Δοκιμή HDTV δορυφορικών δεκτών

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Η αγορά μετράει αρκετούς high definition δέκτες DVB-S2 με σχετικά λογικό κόστος. Αναμένονται με ενδιαφέρον και οι Linux υλοποιήσεις που τις περιμένουμε πως και πως.
Πριν απο κάθε αγορά όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι με το δίλημμα. Ποιος παίζει καλύτερα τα HDTV κανάλια? Ποιος κάνει καλύτερο upscaling στα 720p ή στα 1080i? Ποιον τελικά να διαλέξω?? Πως συνεργάζονται με μοντούλες? Βελτιώνεται καθόλου με το upascaling η μέτρια εικόνα της Νοβα?

Σε όλα αυτά θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις κάνοντας μια ανεπίσημη δοκιμή HDTV δορυφορικών δεκτών.
Οι "μονομάχοι" θα είναι, ο Humax PR-HD 1000 HDTV (κατασκευαστικά ίδιος με τον δημοφιλή Humax HDCI 2000), ο Homecast HS 5101 CI, η άριστη αγορά PACE DS-810 και ο ελπιδοφόρος Linux HDTV δέκτης Kathrein UFS 910 si.

Οι δέκτες θα συνδεθούν ανα δύο σε κάθε LNB, συνεπώς θα αναπαράγουν όλοι το ίδιο κανάλι. Ολοι μαζί θα συνδεθούν σε ένα HDMI switcher και θα τροφοδοτήσουν με σήμα HD & SD απλό και με upscaling στα 720p και στα 1080i τον high definition (1920Χ1080) βιντεοπροβολέα EPSON TW 1000.
Θα υπάρχουν διαθέσιμες δύο συνδρομητικές κάρτες της Νοβα, ώστε να γίνει αξιολόγηση της ποιότητας της εικόνας του συνδρομητικού μπουκέτου, πράγμα που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς.

Η δοκιμή έχει ανεπίσημο χαρακτήρα, χωρίς όργανα και μετρήσεις. Το ζητούμενο είναι η καλύτερη ποιότητα της εικόνας και κριτής τα μάτια μας.

Μείνετε συντονισμένοι!

Κοίτα να δεις που θα ψάχνουμε και για πιάτα χειμωνιάτικα :D

Μπράβο για την πολύ καλή ιδέα και περιμένουμε την υλοποίηση της και τα συμπεράσματα σας. -bye-

Νομίζω πως δεν υπάρχει μέλος που να μην τον ενδιαφέρει η παραπάνω δοκιμή.

Πολλά μπράβο και απο εμένα, είναι αυτές οι πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν το φόρουμ μας :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Νικόλας

Μπράβο ρε παιδιά.

Αυτό είναι το AVCLUB!!!:music-smiley-005:

Από τα πιο σημαντικά και ουσιώδες συγκριτικά.

Συγχαρητήρια.:SFGSFGSF:

Μπράβο, να χωριστούν και σε μαύρους και σε ασημί δέκτες.

Πλάκα κάνω ντε.

Πάμε καρφί για Χριστουγενιάτικες αγορές.

Η δοκιμή έχει προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ.
Θα συμμετάσχουν οι Kathrein UFS 910, Humax PR-HD 1000, Homecast HS 5101 και PACE DS 810.

Last edited:
Μου έφτιαξες τη μέρα!!!Ευχαριστώ...Ήρθε την καταλληλότερη (οριακά) στιγμή!Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα :idea: :singer: και τις προτάσεις αγοράς!