Δοκιμές ενισχυτικών

Απάντηση: Δοκιμές ολοκληρωμένων

εχω τα audiovector m3 91 db
μου εδεινε 90κατι κορυφης στη θεση ακροασης γυρω στα 3 μετρα
μετα βασανιζονταν και φαινοταν ακουστικα και οπτικα στα γουφερ
αλλα μεχρι εκει επαιζε α ψ ο γ α
φαντασου ο κατασκευαστης θελει το ηχειο του να παιζει τριπλοενισχυση παρα τα 91
γιαυτο ψαχνω κανα θηριακι για το αντιστοιχο κεντρικο

Re: Δοκιμές ολοκληρωμένων

Αχμ...
Από ότι βλέπω σύμφωνα με τα reviews θέλουν 2x150 watt για να παίξουν σωστά... Τριπλοενίσχυση... αλλά κατά τα άλλα ο κατασκευαστής λέει ότι μπορεί να οδηγηθεί και από SET... :flipout:

Δοκιμή 2η: Symphonic Line RG10 MK3

Πριν λίγες μέρες άφησα πίσω τον Copland (:bigcry:) και δανείστηκα έναν Symphonic Line RG10 MK3.

Δοκιμάστηκε αρχικά με τα Audiostatic κι αργότερα με τα Signum.

Ενώ ο ενισχυτής είναι αναλυτικότατος, λεπτομερής και δεν έδειξε να "ξυρίζει" πουθενά, απλώς δεν ταίριαζε.
Ήταν σαν να τραγουδούσαν όμορφα, ηχεία κι ενισχυτής, αλλά να τραγουδούσαν άλλο σκοπό.

Με τα Signum έδειχναν να συνεργάζονται καλύτερα, αλλά και πάλι όχι όπως μπορούν πραγματικά να παίξουν.

Τη μεγαλύτερη έκπληξη την είχα σήμερα, που πέρασε μια βόλτα από εδώ ο Κακαλιός και μας έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα...

Κατέφτασε που λέτε το ιππικό...

Ήρθε το λοιπόν σήμερα ο Στέργιος κι ακούσαμε αρχικά τον Symphonic με τα Audiostatic.
Μετά από κανένα μισάωρο, μου ζήτησε να συνδέσω λίγο τα Signum.
Ούτε του Στέργιου του άρεσαν.

Είπα λοιπόν να συνδέσω τα Signum με τον προ μου (τον Rotel) και τον τελικό που μου δάνεισε ο Τσάκωνας (ένα κιτ των 40 βατ, δε θυμάμαι πώς λέγεται -οι παλιότεροι ίσως θυμούνται, είχε γίνει χαμός στο παλιό avforum μ' αυτό) και ακούσαμε για λίγη ώρα.

Το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ, άλλωστε εγώ το ήξερα ήδη.

Κάπου εδώ, ρίχνω την ιδέα:

-Μήπως να κάνω μια υπέρβαση;
-Τι υπέρβαση;
-Να συνδέσω το τελικούλι με τα Audiostatic. Σιγά μην τα οδηγήσει, αλλά λέμε τώρα...
-Και δε δοκιμάζεις;
-ΟΚ.

Βάζω που λέτε τα Audiostatic με το παραπάνω σετάπ και...
... είτε το πιστεύετε είτε όχι, όχι μόνο τα οδηγούσε, αλλά έπαιζε και πολύ όμορφα!

Ακούσαμε καμιά ώρα ακόμα μουσική και δεν πιστεύαμε στ' αυτιά μας!
Μιλάμε για ένα αποτέλεσμα ανέλπιστο, σχεδόν εφάμιλλο με τον Copland!

Μάρτυράς μου ο Στέργιος, εκτός κι αν είμαστε κι οι δυο κουφοί, τι να πω.

Περιττό να σας πω ότι αυτή τη στιγμή το σετάπ που ακούω είναι το τελευταίο.
Φυσικά, οι δοκιμές θα συνεχιστούν.

Υ.Γ. Κάτι ακόμα: όλα τα καλώδια που χρησιμοποιώ στο σύστημα, είναι του κιλού.

Δοκιμή 4η: Μπέρι!

Λοιπόν, άλλαξα το όνομα του thread, μια και άρχισα να δοκιμάζω και τελικούς εκτός από ολοκληρωμένους.

Ο επόμενος ενισχυτής λοιπόν, είναι ένας παλιός γνώριμος του φόρουμ.
Πρόκειται φυσικά για τον Behringer EP1500, γνωστό και ως μπέρι.

Φυσικά, δικαιώνονται οι κάτοχοί του.
Ο ενισχυτής είναι μαλακός, ξεκούραστος, με όμορφες χροιές.

Δεν τσιρίζει με τίποτα, έχει καλούτσικη ανάλυση, γενικά μπορείς ν' ακούς ευχάριστα με τις ώρες.

Δυστυχώς όμως, δεν έχει όση διαφάνεια θα ήθελα, οπότε δεν τον θεωρώ μόνιμη λύση.
Για τα λεφτά του πάντως, είναι τσάμπα, πραγματικά.

Ο μπέρι δοκιμάστηκε μόνο στα Audiostatic, νομίζω δεν έχει νόημα να τον βάλω στα Sonus Faber...

Στεργιο,δοκιμασε να ακουσεις μπερια μονομπλοκ.
Αν σε βολεψει ελα να ακουσεις πως παιζουν οι "φτιαγμενοι" μπερηδες.
Δοκιμασε τον και στα S.F....ποτε δεν ξερεις τι μπορει να ακουσεις!

Δοκιμή τελευταία και φαρμακερή!

Περίμενα να περάσουν μερικές εβδομάδες, μέχρι να ποστάρω και τις εντυπώσεις από το τελευταίο μου σετάπ, το οποίο και με κέρδισε.

Ο συνδυασμός που κερδίζει λοιπόν είναι:

Προ Counterpoint SA-2000
Τελικοί EAR 509 mkII monoblocks

Ιδού το σύστημα που θα με καλύψει για πολύ καιρό!

Πρώτα απ' όλα, οδήγηση. Με μόνο δυο PL509 ανά κανάλι, οι EAR δίνουν απόδοση 100 βατ, οπότε τα Audiostatic οδηγούνται και με το παραπάνω!
Από διαφάνεια, ανάλυση και χροιές, είμαι εκεί που θέλω. Με μερικές μικροδιορθώσεις από καλώδια, θα το φέρω ακριβώς στα μέτρα μου.

Το σύστημα πάνω απ' όλα, δεν κουράζει και παίζει μουσική.
Κι αφού έχω πετύχει τέτοια εικόνα και τόσο βάθος σκηνής εδώ μέσα, είμαι πολύ ευχαριστημένος!

Δε λέω ότι έχω το απόλυτο σύστημα, αλλά ένα σύστημα αξιώσεων.
Το μόνο που μου μένει από συσκευές, είναι ένα καλό phono. Δε βιάζομαι όμως, θα το πάω με την ησυχία μου.
Εννοείται ότι θα ανοιχτεί thread με εντυπώσεις εν ευθέτω χρόνω.

Σας ευχαριστώ πολύ, που μπήκατε στον κόπο να με διαβάσετε.

Υ.Γ. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω το Ντίνο από τον Ορφέα Θεσσαλονίκης, για την υπομονή του και τα μηχανήματα που μου δάνεισε, το Μήτσο τον "Ατόφιο" που μου έκανε μερικές φορές τον αχθοφόρο, το Βασίλη τον Τσάκωνα που μου δάνεισε τον gainclone και πάνω απ' όλα, το Στέργιο τον Κακαλιό (φιλαράκ! :grinning-smiley-043), για τις συμβουλές και τη βοήθειά του, απ' όταν γράφτηκα εδώ μέσα.

καλες ακροασεις!

βαλε και καμια φωτο ομως να τα κανουμε χαζι

Φωτό θα μπουν μόλις πάρω και phono.

Θέλω να είναι εντελώς ολοκληρωμένη η εικόνα.

Ετοιμάζω και diy interconnects και λέω ν' αρχίσω να ψάχνω για τίποτα άλφακορ για τα ηχεία...

Re: Δοκιμή τελευταία και φαρμακερή!

Σας ευχαριστώ πολύ, που μπήκατε στον κόπο να με διαβάσετε.

Υ.Γ. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω το Ντίνο από τον Ορφέα Θεσσαλονίκης, για την υπομονή του και τα μηχανήματα που μου δάνεισε, το Μήτσο τον "Ατόφιο" που μου έκανε μερικές φορές τον αχθοφόρο, το Βασίλη τον Τσάκωνα που μου δάνεισε τον gainclone και πάνω απ' όλα, το Στέργιο τον Κακαλιό (φιλαράκ! :grinning-smiley-043), για τις συμβουλές και τη βοήθειά του, απ' όταν γράφτηκα εδώ μέσα.

Ουτε οσκαρ να επερνες......:firstprize:...........χε,χε........

Καλή διασκέδαση λοιπόν με το νέο σύστημα!
Αν και είμαι σίγουρος ότι διασκέδασες και την περίοδο των δοκιμών :-)

Γκολ στις καθυστερήσεις! Audio Craftworks "The Scout" MK100

Πριν λίγες μέρες έφτασε στα χέρια μου ένας Scout του Μιχάλη του Σπέρτου.
Επειδή έπρεπε να φύγω για Χαλκιδική, τον έβαλα μπρος μόλις χθες, με το που γύρισα.

Το ξέρω ότι είναι νωρίς για να γράψω εντυπώσεις, αλλά είναι από τις ελάχιστες φορές που βάζω ένα μηχάνημα και κάνει τόσο τεράστια διαφορά στον ήχο.

Έχω ξεσηκωθεί και κατεβάζω από τα ράφια δίσκους τον ένα μετά τον άλλο για να τους ξανακούσω.

Το μηχάνημα είναι χειρουργικό εργαλείο, ένα λαμπάτο αριστούργημα. Αναδεικνύει και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Για να καταλάβετε για τι διαφορά μιλάμε, όταν το έβαλα να παίξει, νόμισα ότι άκουγα από ακουστικά!

Επίσης, παρατήρησα άμεση βελτίωση στη στερεοφωνική εικόνα και κυρίως στο διαχωρισμό των οργάνων.

Σε γενικές γραμμές, μιλάμε για ένα μηχάνημα με καταπληκτική απόδοση γενικά και κορυφαίο value for money.
Λεπτομέρειες θα βρείτε στο site της Audio Craftworks:
www.audiocraftworks.gr/gr/