Δοκάρι τρυπάμε;

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
5,397
Επειδή πρόκειται να μετακομίσω και στο νέο σπίτι η ιδανική θέση για τον προβολέα φαίνεται να είναι στο δοκάρι που φαίνεται σε πρώτο πλάνο, υπάρχει πρόβλημα αν τρυπήσω για να τον εγκαταστήσω ή πρέπει να βρω άλλη λύση;

20130827_201946.jpg

Κάποιος μηχανικός μου είχε πει κάποτε ότι και μια τρύπα από τρυπάνι σε τσιμεντένιο δοκάρι με οπλισμό, του μειώνει την προδιαγραφόμενη αντοχή του σε φορτία και σεισμούς.

Βαλτο ακριβως διπλα στο δοκαρι με σωληνα να κατεβαινει οσο χρειαζεται. Σιγα το διλλημα......

μην σου πω και καλυτερα.......

Σε καμια περιπτωση.!
Προσπαθησε να τοποθετησεις τον προβολεα αν γινεται εμπρος ή πισω απο το δοκαρι (να τρυπησεις πλακα) και η βαση να κατεβαινει σε τετοιο υψος ωστε ο προβολεας να ερθει στο επιθυμητο υψος.

Μήν τρυπήσεις το δοκάρι..! Είναι σίγουρο ότι θα μειώσεις την αντοχή του δοκαριού αλλά και όλου του οικοδομήματος.

Εναλλακτικές υπάρχουν με καλύτερο αποτέλεσμα..

Εγώ πάλι τρύπησα δοκάρι για τον ίδιο λόγο,μετα απο παρότρυνση δύο μηχανικών.Κανένα πρόβλημα μου είπαν,μιας και στο δοκάρι όλη τη δουλειά κάνει ο οπλισμός.

+1.. και γω το έκανα, έχοντας λάβει το οκ από τον μηχανικό μου...

Για να κανεις ζημιά πρέπει να πάρεις σβάρνα όλο τον οπλισμό πράγμα αδύνατο με 3 εξαρες τρύπες. Ελεύθερα.