Δοκιμή φακών 135mm σε κοντινή απόσταση

Μπα... αδύνατο εντελώς! Κρίμα και έχει καλό φως. Θα δοκιμάσω το 4ήμερο των Χριστουγέννων τπτ. Σκέφτομαι μία μίνι δοκιμούλα στα 85mm, αλλά θα βάλω και χρώμα.

Μπα... αδύνατο εντελώς! Κρίμα και έχει καλό φως. Θα δοκιμάσω το 4ήμερο των Χριστουγέννων τπτ. Σκέφτομαι μία μίνι δοκιμούλα στα 85mm, αλλά θα βάλω και χρώμα.

Έχεις και τον 85άρι Nikkor?
Θα ήθελα να τον δω στην πράξη.-bye-

Όχι, δεν τον έχω.... στην περιοχή έχω μόνο τους Helios 40-2 85/1.5, Super Takumar 85/1.9, Tamron 90/2.8 macro και φυσικά τον νεοαποκτηθέντα Tamron 70-200/2.8, του οποίου η περιοχή κοντά στα 70mm είναι το φόρτε του.... βάζει κάτω και τους δύο 70-200/2.8L (is/non-is) της Canon, από όσα τουλάχιστον διαβάζω στο νετ. Ίσως αναβάλω λιγάκι τη δοκιμή γιατί περιμένω και έναν Biometar 80/2.8 από μεσαίο...

Ας ανοίξουμε και πάλι το θέμα.

Σκέφτομαι να πάρω έναν 135άρη. Γιατί;

Το καλοκαίρι θα εκδράμω μετά της συζύγου και δυο κορασίδων εις την Ισπανίαν. 11 διανυκτερεύσεις και με αυτοκίνητο. Φυσικά θα πάρω τα φωτογραφικά μαζί μου, αλλά όχι όλα. Τα 5 κιλά που ζυγίζει η μικρή Lowe μου φαίνονται πολλά για το καλοκαίρι (d700/17-35, 28-70, 80-200). Γι αυτό και σκέφτομαι για εκπτώσεις. Σώμα και βασικός φακός (28-70) φυσικά θα ταξιδέψουν μαζί μου. Ο υπερευρυγώνιος θα μείνει στο σπίτι και τη θέση του θα πάρει ένας AFD 24 2.8 που μόλις αγόρασε για μένα από την Αθήνα ο Ηλίας έναντι ευτελούς ποσού και τον οποίον ευχαριστώ δημόσια. Ήδη είμαι 600 γρ. κάτω.

Ο 80-200 επίσης θα μείνει σπίτι. Σκέφτομαι να πάρω έναν 135άρη για μερικές λήψεις ανθρώπων μέσα στις πόλεις και για θέματα που είναι σε απόσταση. Υποψήφιοι οι NIKKOR MF αλλά είναι ακριβοί για φακούς μιας χρήσης, αλλά και οι CARL ZEISS JENA 135/3.5, TAKUMAR 135/3.5. Το μέγιστο διάφραγμα δεν με απασχολεί πολύ, καθώς μπορώ να σηκώσω το iso οn the fly μέχρι 3200. Με ενδιαφέρουν τα καλά χρώματα, η οξύτητα και η εύκολη χρήση (δηλ. το νετάρισμα να είναι γλυκό κι εύκολο). Βοηθά και το μικρό μέγεθος και το βάρος. με έναν τέτοιο φακό θα είμαι άλλο ένα κιλό μείον.

Προτάσεις;

ΥΣΤ. Μιλώ για Μ42 καθώς έχω ήδη έναν adapter M42>NIKON με κρυσταλλάκι, άρα εστιάζει στο άπειρο.

Ανταπτορας Contax->Nikon υπαρχει ?
Γιατι αν θες σου δανειζω τον Contax zeiss 135mm f2.8. Iσως ο καλυτερος μικρος τηλεφακος που δοκιμασα ποτε.