DM800 HD αρνείται να συνδεθεί στο διαδίκτυο

Προσωπικά δοκίμασα το openPLi, nabiloBlackHole, newnigma2 snapshop, experimental, DreamEliteBH, Merlin-2 Excalibur OE 1.6 και κατέληξα στο the Gemini 2 Project 5.1 που με έχει βολέψει όσο τίποτα!

Το μόνο "πρόβλημα" δεν μπορώ να ξανά δω SD κανάλια. :D

Μιάς και λύθηκε το πρόβλημα, να ρωτήσω κάτι λίγο off topic:

έχω εδώ και καιρό nabilo 0.12 (χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα) υπάρχει σοβαρός λόγος να αλλάγω image;

Σοβαρός λόγος, έτσι όπως το θέτεις , όχι δεν υπάρχει. Αφού σου δουλεύει μια χαρά, καλύπτει τις ανάγκες σου και το έχεις συνηθίσει είσαι ΟΚ...

Απλά, έχει μείνει πίσω πια σε εξέλιξη και δεν έχει ενσωματώσει νεότερο kernel και ΟΕ1.6 τα οποία έφεραν και κάποιες βελτιώσεις όπως πχ στην ταχύτητα του δέκτη και δυνατότητα για dbvt drivers...

Αν αισθάνεσαι ΟΚ με αυτό που έχεις, μείνε με αυτό.

Αλλος ένας που δεν μπορώ να συνδεθώ στο net με τιποτα...

Εχω gemini 5.1 21.07.2010

Use Interface yes
Use DHCP no
IP address 192.168.1.67
Netmask 255.255.255.0
Use a gateway yes
Gateway 192.168.1.254

Έβαλα για DNS την ip toy royter 192.168.1.254-----τίποτα....

Έβαλα και τους DNS της Vivodi ------τίποτα...

Ενεργοποίησα DHCP στο DM αλλά ΚΑΙ στο router ξανά τίποτα...

Πάντα κάνω restart και πάντα όταν πάω στα addons μου λέει μετά απο ώρα "could not resolve και έχει την address του blue panel των Enigma

Βοηθήστε ρε παιδιά αν μπορείτε, εχω πελαγώσει...

Παιδιά και γω έχω προβλημα!! Ενω στο τέστ δικτυου ειναι όλα καλά και πρασινα δέν μπορώ συνδεθώ στο διαδικτυο. Τι μπορεί να φταίει?

Αλλος ένας που δεν μπορώ να συνδεθώ στο net με τιποτα...

Εχω gemini 5.1 21.07.2010

Use Interface yes
Use DHCP no
IP address 192.168.1.67
Netmask 255.255.255.0
Use a gateway yes
Gateway 192.168.1.254

Έβαλα για DNS την ip toy royter 192.168.1.254-----τίποτα....

Έβαλα και τους DNS της Vivodi ------τίποτα...

Ενεργοποίησα DHCP στο DM αλλά ΚΑΙ στο router ξανά τίποτα...

Πάντα κάνω restart και πάντα όταν πάω στα addons μου λέει μετά απο ώρα "could not resolve και έχει την address του blue panel των Enigma

Βοηθήστε ρε παιδιά αν μπορείτε, εχω πελαγώσει...

Αρχικά τσέκαρε ότι το καλώδιο δικτύου είναι καλό. Μπορεί αυτό να σου δημιουργεί το πρόβλημα.

Μετά δοκίμασε να κατεβάσεις την IP σε χαμηλά νούμερα, π.χ αντί για 67 δώσε 7, μήπως έχει δεσμεύσει ο router τις dhcp ips για άλλες συσκευές που είχες συνδέσει παλαιότερα. Απίθανο, αλλά δεν χάνεις να δοκιμάσεις.

Αν δεν, δοκίμασε να ξαναπεράσεις το image.

Λοιπόν το έλυσα !!!

Δοκίμαζα με 2 ίδια καλώδια crossover !! (δεν θυμομουν ότι ήταν ίδια..DYI βλέπετε)
Ήθελε απλό passthrough.... :/

Όλα είναι οκ με τις παραπάνω ρυθμίσεις...

BTW η εικόνα στα HD στην "ταπεινη" Β650 είναι απλά.......κ.....α !!

ΌΧΙ τελικώς ΔΕΝ το έλυσα ακριβώς...

Βασικά έχει internet και το χάνει...Ουτε με FTP μπορώ να μπω όταν το κάνει αυτο....
Κοινώς η σύνδεση πάει κι έρχεται....

Την βοήθειά σας λοιπόν....

μήπως έχει δεσμεύσει ο router τις dhcp ips για άλλες συσκευές που είχες συνδέσει παλαιότερα. Απίθανο, αλλά δεν χάνεις να δοκιμάσεις.

χμμμμμμ.....Μάλλον δεν είναι απίθανο.....Σε λιγάκι θα έχω νέα

Last edited:
Αυτό ήταν το πρόβλημα...Άλλαξα ξανά ip και όλα καλά πλέον...

Τα μπουκέτα απο το 500αρακι που τα έχω σωμένα μπαίνουν στον 800άρι??

Παιδιά και γω έχω προβλημα!! Ενω στο τέστ δικτυου ειναι όλα καλά και πρασινα δέν μπορώ συνδεθώ στο διαδικτυο. Τι μπορεί να φταίει?

Βασικά το προβλημα ειναι οτι θέλω να μπω στο addons download manager και να κατεβασω το τελευταιο cccam. Εχω dream elite E2. Αλλά μου βγάζει sorry,connection failed.

Re: Απάντηση: Re: DM800 HD αρνείται να συνδεθεί στο διαδίκτυο

Υπήρχε ένα "θεματάκι" και παλαιότερα με το Nabilo, όσον αφορά τη σύνδεσή του με τον online server της ομάδας. Λύνεται με την προσθήκη γραμμής στο αρχείο etc/hosts. Λεπτομέρειες υπάρχουν σε (πολύ) παλαιότερο thread.

Σε κάθε περίπτωση, πολύ καλά έκανες και έβαλες νεότερο image. Το Nabilo είχε μείνει πολύ πίσω καθώς σταμάτησε η ανάπτυξή του.

Για τον 800, κορυφαίες επιδόσεις κατά τη γνώμη μου προσφέρει η χρήση του experimental με την παράλληλη εγκατάσταση του SgcPanel για να διευκολύνει κάποια πράγματα. Κανένα άλλο image δεν προσφέρει την ταχύτητά του...

Καλησπέρα έβαλα και εγω το dreamelite και μου βγάζει και εμενα οτι δεν εχει σύνδεση με το δίκτυο ξέρουμε τι χρείαζεται στο /etc/hosts για να τρέξει?