Δοκιμή απλού,καλού DIY Interconnect

Nίκο να σκεφτείς οτι το κουβαλάω μονίμως μαζι μου αλλά προκύπτουν διάφορα και ακόμα δεν σε έχω πάρει... ελπίζω σημερα να μπορέσω!

Έχω ξεκινήσει να φτιάξω κάτι αντίστοιχο αλλά με αγωγούς από ασήμι. Την ιδέα είχα πάρει από το http://www.laventure.net/tourist/cables.htm
Τώρα ψάχνω για βύσματα και μάλλον θα βάλω Eichmann bullets, αλλά κάποιες αλλαγές στο σύστημά μου ίσως με κάνουν να το κάνω XLR τελικά

Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω αποτελέσματα με τους χάλκινους αγωγούς ίσως και να το δοκιμάσω κιόλας αν είναι εύκολο

Nα πω ότι πήρα χθες το καλώδιο απο τον Μιχάλη και ήδη το δοκιμάζω.

Στο τέλος της εβδομάδας θα μπορεί να περάσει στα χέρια του επόμενου ενδιαφερόμενου, οπότε πείτε μου ποιός άλλος θέλει να το δοκιμάσει.

Kαλό είναι να πάμε με χρονική προτεραιότητα, ώστε να μην γίνουν παρεξηγήσεις.
Αυτή τη στιγμή απ' όσο θυμάμαι δεν υπάρχει "επόμενος" οπότε ο πρώτος που θα το ζητήσει θα έχει σειρά!

:ernaehrung004:

Last edited:
Θα με ενδιέφερε να το δοκιμάσω κι εγώ αν δεν έχει κάποιος άλλος προτεραιότητα
Σου στέλνω πμ
Ευχαριστώ

Λοιπόν...

Το i/c μου φάνηκε αδιάφορο στα μεσουψηλά, που περίμενα να έχει λίγη περισσότερη σπιρτάδα, πληροφορία κτλ και σχετικά πλαδαρό στα χαμηλά, με φουσκωμένο μπάσο αλλά χωρίς σώματα...
Τα συριστικά δεν τα τονίζει, ούτε κάποια τάση προς αγριάδα παρατήρησα, τουναντίον! ...οπότε σαν σύνολο δείχνει να αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά του... ειδικά σε κάποιο σύστημα χωρίς παραπανίσια μπάσα, αλλά καλή ατάκα και σώματα ή σε ακροατές που αρέσκονται σε ουδέτερο και σχετικά αδύναμο, χαλαρό ήχο.

Eπίσης δεν βοήθησε καθόλου το υπάρχον θέμα με το εύρος σκηνής του συστήματός μου, κάτι που καταφέρνει (ως ένα σημείο) το Ζu, προσθέτοντας όμως λίγη σκληράδα στις μεσουψηλές.

Οι συγκρίσεις έγιναν με δύο άλλα i/c, ένα της Chord το chrysalis και το Ζu Gede και οι διαφορές φυσικά δεν ήταν έντονες (του στυλ αλλάζω πηγή), αλλά ήταν υπαρκτές.

Θαρρώ ότι αν έβρισκε το δρόμο προς την παραγωγή και πώληση κάτι τέτοιο θα έβρισκε αρκετό ανταγωνισμό γύρω στα 40-50 Ευρώ.

Επόμενος για δοκιμή είναι ο dimkasta. Αδερφέ θα επικοινωνήσω αύριο να συνεννοηθούμε.

Γεια σου Νικο,ευχαριστω για τον χρονο που διεθεσες για το καλωδιο και για τα σχολια σου.

Σιγουρα δεν υπαρχει καμια προθεση η σκεψη να "μπει σε παραγωγη" και πωληση :smile:

Η ιδεα ηταν ενα απλο καλο καλωδιο DIY και ο πειραματισμος.

Το σχολιο σου για ανταγωνισμο στα 40-50 ευρω,το βρισκω ενδιαφερον ομως,αφου το DIY κοστιζει 20 ευρω :ernaehrung004:

Καποια δειγματα με 4 παρομοιους αγωγους σε διαταξη star quad σταληκαν σε φιλους με πολυ καλα σχολια,που ακριβως στοχευαν σε ενα πληρεστερο αποτελεσμα.

Ευχαριστω και παλιν.

Εμείς ευχαριστούμε. Προσωπικά τη βρίσκω με τις δοκιμές... χεχε!

Γενικά πιστεύω ότι τέτοιες κινήσεις είναι προς όφελός μας από τη στιγμή που μαζεύουμε εμπειρίες και εν τέλει όταν καταλήγουμε κάπου σίγουρα υπάρχει λόγος και όχι αυτό έχει ωραία κάλτσα ή κοστίζει ένα κάρο λεφτά κτλ... που δεν έχουν σχέση με την ουσία... δηλ. τι ταιριάζει στο σύστημά μας.

Μακάρι να έχουμε και άλλες δοκιμές και απο σένα και από άλλους που ασχολούνται.

ps. Σύντομα θα γράψω και για το ρεύματος. Προς στιγμήν φαίνεται ότι έχετε πιάσει τζακ ποτ (μιλώντας πάντα για το σύστημά μου και τις ελάχιστες εμπειρίες μου σε καλώδια).