DM8000 και positioner

AlexGlyfada

New member
21 June 2006
21
Το προβλημα μου υπάρχει στο γεγονός οτι οχι παντα το πιατο ακουει το δεκτη και παει απο τον ενα δορυφόρο στον αλλο..από 0.8 W ας πουμε για 13Ε ξεκιναει να κινειται το πιατο με μια σχετικη καθυστερηση και μετα από λίγο σταματαει και βγαζει μηνυμα αποτυχιας σηματος..παω στο SatFinder και απο κει μου παει κανονικα απο δορυφόρο σε δορυφόρο..παω στο positioner setup και του ζηταω να μου παει σε καποια θεση αποθηκευσης και παει κανονικα..όταν όμως θελω να παω από novacinema1 σε premiere πχ τοτε εμφανιζεται το προβλημα που σας περιγράφω και πρπει να κανω τη διαδικασια που σας λεω παραπανω για να εχω σημα..το positioner ειναι παλιο και δεν εχει την επιλογη να το κανω reset και το εχω σεταρει με εναν Vantage 8000 που ειχα..
Ο 8000 φοραει στην flash το nabilo blackhole 0.10 και BarryAllen..και με τα υπολοιπα λογισμικα μου κανει τα ιδια
Καμια καλη ιδέα;

Οταν λες το ποζίσιονερ ειναι παλιό, εννοείς εξωτερικό ποζίσιονερ για μοτερ actuator? Αν εννοείς αυτό...τι σχέση έχει ο 8000?
Υποθετω βεβαια πως εννοείς ότι το μοτερ ειναι παλιο και είναι diseqc 1.2 και το κινείς με τον 8000...(στην περιπτωση αυτή θα πρότεινα ένα νεότερο μοτερ χαμηλών αμπερ, το κόστος τους ειναι ...αμελητέο!)

Ισως εγω κατι δεν ειπα σωστα...εννοω εξωτερικο positioner το οποιο ειναι παλιο..το actuator ειναι σχετικα καινουργιο (11/2007)...με τον Vantage δεν υπηρχε κανενα προβλημα..μηπως υφισταται καποια ασυμβατοτητα;..αν εβαζα ενα καινουργιο V-BOX II μηπως λυνοταν το προβλημα;

τι να εχει προβλημα ο vantage με τα moter βαλτου Moter και παρτου την ψυχη
:flipout:

ο 8000 μου φενετε πρεπει να εχεις μια περιουσια για να φτιαξεις ισως το v box 2
που λες αλλα αμα μου λες δεν δουλεβει και το actuator να δουμε τι αλλο θα δουμε με τον δεκτη αυτο

Οντως ο Vantage ηταν απαιχτος οπως κινουσε και κλειδωνε τους δορυφόρους..ειχε και βηματα 1-10 για μικρορυθμιση...αλλα και αυτος δεν μου φαινεται κακος...κινει το πιατο και κλειδωνει δορυφορους πολυ καλα..στην ανακληση των θεσεων στο ποζισιονερ ειναι το προβλημα...

Η περίπτωση σου ειναι ειδική...οπότε βλέποντας και κάνοντας. Σιγουρα το V-Box2 είναι η καλύτερη λύση για να μεταφράζει τις εντολές diseqc1.2 του 8000 στο actuator.
Αν πάντως χαίρεστε για τον Vantage... να σας πω τι κάνει αναλογικός μου δέκτης echostar 8700 με ενσωματωμένο positioner που αυτόν χρησιμοποιώ για κίνηση: Οταν πλησιάζει στον δορυφόρο κάνει satfocus και κεντράρει στο ισχυρότερο σήμα (κι ας είναι ψηφιακό-αρκει να ειναι dvb-s-πάλι δείχνει σήμα). Επίσης το σήμα που δίνει ειναι τετραψήφιας ένδειξης, δηλαδή έχω σχεδόν ενα μίνι πεδιόμετρο (με αυτό ρυθμίζω το πιάτο). Τελος και επειδή οταν κουναμε το πιατο περισσότερο προς την μία μεριά παρα προς την άλλη (εγω το πάω περισσότερο δυτικά παρα ανατολικά) μετα απο καποιο διάστημα (καποιους μήνες) απορρυθμίζονται οι θέσεις και αρχίζει να μην βρισκει εύκολα τους δορυφόρους πηγαίνω στο μενού και αφού κεντραρω ενα και μόνο δορυφόρο χειροκίνητα του βαζω στην μνημη την νέα θέση και επανέρχονται όλοι στα σωστά τους....Το actuator λειτουργει απο τον Απρίλιο του 1990 αδιαλείπτως (δεν αλλάχτηκε ποτέ) και απο το 1994 με τον echostar 8700 να το κινεί..
Με λιγα λογια ...high end δεκτες (μοτερ-ποζισιονερ κλπ) κατασκεύαζαν παλιά! Απο τότε που το σημαντικότερο ζητούμενο είναι το κόστος και που οι κατασκευές γίνονται αποκλειστικά στην Κορέα ή την Κίνα...bye bye high end
Μπες στο ebay και χτυπα κανεναν echostar 8700 ...όσο υπάρχουν ακόμη για να βρεις την υγειά σου για πολλά πολλά χρόνια! (Εναλλακτικα και αν βρεις μπορείς και Drake 2000- Chapparel Monterey που ήταν ακόμη καλύτεροι!)

Αμαν Voreios..μ εστειλες οφειλω να το ομολογησω...στην δικη μου εγκατασταση θα ειχα προβλημα βεβαια να δουλεψω μ αυτον το τροπο (δεν εχω πως να κατεβασω καλωδια για το actuator κατω, κρυφα εννοειται..οχι εξωτερικά)..κατι τετοια βλεπουμε εμεις τα νεουδια και ζηλευουμε...

.. να σας πω τι κάνει αναλογικός μου δέκτης echostar 8700 με ενσωματωμένο positioner που αυτόν χρησιμοποιώ για κίνηση: Οταν πλησιάζει στον δορυφόρο κάνει satfocus και κεντράρει στο ισχυρότερο σήμα (κι ας είναι ψηφιακό-αρκει να ειναι dvb-s-πάλι δείχνει σήμα). Επίσης το σήμα που δίνει ειναι τετραψήφιας ένδειξης, δηλαδή έχω σχεδόν ενα μίνι πεδιόμετρο (με αυτό ρυθμίζω το πιάτο). Τελος και επειδή οταν κουναμε το πιατο περισσότερο προς την μία μεριά παρα προς την άλλη (εγω το πάω περισσότερο δυτικά παρα ανατολικά) μετα απο καποιο διάστημα (καποιους μήνες) απορρυθμίζονται οι θέσεις και αρχίζει να μην βρισκει εύκολα τους δορυφόρους πηγαίνω στο μενού και αφού κεντραρω ενα και μόνο δορυφόρο χειροκίνητα του βαζω στην μνημη την νέα θέση και επανέρχονται όλοι στα σωστά τους....Το actuator λειτουργει απο τον Απρίλιο του 1990 αδιαλείπτως (δεν αλλάχτηκε ποτέ) και απο το 1994 με τον echostar 8700 να το κινεί..

Το μόνο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο δέκτη-positioner είναι να περάσεις νέο δορυφόρο που δεν έχει στην data base του.Αρκετά πολύπλοκη διαδικασία για τον μέσο χρήστη.
Κατά τα άλλα παραμένει κορυφή.

Λυθηκε το προβλημα με παρθενο V-BOX II της Moteck..ολα καλα...αργει βεβαια λιγο αλλα τη δουλεια του την κανει αψογα..Ευχαριστω τους φιλους για τις απαντησεις τους