Δοκιμή απλού,καλού DIY Interconnect

Μιχάλη δοκιμάζω διάφορα καλώδια αυτήν την εποχή λόγω αλλαγής ηχείων, αν δεν υπάρχει πρόβλημα θα ήθελα να το δοκιμάσω, με τη σύμφωνη γνώμη και του Πάνου βέβαια!

Φυσικα και μπορεις να το δοκιμασεις :smile:
Kανονισε το με τον Μιχαλη.

Thanx Πάνο!
Ας μη βιαστεί ο Μιχάλης... όταν μπορέσει.

Καλό θα ήταν να στείλεις και ένα ρεύματος (αν δεν κάνω λάθος το παρουσίασε ο Kώστας νωρίτερα)
Προσωπικά θα με ενδιέφερε...

-bye-

Last edited by a moderator:
Thanx Πάνο!
Ας μη βιαστεί ο Μιχάλης... όταν μπορέσει.

Καλό θα ήταν να στείλεις και ένα ρεύματος (αν δεν κάνω λάθος το παρουσίασε ο Kώστας νωρίτερα)
Προσωπικά θα με ενδιέφερε...

-bye-

Να το κανονισω μεσα στην αλλη βδομαδα.Στειλε μου την διευθυνση σου να την εχω

Last edited by a moderator:
Λοιπον θα γράψω πως άκουσα το καλώδιο σε σχέση με το vovox initio το οποιο χρησιμοποιώ εδω και αρκετό καιρό (πάνω απο χρόνο) και είναι επάργυρο μονόκλωνο.
Το ποκα ακούστηκε κάπως πιο "στρογγυλό", με πιο πλατειά στερεοφωνική εικόνα αλλά με όχι τόσο σαφη εστιασμό οσο το μονοκλωνο. Το vovox είναι πιο λεπτομερες αλλά αναλόγως της ηχογράφησης μπορεί να γίνει και κάπως κουραστικό. Η πιο "ματ" ηχητική υπογραφή του ποκα πάει καλύτερα σε κάποιες ηχογραφήσεις.. Το χαμηλό είναι κάπως πιο πολύ στο Ποκα αλλά στο βοβοξ καπως πιο ταχυ και ατακαριστό...
Γενικά πάντως το ποκα ειναι ενα πολύ ευχάριστο καλώδιο, απο όσο μπόρεσα να ακουσω να καταλάβω και σε σχεση με τα ακουσματα και τα γουστα μου, το οποίο αν αναλογιστώ το κόστος κατασκευης του (το οποίο δεν ξέρω αλλά ο Παναγιωτης μου εδωσε να καταλάβω οτι είναι πάρα πολύ μικρό) απλά δεν εχω διάθεση για κριτικές!!!
Αυτά!

Νίκο όποτε θες μπορείς να το πάρεις!!!! Στείλε μου pm...

Μιχαλη,σ'ευχαριστω για τον χρονο που διεθεσες για το καλωδιο.

Οντως ειναι πολυ φθηνο,εξ'αλλου αυτη ηταν η αρχικη ιδεα,η ιδιοκατασκευη ενος απλου,καλου i/c.

To κοστος του δεν υπερβαινει τα 20 ευρω με τα RCA της NEUTRIK.

Οι διαφορες που ακουσες σε σχεση με ενα μονοκλωνο ειναι λογικες και πολυ σωστα τις επισημαινεις. :ernaehrung004:

Last edited:
Έστειλα pm στον Μιχάλη, Πάνο.
Περιμένω νέα σου για το ρεύματος.

Πιστεύω ότι θα τα κρατήσω μέχρι τις 20-22 Ιαν, οπότε ο επόμενος ας μου στείλει pm.

Aπό τα λεγόμενα του Μιχάλη πάντως και τις δοκιμές που έχω κάνει τον τελευταίο καιρό με διάφορα, ανεξαρτήτου τιμής (καλά όχι και πολύ υψηλής τιμής!)... ταχύτητα, λεπτομέρεια και ατάκα που ψάχνω, δεν συνδυάζονται με "στρογγύλεμα" στις μέτριες ηχογραφήσεις... ειδικά σε μεσο-υψηλές και συριστικά...

πάντως αργό δεν το λες...
οταν είπα "στρογυλλεμα" εννοουσα οτι στα συριστικά πχ το μονόκλωνο ακουγεται πιο επιθετικό...

Last edited:
Το κατάλαβα Μιχάλη, άλλωστε δεν περιμένω να ακούσω καλώδιο... το σύστημα ακούμε και αν το καλώδιο βελτιώσει κάτι, χωρίς να χαλάσει κάτι άλλο το κρατάμε...
κάπως έτσι το βλέπω τουλάχιστον εγώ.
Αυτό που λέω είναι ότι απο την έως τώρα μικρή εμπειρία μου... για παράδειγμα σφίξιμο μπάσου και ατάκα με βοήθεια (στρογγύλεμα) στα συριστικά δεν βλέπω να παίζει... και αντίστροφα όταν γλυκαίνει στις υψηλές χαλαρώνουν και οι χαμηλές... ίσως να "μπερδεύουν" και οι μεσαίες.....

Νομίζω ότι με αφορμή το καλώδιο του Πάνου, θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε κάποια πράγματα για τα i/c, όσοι τουλάχιστον δεν έχουμε αλλάξει πολλά στα συστήματά μας.

Εχω φτιαξει με χαλκό 1mm και με ασήμι 0.5mm occ,
mundorf silver/gold 1mm kai 0.5mm θωρακισμένα και μή
ακόμα δύο μονόκλωνα με απλό χαλκό 1mm διαμετρο της fender kai telefunken.
Ολα τα μονόκλωνα 1mm χαλκού ειχαν παρόμοια χαρακτηριστικά.
Σώμα, φουσκωμα μεσοχαμηλά, ελλειψη ακρων ειδικά ψηλά, προβλημα στη καθαρότητα των μεσοϋψηλών.
Εκανα και μερικά παντρέματα....
Θεωρώ ότι τα μονοκλωνα χαλκού 1mm έχουν εντονο ''χρώμα'' και θα τα εβαζα μόνο σε συγκεκριμένα συστηματα.

Συμπερασματικά θα προτιμούσα να αγόραζα ετοιμα :-))
Δεν μου αρεσε κανένα από τα παραπάνω πλην του ασημιου occ σε ενα μου συστημα....

Αυτά που αναφέρω εχουν να κάνουν με τα συγκεκριμένα υλικά που χρησιμοποιησα
δεν γνωρίζω τα καλώδια του Πάνου.

και μία συγκριτική φωτό που κυκλοφορεί
occ.jpg

Last edited:
Η διαμετρος ενος αγωγου δεν ειναι το μονο στοιχειο που καθοριζει το τελικο αποτελεσμα.Δεν μπορουμε δηλαδη να πουμε οτι ενα καλωδιο με αγωγους 1μμ ακουγεται ετσι και ενα 0.5μμ ετσι.

Το παχος του insulation παιζει ρολο(στην αποσταση που κρατα τους αγωγους +/- μεταξυ τους αλλαζοντας το LCR),η συστρεψη των αγωγων παιζει ρολο επισης στο LCR,η καθαροτητα του μεταλλου,η ποιοτητα του insulation,τα βυσματα,οι κολλησεις,η θωρακιση και ποσο αποτελεσματικη ειναι(δεν ειναι παντα καλυτερα να ειναι πιο "αποτελεσματικη" κλπ....................

Ο πειραματισμος ασφαλως ειναι καλος και μαθαινουμε,ομως και το να παρεις ενα ετοιμο,δεν ειναι κακη ιδεα.

Η αληθεια ειναι οτι για τον diy'er τα υλικα που ειναι διαθεσιμα,δεν ειναι τις πλειστες φορες τοσο καλα οσο σε ενα ετοιμο καλωδιο,κι'ας φαινονται οτι ειναι.......

Πάνο μιλάω για μονοκλωνους χαλκους διαμέτρου 1μμ χωρις θωρακίσεις με ιδιο πάχος μονωτικού
Αυτά που αναφέρεις εχουν να κάνουν αλλά είναι μικροδιαφορές σε σχέση με τον κοινό χαρακτήρα.

Αν θέλετε ελατε πάρτε, φερτε, να δουμε τι κάνουμε

Δυσκολο να ελθω απο δω που ειμαι,αλλα οχι και αδυνατον....... ισως συντομα,και θα ηταν ενδιαφερον να παιξουμε με διαφορα αυτοσχεδια καλωδια.

Συμφωνω για τον "χαρακτηρα" των μονοκλωνων γενικα σε σχεση με τον "χαρακτηρα" των πολυκλωνων.Αυτο που εννοω ειναι οτι με εντελως ιδιους αγωγους,μπορεις να φτιαξεις καλωδια με διαφορετικο αποτελεσμα,μαγειρευοντας το LC(R).

Το ποσο διαφορετικο,εξαρταται και απο το που θα χρησιμοποιηθουν βεβαια,πικαπ,cd κλπ...

Απάντηση: Re: Δοκιμή απλού,καλού DIY Interconnect

Πάνο μιλάω για μονοκλωνους χαλκους διαμέτρου 1μμ χωρις θωρακίσεις με ιδιο πάχος μονωτικού
Αυτά που αναφέρεις εχουν να κάνουν αλλά είναι μικροδιαφορές σε σχέση με τον κοινό χαρακτήρα.

Αν θέλετε ελατε πάρτε, φερτε, να δουμε τι κάνουμε

Νίκο να συνεννοηθούμε για συνακροάσεις ανταλλαγές ότι θες.... θα είχε ενδιαφέρον και τυφλό...

Re: Απάντηση: Re: Δοκιμή απλού,καλού DIY Interconnect

Νίκο να συνεννοηθούμε για συνακροάσεις ανταλλαγές ότι θες.... θα είχε ενδιαφέρον και τυφλό...

:a0210:

Νικόλα εμεις μαζευόμαστε συχνά πυκνα από εδω γιατι εχουμε χωρο, διαφορετικά συστηματα και δεν ενοχλούμε
Ολο και κάποιος φερνει κάτι καινούργιο, σπάνια βαριόμαστε
Το μόνο που κουράζει καμία φορά είναι να ξανακούς το ιδιο κομμάτι...αλλα αυτό ειναι κάτι που ρυθμίζεται
θα στειλω πμ την επόμενη και οποιος αλλος θέλει να οργανωθούμε

άψογα...

Θα το κανονίσουμε να φέρω μόλις παραλάβω και τα δύο καλώδια του Πάνου.

Την άλλη εβδομάδα έχω άδεια, οπότε εύκολο για μένα... μπορούμε να κανονίσουμε και σε μένα για να αλλάξετε παραστάσεις... 2-3 το πολύ κάθε φορά όμως (λόγω χώρου) και πριν τις 1900 γιατί μετά ξεραίνεται ο ταλιμπάν.

Τα υπόλοιπα με pm και ενημερώνουμε γιατί θα βγει το κυάλι πάλι :D

-bye-

edit. τύφλα μια χαρά το καλύτερο! Αρκεί να μην είναι και ο Θ. γιατί τον χαλάει...:BDGBGDB55: