Δοκιμή DACs

Struggler

Senior Member
11 November 2007
606
Θα θελα την άποψη σας. Στο σύστημα μου χθες (Moonriver 404ref,+atalante 5+eversolo a6) είχα τη δυνατότητα να ακούσω το ayazi mk2, Α/Β το προηγούμενο μοντέλο. Κανοντας δοκιμή τα χαμηλά ήταν καλύτερα, πιο στακατο, ελεγχόμενο, όμως στις μεσαιουψηλες δεν άκουγα διαφορά, (σημειωτέον το ένα αυτί χάνει λίγο λάδια.... 😊) Soundstage imaging, ίδια

Έτσι φώναξα την κόρη με φρέσκα καλα αυτιά, κ μου είπε ακριβώς τα ίδια.

Η σύνδεση ήταν μέσω usb, έπαιξα flac κ tidal
Οπότε δεν το αγόρασα. Το θέμα είναι ότι υπήρχε μια διαφορά αλλά δεν ήταν αυτό το wow, όταν πήγα πχ από τον πολυκαναλο στον Moonriver. Το είχα νιώσει πάλι με το LAB 12 με τα klipsch rf35 όμως κ συμφωνήσανε ότι έφταιγαν τα ηχεία κ δεν άκουγα διάφορες. Εδώ ήταν πιο αισθητές οι διαφορές.

Τι λέτε....? Ένα dac δεν κάνει μεγάλη διαφορά σε όλα τα επίπεδα ή πρέπει να ανέβει πχ κάνεις πάνω από 3κ για να ακούσει διαφορά μεγάλη.?

Χωρις να αποκλειεται να ειναι ακριβως ετσι οπως τα περιγραφεις
Δεν θεωρω και τοσο αξιοπιστη μεθοδο την συγκριση Α/Β
το βαλε βγαλε δηλαδη, για πολλους λογους.

Αν αφεθει ενα dac on για καποιες ωρες η αποδοση του βελτιωνεται δραματικα.
Επισης μια συμβιωση, καποιων εβδομαδων
μπορει να αλλαξει τις πρωτες εντυπωσεις και την προοπτικη.
Ακομα και τα καλωδια θελουν τον χρονο τους μετα απο αλλαγες.

Last edited:
Ουσιαστικα αλλαζα αμεσα απο εσωτερικο dac στο εξωτερικο μεσω του eversolo ( και πηγη 1 και 2 στον ενισχυτη) για να μπορω να καταλαβω τι αλλαζει. Αν παιξω με το ενα, και την αλλη μερα πχ με το αλλο δεν νομιζω εγω προσωπικα οτι μπορω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα. Η δοκιμη κρατησε 2,5 ωρες περιπου.
Για αυτο και ειπα για τους ενισχυτες. Οταν αλλαξα απο τον ενα στον αλλο δεν ηθελα να ακουσω πανω απο 2 τραγουδια. Καταλαβα την διαφορα.

Επίσης το ayazi είχε πολλά περισσότερα χιλιόμετρα σαν συσκευή

Last edited:
Προφανώς τα dac ακουγονται διαφορετικά και έχουν διαφορές μεταξύ τους και μάλιστα σημαντικές ακόμη και αν οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν το ίδιο τσιπακι dac
Οσον αφορα το Ayazi αν δεν με απατά η μνημη μου στηρίζεται στο 9023 ,οπότε οι όποιες διαφορές που θα μπορεί να ακουστούν θα οφείλονται στην καλύτερη τροφοδοσία

Θα θελα την άποψη σας. Στο σύστημα μου χθες (Moonriver 404ref,+atalante 5+eversolo a6) είχα τη δυνατότητα να ακούσω το ayazi mk2, Α/Β το προηγούμενο μοντέλο. Κανοντας δοκιμή τα χαμηλά ήταν καλύτερα, πιο στακατο, ελεγχόμενο, όμως στις μεσαιουψηλες δεν άκουγα διαφορά, (σημειωτέον το ένα αυτί χάνει λίγο λάδια.... 😊) Soundstage imaging, ίδια

Οπότε δεν το αγόρασα. Το θέμα είναι ότι υπήρχε μια διαφορά αλλά δεν ήταν αυτό το wow, όταν πήγα πχ από τον πολυκαναλο στον Moonriver. Το είχα νιώσει πάλι με το LAB 12 με τα klipsch rf35 όμως κ συμφωνήσανε ότι έφταιγαν τα ηχεία κ δεν άκουγα διάφορες. Εδώ ήταν πιο αισθητές οι διαφορές.

Τι λέτε....? Ένα dac δεν κάνει μεγάλη διαφορά σε όλα τα επίπεδα ή πρέπει να ανέβει πχ κάνεις πάνω από 3κ για να ακούσει διαφορά μεγάλη.?
Η μόνη φορά που σύγκρινα dac είναι όταν πήρα το Denafrips Pontus 12th και το σύγκρινα με το dac του cd player/steamer μου του Primare cd15 prisma που εχει dac AKM4490. Σαφέστατα υπήρχε διαφορά στα δύο dac, αλλά το πιο τελικά αρέσει σε κάποιον ακροατή ειναι μια διαφορετικη ιστορια!

Επειδη το συνδεσες με usb θα σου προτεινω το εξης, η ιδια εταιρεια βγαζεις και το 3R που βελτιωνει αποδεδειγμενα τον ηχο της usb, αν βρεις ενα, κανε τις δοκιμες σου ξανα.

Denafrips pontus ii > A6, αλλα πληρωνεις +2000€ για διαφορες που σε λιγο ξεχνας (ως ...συνηθως)

• Like
Reactions: Struggler
Denafrips pontus ii > A6, αλλα πληρωνεις +2000€ για διαφορες που σε λιγο ξεχνας (ως ...συνηθως)
Τις διαφορές τις θυμάσαι όταν είναι να ακούσεις με κάτι κατώτερο. Αν αλλάξεις το Denafrips με κάνα φτηνό κινέζικο για μια ώρα θα καταλάβεις γιατί κάνει τόσο.

Σε αμεση συγκριση φυσικα! Διαφορετικα το συνηθιζεις κι αυτο και σε ξαναπιανει... φαγουρα - σκετος πονος!

• Haha
το ερώτημα του @Struggler μεταφέρθηκε σε νέο νήμα από το chat του 2κάναλου..
αν ο φίλος θα ήθελε άλλον τίτλο νήματος, ας μας το πει να τον αλλάξουμε
Μία χαρά είναι, σε ευχαριστώ 😊

• Like
Reactions: vlad66
Το θέμα είναι ότι από την μία 900 ευρώ dac/streamer, κ από την άλλη dedicated dac γύρω στα 2500 όταν βγήκε περίμενα μεγάλη διαφορά....
Αυτό με παραξένεψε

Το θέμα είναι ότι από την μία 900 ευρώ dac/streamer, κ από την άλλη dedicated dac γύρω στα 2500 όταν βγήκε περίμενα μεγάλη διαφορά....
Αυτό με παραξένεψε
Μα αυτό είναι το hifi, είτε ψηφιακό είτε αναλογικό.
Νομίζεις ότι αν πας από κεφαλή των 200€ σε κεφαλή των 2.000€ θα δεις αγγέλους να πετάνε;;
Προϋπόθεση να έχουν στηθεί και οι 2 σωστά...
Αντικειμενικά δεν δικαιολογείται η διαφορά των 1800€ , αλλά φυσικά και υπάρχει διαφορά.

• Like
Reactions: Struggler and takis
Επειδη το συνδεσες με usb θα σου προτεινω το εξης, η ιδια εταιρεια βγαζεις και το 3R που βελτιωνει αποδεδειγμενα τον ηχο της usb, αν βρεις ενα, κανε τις δοκιμες σου ξανα.
Το χα στο pc, λέω το χα διότι κάτι έπαθε και δεν πλέον. Πάντως τον πήρε πισω ο πωλητής το dac οπότε δεν έχω αυτήν την επιλογή.
Αλλά ξέρω ότι ήδη παίζει καλά, το σύστημα. Απλά ψάχνω να δώσει τα βέλτιστα από κάθε τομέα, καλώδιο, dac, τοποθέτηση κλπ. Με τυχαία σειρά γράφτηκαν 😊

Το χα στο pc, λέω το χα διότι κάτι έπαθε και δεν πλέον. Πάντως τον πήρε πισω ο πωλητής το dac οπότε δεν έχω αυτήν την επιλογή.
Αλλά ξέρω ότι ήδη παίζει καλά, το σύστημα. Απλά ψάχνω να δώσει τα βέλτιστα από κάθε τομέα, καλώδιο, dac, τοποθέτηση κλπ. Με τυχαία σειρά γράφτηκαν 😊
Ακριβως γι' αυτον τον λογο στις επομενες δοκιμες σου, αν συμπεριλαμβανουν την usb, πρεπει να δοκιμασεις και το 3R για να παρεις το μεγιστο απο αυτη τη θυρα.
Αυτό με παραξένεψε
Μηπως να κοιταξεις λιγο την τροφοδοσια του Α6;
Μηπως τελικα δεν χρειαστει να παρεις ντακ.

Δεν το χα σκεφτεί για τωρα,
Βέβαια όταν διάβαζα για την αναβαθμιση τροφοδοτικου, πάλι με dac τέτοια κατηγορίας το θεωρούσαν υποδεέστερο.

Θα το ψάξω κ αυτό, ευχαριστώ

Βέβαια όταν διάβαζα για την αναβαθμιση τροφοδοτικου, πάλι με dac τέτοια κατηγορίας το θεωρούσαν υποδεέστερο.

Η αναβάθμιση της τροφοδοσίας βοηθάει ,αλλά δεν αλλάζει -βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό το dac
Αν υποθέσουμε ότι βάζεις κάποιο εξωτερικό τροφοδοτικό με κόστος π.χ 1000 ευρώ [δηλ παραπάνω από το ίδιο το Α6] ,δεν πρόκειται να ακούσεις"αλλο" dac
Πριν μερικά χρόνια είχα πάρει από το diyinhk. μια υλοποίηση του με 9023 ,που κόστιζε 20 δολάρια .Οταν το παρέλαβα το βάλαμε και έπαιξε με ενα τροφοδοτικό του Σαλας που έτυχε να είναι διαθέσιμο ,Επαιξε μια χαρά ,για τα μέτρα του 9023 .

• Like

Αλλαζοντας το τροφοδοτικο ειναι γεγονος πως αλλαξε κατα τι ο ηχος - πιο ...σωματαρας να πουμε. Βεβαια καμια σχεση με του pontus!

Γνώμη μου είναι ότι διαφορές υπάρχουν αλλά είναι μικρές. Αναφέρομαι σε εμπειρία μου μεταξύ dacs ονομαστικής αξίας από 800 έως 6.000 ή 10.000 ευρώ.
Αντίστοιχα οι διαφορές κεφαλών πικαπ 1.500 έως 3.000 ευρώ είναι πολύ μεγάλες αλλά είναι μεγάλες ακόμη και στην ίδια κατηγορία τιμής.
Όσον αφορά τα τροφοδοτικά και βελτιώσεις δεν έχω ακούσει διαφορές.

• Like
Οπότε ποια κατηγορία τιμής θα διάλεγες από την εμπειρία σου? Και αν επιτρέπεται σε ποια αναφέρεσαι?

Από την άλλη ίσως όλα είναι σχετικά κ αναλογα με το τι μπορεί να αναδείξει το υπόλοιπο σύστημα...