DM800 ή DM8000?

Δεν έχουν την ίδια τιμή! Αν σου φτάνουν τα φασούλια πάρε τον 8000 αν όχι πάρε τον 800αρη (δες και τις διαστάσεις, έχουν τεράστια διαφορά, σαν smart με σειρά Ε...)

αχαχαχ οκ βρε πρωί πρωί με βουτάς,αν διαβάσει και ψαξη καλά μέσα στην ενότητα του dreambox θα βρει τι διάφορα έχει ο ένας από τον άλλο.
Αν πάλι δεν το κάνει,είμαι πρόθυμος να γράψω αναλυτικά και να του δώσω να καταλάβει ότι είναι μέρα με την νύκτα.
πλην σαφώς από το μενού τους,που είναι σχεδόν ιδία και τα δυο με πολύ λίγες διαφορές.
Τώρα είμαι ποιο σαφής κ.ΑlexT?

Παιδιά αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να το κάνω,αλλά αφού το ζητάτε θα το κάνω το βράδυ με την ησυχία μου για να μην παραλείψω κάτι και μου την πουν πάλι.
Και δεν είμαι ο μοναδικός φιλέ Νότη εδώ μέσα πριν πάρω τον 8000 κάποιος άλλος τον είχε στα χεριά του με μια παρέα εδώ μέσα και τον έκαναν τεστ.:BDGBGDB55:

παιδια καλησπερα.ποιον προτεινετε db800 η db8000

Φίλε, χρειάζεσαι διπλό Tuner? Αυτή είναι η διαφορά. Θέλεις να μπορείς να οπτικογραφείς ένα κανάλι στον Σκληρό Δίσκο ενώ βλέπεις άλλο;

Αν ναί και έχεις τη διάθεση να πληρώσεις τα διπλάσια χρήματα τότε προχώρα με DB8000 !!!

θ.

Παιδιά αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να το κάνω,αλλά αφού το ζητάτε θα το κάνω το βράδυ με την ησυχία μου για να μην παραλείψω κάτι και μου την πουν πάλι.
Και δεν είμαι ο μοναδικός φιλέ Νότη εδώ μέσα πριν πάρω τον 8000 κάποιος άλλος τον είχε στα χεριά του με μια παρέα εδώ μέσα και τον έκαναν τεστ.:BDGBGDB55:

Βασικά ο giorgos7777k στο πρώτο του ποστ το ζήτησε.Και να παραλείψεις κάτι δηλαδή ποιος θα στην πει?Όσο για τον κάποιον άλλο που λες φίλε γιατρέ μου,είναι στην καλή διάθεση του καθενός να γράψει και να βοηθήσει-bye-

Δεν είναι μόνον αυτά έχει και αλλά πολλά.
Από ότι βλέπω θα αρχίσουμε πάλι για αυτό,να αυτό,να εκείνο,να έτσι,να γιουβέτσι,και τα λοιπά και τα λοιπά για αυτό. Aς κάνουμε υπομονή μέχρι το βράδυ να συντάξω ένα ωραίο κείμενο και με Φώτο για να καταλάβουν όλοι.

Εγω θεώρησα ότι αφού αφού ο φίλος είναι κατασταλαγμένος μεταξύ 800 και 8000 έχει διαβάσει σχετικά με τις χαρντγουερικές διαφορές, γιατι το σοφτγουερ ουσιαστικά ειναι παρόμοιο
Στα + του 8000
4 υποδοχές για μοντούλες common interface (εναντι ουδεμίας στον 800)
Υποδοχή CF (και όχι μόνο usb) για τα εναλλακτικά λογισμικά
Καλύτερο τιούνερ (κατεβαινει και στα πολύ χαμηλά symbol rate ακόμη και σε 1000 ενω ο 800αρης ξεκινάει να φορτώνει κανάλια όταν το sr είναι απο 1800 και πάνω). Επίσης έχει ελαφρως καλύτερη ευαισθησία (αλλά και του 800 είναι καλό σ αυτό το θέμα συγκριτικά με άλλους)
Φυσικά όχι μόνο δεύτερο τιούνερ αλλά και υποδοχές για άλλα δύο! Εγω εχω βάλει και επίγειο ψηφιακό και αναμένω πλέον να με καλύψουν (τώρα σώθηκα!)
Τωρα στο επίμαχο ζήτημα της εικόνας με το καλύτερο σκαλερ του 8000 ειχα καλύτερη εικόνα στην crt (ο σκάλερ του 800αρη ειναι για τα μπάζα!) Σε σύνδεση hdmi και με απενεργοποιημένους τους σκαλερ ο Αλεξ και άλλοι που τους συγκρίνανε δεν είδαν καμία διαφορά. Παντως στην 46αρα plasma που έχω τώρα η εικόνα είναι άψογη (εστω κι αν ενδεχομένως υπάρχουν καλύτερες απο άλλους δέκτες)
Επίσης στον 8000 έχουμε 2 card reader αντι ενός
Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι άλλο σημαντικό
Για το αν αξίζει τα λεφτα του το ερώτημα ειναι υποκειμενικό και δεν έχει απάντηση, εξαρτάται απο το δικό σου "ψώνιο"

Re: Απάντηση: DM800 ή DM8000?

Πολύ σωστά τα είπε ο Voreios να συμπληρώσω δε ότι παίρνει και ενσωματωμένο dvd driver και ενσωματωμένο wi-fi,εχει και θυρα για SD κάρτα.

Σωστός! Και έλεγα πως σίγουρα κάτι ξέχασα! (Αν και το dvd recorder μόνο μία φορά το χρησιμοποίησα για κανονική εγγραφή και πρέπει να πούμε ότι φυσικά δεν γράφει ΗD κανάλια αλλά ούτε και sd κανάλια σε dvb-s2/mpeg4)

Αν και δεν έχω DM8000, άλλες δύο διαφορές νομίζω είναι πως ο 8000 υποστηρίζει DTS passthrough και επίσης υποστηρίζει hardware decoding σε DIVX/XVID.

Να ρωτήσω και εγώ όσους έχουν χρησιμοποιήσει τα 2 tuner.
Υπάρχει δυνατότητα για Picture and Picture; Δηλαδή να χωρίζει η οθόνη και να βλέπεις 2 προγράμματα ταυτόχρονα π.χ δορυφορικό και επίγειο ή 2 δορυφορικά ή 2 επίγεια (από τα διαφορετικά tuner).

Απάντηση: Re: DM800 ή DM8000?

Αν και δεν έχω DM8000, άλλες δύο διαφορές νομίζω είναι πως ο 8000 υποστηρίζει DTS passthrough και επίσης υποστηρίζει hardware decoding σε DIVX/XVID.
ναι αυτο ειναι και το καλο του για να βλεπεις και να κανεις εγγραφες ταινιες