μόνο στην ταχύτητα ανάγνωσης (ίσως)! Και βεβαίως μπορείς να βάλεις SSD αρκεί να τους σηκώνει η ... τσέπη σου αλλά δε θα κερδίσεις κάτι σημαντικό!

Υ.Γ. Οι κλώνοι συνήθως απολαμβάνουν τα οφέλη των original με μια μικρή χρονικά καθυστέρηση, μέχρι να πατσαριστεί το original image ή να κυκλοφορήσει το αντίστοιχο Second stage Loader (SSL)! Κατά τα άλλα είναι απλά πιο φτηνοί (και φτηνιάρικοι)

Last edited:
βεβαίως μπορείς να βάλεις SSD αρκεί να τους σηκώνει η ... τσέπη σου αλλά δε θα κερδίσεις κάτι σημαντικό

Δεν θα κερδίσει απολύτως τπτ, μπορεί κάλλιστα, σε κάποια φάση να του σβηστούν όλες οι εγγραφές :ciao:

Στα μειονεκτήματα του κλωνου ειναι το φτηνο ανεμιστηρακι.Το οποιο δουλευει 24 το 24ωρο και με το που ξυπνας το πρωι και πας σαλονι ειναι το πρωτο πραμα που ακους.Στον δικο μου κλωνο το ανεμιστηρακι του τα επεξε σε συντομο χρονο.Το αντικατεστησα με ενα αλλο απο μια θηκη εξωτερικου δισκου.Αλλα και αυτο το ψιλοακουω.

Τωρα οσο για τον δισκο εγω εχω εναν 3'5 sata 1 terra.Συνδεδεμενο με εξωτερικη τροφοδοσια,και με καλωδιο sata to sata 2 στον δεκτη.
Δουλευει τελεια το κλωναρι.