DM800 - Υπότιτλοι σε δορυφορικά κανάλια

Εμφανίζει υπότιτλους μέσω teletext εφόσον υπάρχουν από το κανάλι.
888 είναι η σελίδα του teletext

ε ναι.αλλα αυτοι δεν ειναι οι πολυχρωμοι κλπ που ελεγε ο φιλος?και γεμιζουν ολη την οθονη?

Οχι δεν είναι. Νομίζω αλλάζουν χρώμα για να ξεχωρίζουν οι διάλογοι αλλά παραμένουν χαμηλά στη θέση τους.
Οντως η εμφάνιση τους από το μενού του δέκτη είναι αλλοπρόσαλλη..

Re: Απάντηση: DM800 - Υπότιτλοι σε δορυφορικά κανάλια

Οχι δεν είναι. Νομίζω αλλάζουν χρώμα για να ξεχωρίζουν οι διάλογοι αλλά παραμένουν χαμηλά στη θέση τους.
Οντως η εμφάνιση τους από το μενού του δέκτη είναι αλλοπρόσαλλη..

α ειναι διαφορετικο δηλαδη απο το να πατησω τεχτ και να επιλεξω τους υποτιτλους?γιατι ειχα την εντυπωση οτι ειναι το ιδιο.οπως και να εχει παντως το 2sub κανει την καλυτερη δουλεια..!

δηλαδη καμια σχεση με το drtic απλα ειναι ποιο πολυ edit της στιγμης!

Εκανα κάποιες δοκιμές με τους υπότιτλους και με το Plugin και με το teletext.

Λοιπόν:

TELETEXT:

χοντροκομμένα μεγάλα γράμματα, έγχρωμα, πάνω σε μαύρο φόντο που καλύπτουν την εικόνα , όπως είναι το αμερικάνικο CC (closed caption).

PLUGIN 2SUB:

Πολλές επιλογές για μέγεθος-γραμματοσειρά-χρώμα, background Κλπ. Το έφτιαξα να είναι διαφανές και να βγαίνουν ακριβώς όπως σέ ένα dvd (άσπρα γράμματα,διαφάνο φόντο για να φαίνεται από πίσω η εικόνα). Αντικειμενικά, πολύ καλύτερη εμφάνιση από το teletext.Σας λέω είναι σαν να βλέπετε υπότιτλους από δισκάκι.
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι παρόλο που έχει ρύθμιση για κεντράρισμα, δεν δουλεύει το κεντράρισμα και βγαίνουν προς τα αριστερά.

Εχετε το ίδιο πρόβλημα κι εσείς;

εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα την διαδικασία με αυτό το plug in.
Του φορτώνουμε αρχείο με υπότιτλους και απλά τους παίζει ή τους κατεβάζει από τον δορυφόρο και αυτούς ?

Οχι Αγγελε δεν φορτώνεις τίποτα. Τους δίνει το κανάλι μαζί με την ταινία (δεν ισχύει σε όλα τα κανάλια βέβαια).
Απλά το plugin αυτό αναλαμβάνει να πάρει τους υπότιτλους και να τους παρουσιάσει πιό κυριλέ (όπως στα δισκάκια).

Re: Απάντηση: DM800 - Υπότιτλοι σε δορυφορικά κανάλια

Εκανα κάποιες δοκιμές με τους υπότιτλους και με το Plugin και με το teletext.

Λοιπόν:

TELETEXT:

χοντροκομμένα μεγάλα γράμματα, έγχρωμα, πάνω σε μαύρο φόντο που καλύπτουν την εικόνα , όπως είναι το αμερικάνικο CC (closed caption).

PLUGIN 2SUB:

Πολλές επιλογές για μέγεθος-γραμματοσειρά-χρώμα, background Κλπ. Το έφτιαξα να είναι διαφανές και να βγαίνουν ακριβώς όπως σέ ένα dvd (άσπρα γράμματα,διαφάνο φόντο για να φαίνεται από πίσω η εικόνα). Αντικειμενικά, πολύ καλύτερη εμφάνιση από το teletext.Σας λέω είναι σαν να βλέπετε υπότιτλους από δισκάκι.
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι παρόλο που έχει ρύθμιση για κεντράρισμα, δεν δουλεύει το κεντράρισμα και βγαίνουν προς τα αριστερά.

Εχετε το ίδιο πρόβλημα κι εσείς;

αυτο γινοταν στις παλιες εκδοσεις του.εχεις βαλει σιγουρα την τελευταια?ποια εκδοση εχεις?

Ωχ δεν το ξέρω.....κατέβασα ένα από το dreamboxworld. Πως βλέπω ποιά έκδοση είναι;

Οχι τίποτα άλλο, δεν μπορώ να το κάνω uninstall μέσα από τον dreambox. Δεν μου το δείχνει στην λίστα στα remove plugins και θα πρέπει να το βγάλω χεράτα με Ftp....

11 Ιουλίου 2008 ήταν το αρχείο ανεβασμένο στο dreamboxworld.

Last edited:
το παλιο εχεις βαλει..
σβηστο χειροκινητα και βαλε αυτο που επισυναψα..

Οχι τίποτα άλλο, δεν μπορώ να το κάνω uninstall μέσα από τον dreambox. Δεν μου το δείχνει στην λίστα στα remove plugins και θα πρέπει να το βγάλω χεράτα με Ftp....
Τάσο δοκίμασε να το βρεις εδώ:
/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/

ΟΚ Alex, το βρήκα, δυό folders είχε φτιάξει τα έσβησα και εξαφανίστηκε.

Eki_13 , thanks, το εγκατέστησα και παίζει τζάμι!!

Ευχαριστώ παιδιά :worshippy:

Υ.Γ. Και σ´αυτή την έκδοση δεν το εμφανίζει στα remove plugins. αν θέλω να το βγάλω, πάλι χεράτα θα πρέπει να το βγάλω κι αυτό.

Τάσο αφού παίζει τζάμι, ήρθε η ώρα να συνδράμεις.

Ανέβασε φωτο με τις ρυθμίσεις που έκανες καθότι το έψαξες το θέμα. Το εγκατέστησα και θέλει προσαρμογή..

Βρε παιδιά, πείτε σας παρακαλώ μερικά κανάλια που έχουν υπότιτλους.

Sky digital uk 28.2 Ε σελίδα 888
Canal + scandinavia 0.8 W σελίδα 888
Rai 13 E σελίδα 777

Αυτά τα πακέτα έχω πετύχει, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα.