Δοκίμασαν με επιτυχία εμβόλιο που καταπολεμά το 90% των καρκίνων

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,601
Πειραιάς
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μακάρι !!!!!

Πηγή : http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=14600&la=1

Ένα εμβόλιο που επιτίθεται σε μόριο το οποίο υπάρχει στο 90% των καρκίνων δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ανθρώπους για πρώτη φορά.

Στην δοκιμή, η οποία έγινε για να ελεγχθεί κατ’ αρχήν η ασφάλειά του, συμμετείχαν 10 πάσχοντες από πολλαπλούν μυέλωμα, μία μορφή αιματολογικού καρκίνου.
Όλοι τους έδειξαν μεγαλύτερη αντοχή εναντίον της νόσου, ενώ τρεις από τους 7 που ήδη ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους, δεν έχουν πλέον ενδείξεις της νόσου, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το νέο εμβόλιο είναι σχεδιασμένο για θεραπευτικούς λόγους και όχι για προληπτικούς, όπως τα περισσότερα άλλα που υπάρχουν και τα οποία αποκαλούνται προφυλακτικά εμβόλια.
Στόχος του θεραπευτικού αντινεοπλασματικού εμβολίου είναι να βοηθήσει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, στο μέλλον θα μπορεί να χορηγείται μαζί με τα υπάρχοντα φάρμακα για να εντείνει την δράση τους, καθώς και μετά τις χειρουργικές θεραπείες για να εμποδίζει την υποτροπή του καρκίνου.
Ακόμα και καρκίνοι που δείχνουν αντοχή στα υπάρχοντα φάρμακα, όπως λ.χ. συμβαίνει με πολλούς καρκίνους του προστάτη που αναπτύσσουν αντοχή στην ορμονοθεραπεία, μπορεί να είναι ευάλωτοι σε αυτό.

Το εμβόλιο στοχεύει σε μία πρωτεΐνη που λέγεται MUC1 και η οποία υπερπαράγεται από τα καρκινικά κύτταρα, αλλά όχι από τα υγιή.
Η πρωτεΐνη αυτή παράγεται από τους εννέα στους δέκα καρκίνους – μεταξύ αυτών του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και φυσικά το πολλαπλούν μυέλωμα.

Όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και την φαρμακευτική εταιρεία Vaxil Biotheraputics, που επινόησαν το εμβόλιο, πριν από την πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους, το εμβόλιο είχε δοκιμαστεί σε ζώα με καρκίνο του μαστού, επιδεικνύοντας πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα.
Οι δέκα ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah της Ιερουσαλήμ. Έως στιγμής, οι ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν αναπτύξει στο εμβόλιο περιορίζονται σε έναν μικρό ερεθισμό.

Το εμβόλιο αποκαλείται ImMucin και η αγωγή στην οποία υποβλήθηκαν οι εθελοντές αποτελείται από 2-4 δόσεις. Θα μπορούσαν όμως να γίνουν έως 12 δόσεις, σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία.

Πάντως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια κλινικών δοκιμών έως ότου αρχίσει η ευρεία διάθεσή του – κάτι που υπολογίζεται ότι είναι εφικτό να γίνει μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Απο τοτε που πρωτοπαρακολουθησα TV, εκει γυρω στο 70,
στο τελος των δελτιων ειδησεων, λιγο πριν απο το δελτιο καιρου,
υπηρχε παντα μια ιατρικη ειδηση σχετικα με ακομη μια επαναστατικη ερευνα και
με ακομα ενα νεο θαυματουργο φαμακο για δυσιατες παθησεις.

Κανονικα με τοσα φαρμακα που εχουν κατα καιρους ακουσθει δεν επρεπε
σημερα να υπαρχει ουτε ενας καρκινοπαθης, και αναρωτιεμαι ποιοι ειναι
αυτοι και γιατι διοχετευουν συστηματικα στα μεσα ολη αυτη την υπεραισιοδοξη (να μη πω τιποτα αλλο)
ιατρικη-φαρμακευτικη ειδησεογραφια.

Ντάξει, για επιστήμη μιλάμε. Για να φτιαχτεί ένα φάρμακο (πόσο μάλλον γενικευμένης επιτυχίας) χρειάζονται δεκαετίες εξέλιξης. Καλά κάνουν και μεταφέρουν τα μηνύματα αισιοδοξίας. Απλά τα ακούμε τόσα χρόνια γιατί αφορούν κάθε φορά σε μικρά βήματα. Αλλά ακόμα και αυτά τα μικρά βήματα αρκούν για να δώσουν μια μικρή ελπίδα στους εκατομμύρια ασθενείς.

Από κει και πέρα, δεν είμαι θιασώτης των θεωριών συνομωσίας για την υγεία, λόγω ενός και μόνο αντιπαραδείγματος:

Αν πράγματι υπήρχαν έτοιμα τέτοια φάρμακα και δεν τα άφηναν οι φαρμακευτικές και οι επιχειρήσεις υγείας να διατεθούν στο ευρύ κοινό για δικούς τους κερδοσκοπικούς λόγους, τότε άνθρωποι σαν τον Jobs (δισεκατομμυριούχοι) θα έβρισκαν τον τρόπο να σωθούν απ'τον καρκίνο.

Άρα το πιθανότερο είναι ότι για την ώρα δεν υπάρχει κάποιος τελειοποιημένος τρόπος για να σωθεί κανείς. Και το βέβαιο είναι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα βρεθεί. Η δυνατότητα που έχει πλέον η βιολογία να παρασκευάζει κατά παραγγελίαν ιούς είναι ένα όπλο που αρκεί για να νικήσει την ασθένεια. Χρειάζεται μόνο χρόνος, θέληση και πολλές δοκιμές.

Μακάρι, σαν άνθρωπος που έχω στο πολύ στενό μου περιβάλλον ασθενείς, θα μου έδινε μεγαλύτερη χαρά απο οτιδήποτε.

Re: Απάντηση: Δοκίμασαν με επιτυχία εμβόλιο που καταπολεμά το 90% των καρκίνων

Μακάρι να τελειοποιηθεί το εμβόλιο και να έχουμε πρόσβαση όλοι σε αυτό. Από την άλλη όψη του νομίσματος όμως υπάρχουν εταιρίες και σίγουρα πολλά πολλά συμφέροντα. Από προσωπική εμπειρία, λόγο της θείας μου που δυστυχώς έχει καρκίνο, έχω συνειδητοποιήσει τα παραπάνω. Αλήθεια ξέρετε πόσο στοιχίζουν οι χημειοθεραπείες ?

Ενα εμβολιο για ολους τους καρκινους ακουγεται σαν επιστημονικη φαντασια.

Εδω την γριπη και δεν μπορουν να την ελεγξουν με ενα εμβολιο.

Βεβαια στο τελος της ειδησης σε επαναφερουν στη σκληρη παραγματικοτητα.
Βρηκαμε μεν το εμβολιο, αλλα μηπως μπορειτε να περιμενετε 10 χρονια για την "ευρεια διαθεση"?

quote:
"Πάντως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια κλινικών δοκιμών
έως ότου αρχίσει η ευρεία διάθεσή του – κάτι που υπολογίζεται ότι είναι εφικτό να γίνει μέσα
στην επόμενη δεκαετία. "

άντε και το εμβόλιο δουλεύει.. κι αύριο το βγάζουν στο εμπόριο.. τους είναι δύσκολο να βρουν κάποιον άλλο "καρκίνο" να μας φορτώσουν στο κεφάλι για να τα κονομάνε?

Όποιος έχει δεί επικίνδυνες αποστολές καταλαβαίνει τι γίνεται με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Ναι μεν αλλά...... σε 10 χρόνια!
Ποιός θα το θυμάται τότε;
Πάμε γι' άλλα.

Δεν είμαι γιατρός αλλά θα σας παρότρυνα να δείτε το παρακάτω. Έτσι για πλάκα... Να δείτε τι παίζεται με τις φαρμακευτικές.
Ο καθένας ας κρατήσει ο'τι του κάνει.
http://www.youtube.com/watch?v=1qG_ZWs04es

Δεν ειπε κανεις οτι βρεθηκε φαρμακο και δεν το διανεμουν ευρεως.

Προσπαθω ομως να καταλαβω τι εξυπηρετουν και ποιοι ειναι αυτοι που διοχετευουν στο τυπο
συστηματικα ιατρικες ειδησεις, που το μονο που κανουν ειναι να ακροβατουν στα ορια
της παραπληροφορησης και να απογοητευουν τραγικα και απανθρωπα τον πασχοντα που τις διαβαζει.

Φαντασθειτε δλδ τον ασθενη με περιορισμενο χρονο ζωης να διαβαζει στο τιτλο
"καταπολεμησαμε 9 στους 10 καρκινους" και στην τελευταια γραμμη του αρθρου
"παρακαλω αναμεινατε μια 10ετια για να δουμε αν θα διατεθει τελικα το φαρμακο".

Να μην ξεχνάμε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες είναι επιχειρήσεις, και κάθε επιχείρηση έχει μόνο και μόνο ένα σκοπό, το κέρδος.

Eιμουν νιός και γέρασα ...
αμα το δείτε ,, σφυράτε μου κλεφτικα ..

έλα ντε, σιγά που το βγάλουν.............

Oταν ανθρωποι του μεγεθους Steve Jobs πεθαινουν απο καρκινο, κατι μου λεει οτι δεν υπαρχει θεραπεια διαθεσιμη αυτη τη στιγμη ανεξαρτητως κοστους και συμφεροντων.