Dolby Atmos 7.1.2 - Τα φώτα σας

The best speaker is the one that fits our needs the better. Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1986 μ.Χ.

Με λίγα λόγια, το τι σου είπε κάποιος στο internet χωρίς να σου λέει γιατί και πως, είναι κάπως. Θα πρέπει να δεις τελικά τι είδους ηχείο μπορείς να βάλεις που. Προφανώς ένα ηχείο Bookshelf είναι καλύτερο και κάνει καλύτερη δουλειά αλλά θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να το τοποθετήσεις στην κατάλληλη θέση.

Υπάρχει η δυνατότητα αυτή; Αν ναι προχωράς. Αν όχι, τότε προχωράς στην αμέσως επόμενη λύση. Δηλαδή ηχεία flush mount με κλίση στην πρόσοψη. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τότε κοιτάς ηχεία στον τοίχο δεξιά και αριστερά από εκεί που κάθεσαι. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τότε πας σε ηχεία τοποθετημένα εμπρός δεξί και αριστερό σε ύψος.
Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τότε πας σε ηχεία upfiring.
Δεν υπάρχει ούτε αυτή η δυνατότητα; Τότε μένεις με το Virtual Atmos.
Δεν υπάρχει ούτε αυτό ως επιλογή; Τότε μένεις με το surround και όχι τον immersive ήχο. Και ούτω καθ' εξής.

Σήμερα πήγα στον φίλο εδω τον Αελαρα, ειδα τον χωρο του και τι εχει στήσει εντάξει αλλά επίπεδα το ολο σκηνικό και δεν μιλάω απλα για ηχο αλλα γενικα στην λεπτομέρεια όλα.

Τα έχει flush mount στο ταβανι του και από όσα έχω δει και διάβασα ακόμα και μέσα από το official της Atmos εκεί πρέπει να να ειναι τα Atmos ηχεια. Σήμερα λοιπόν που ακουσα τους ήχους μαρεσε και θα ήθελα να βαλω και εγω τα δικα μου εκει παρολο που δεν εχω γυψοσανιδα σημερα, απλα θα κρεμάσω πχ 2 Polk owm3 και τέλος. Δεν μπορώ να φανταστώ τα Atmos πανω από τα μπροστινά ηχεια εκτός ότι έχω την εντύπωση θα είναι μακριά ο ηχος που θεωρητικά έπρεπε να είναι κοντα/πανω για εμενα είναι και πιο άσχημο εμφανισιακά ακόμα και από το να έχεις οροφής χωρίς γυψοσανιδα.

Ξανα πήγα στο μαγαζι και ακουσα ξανα τα Wharfedale με 5.1.2 είδαμε το Dunkirk, με ενθουσιασε σήμερα παρολο που έπαιζε με Yamaha 685 και το Denon AVR-X2700H θα ειναι καλυτερο, καθαρός ηχος σε σκηνές με πυροβολισμό ωραία μπάσα οταν έπεφταν βόμβες από τα αεροπλάνα, γενικά ωραία εμπειρία. Θα παω με αυτα και επειδη ειναι όλα σε στοκ και επειδη τα ακουσα. Polk θα δυσκολευτώ να ακουσω και θέλει 30 μέρες να έρθει οτιδήποτε θελω.

Το μόνο που έμεινε για να ολοκληρώσω την λιστα μου ειναι τα Atmos Οροφης δεν υπαρχει κατι σε Wharfedale, μου πρότεινε να βάλουμε SVS που ειναι κυκλικά και να τους φτιάξουμε κουτι τετραγωνισμενο να το βάλουμε με μια βαση/πρακετο στην οροφη και οταν μετακομίσω στο νεο σπιτι να τα βγάλω από το κουτι και να μπουν στην οροφη γυψοσανιδας.

Είμαι στα 2550 έως εδώ! Για να βαλω αυτα που πρότεινε θα θελω εξτρα 400 σίγουρα, εγω πίστευα 200- 250 μαξ να μου κάτσουν τα οροφης. Δώστε μου 2,3 λυσεις προτασεις σε ηχεια οροφης και in ceiling θα βολευτούμε με την ιδέα να μπουν σε ξύλινο κουτι. Κάτι συμβατό για Atmos και οικονομικό.

https://ibb.co/CHzgD4X

https://ibb.co/bBSfhHQ

https://ibb.co/WWRSX2d

Αυτά εδω ειναι τα 11.5 και μου τα αφήνει σε τιμη 850. Αλλά δεν βγαίνω οικονομικα.

https://ibb.co/VwRySGH

Ποιά είναι τα κυκλικά SVS;

To atmos ηχείο της wharfedale θα παίξει και σε άλλη μάρκα του IAG group.

Ποιά είναι τα κυκλικά SVS;

To atmos ηχείο της wharfedale θα παίξει και σε άλλη μάρκα του IAG group.

Λαθος μου δεν είναι SVS ειναι τα Proficient C651 μια επιλογή και η άλλη τα SpeakerCraft Aim 7 two.

Tι λένε αυτά;
Κάπως ακριβα μου φαινονται η ιδέα μου;

Τσάμπα κόπος να βάλεις in-ceiling ηχείο σε κουτί.

Παίρνεις κατ' ευθείαν ηχείο με καμπίνα.

Το upfiring ηχείο θα κυκλοφορήσει και σε Mission, με άλλα μεγάφωνα όμως. Αλλά στην ίδια λογική.

Ένα ηχείο καμπίνας με χαμηλό βάθος που θα σε βόλευε, ίσως να είναι αυτό.

https://www.dali-speakers.com/products/oberon/oberon-on-wall/

Έτοιμο με καμπίνα. Απλά θα πρέπει να βρεις τρόπο να το στηρίξεις στο ταβάνι.

Τσάμπα κόπος να βάλεις in-ceiling ηχείο σε κουτί.

Παίρνεις κατ' ευθείαν ηχείο με καμπίνα.

Το upfiring ηχείο θα κυκλοφορήσει και σε Mission, με άλλα μεγάφωνα όμως. Αλλά στην ίδια λογική.

Ένα ηχείο καμπίνας με χαμηλό βάθος που θα σε βόλευε, ίσως να είναι αυτό.

https://www.dali-speakers.com/products/oberon/oberon-on-wall/

Έτοιμο με καμπίνα. Απλά θα πρέπει να βρεις τρόπο να το στηρίξεις στο ταβάνι.

Ωραίο αυτό όντως αλλα 500;
Μου τα διπλασιασες 😃

Κοίτα να δεις που κολλήσαμε στα 2 Atmos οροφης

Τα POLK AUDIO RC80i δείχνουν ωραία και εχουν τρομερές κριτικές. Νομίζω θα προσπαθήσω να δω κατά πόσο μπορώ να τα βρω να τα βάλω σε κουτι και να τα καρφώσω στο ταβανι.

Επειδή αρχίζει να μοιάζει με DIY κατάσταση, έχε υπ' όψη πως τα ηχεία είναι υπολογισμένα να παίζουν σε ταβάνι και κατά περίπτωση να παίρνουν backbox. Το να τα βάλεις σε ένα κουτί που θα εξέχει από το ταβάνι, είναι λιγάκι πειραματισμός.

https://www.amazon.de/POLK-AUDIO-rc...+polk+audio+rC80i&qid=1594500832&sr=8-1-fkmr0

σε περιπτωση που δεν εψαξες εκει....τεραστια η διαφορα τιμης

Αυτό ακριβώς είδα σε τιμή και κριτικές.

Επειδή αρχίζει να μοιάζει με DIY κατάσταση, έχε υπ' όψη πως τα ηχεία είναι υπολογισμένα να παίζουν σε ταβάνι και κατά περίπτωση να παίρνουν backbox. Το να τα βάλεις σε ένα κουτί που θα εξέχει από το ταβάνι, είναι λιγάκι πειραματισμός.

Ίσως να ειναι το ξερω αλλα δεν βλεπω άλλη προσωρινή λύση. Κοιτάζω και εχουν αρκετοί πρόβλημα σαν εμένα, τρυπανε τις πλάκες βάζουν αλυσίδες με καρφιά στο τσιμέντο, φοβούνται μην τους πέσουν, δυσκολεύει η σωστή γωνία προς τον ακροατή, είναι άσχημα πολλά κτλ

Δεν μου μένουν πολλές λύσεις, γιαυτο λεω να προχωρησω στο DIY να τα βάλω εκεί πάνω και οταν μετακομίσω να τα βγαλω από τα κουτιά και να μπουν κανονικα μέσα σε γυψοσανιδα, έτσι και η αγορά μου θα πάρει τόπο και δεν θα τα πετάξω μελοντικα, θα χρησιμοποιήσω τα ίδια.

Ίσως να ειναι το ξερω αλλα δεν βλεπω άλλη προσωρινή λύση. Κοιτάζω και εχουν αρκετοί πρόβλημα σαν εμένα, τρυπανε τις πλάκες βάζουν αλυσίδες με καρφιά στο τσιμέντο, φοβούνται μην τους πέσουν, δυσκολεύει η σωστή γωνία προς τον ακροατή, είναι άσχημα πολλά κτλ

Δεν μου μένουν πολλές λύσεις, γιαυτο λεω να προχωρησω στο DIY να τα βάλω εκεί πάνω και οταν μετακομίσω να τα βγαλω από τα κουτιά και να μπουν κανονικα μέσα σε γυψοσανιδα, έτσι και η αγορά μου θα πάρει τόπο και δεν θα τα πετάξω μελοντικα, θα χρησιμοποιήσω τα ίδια.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό.

Είναι από τα λίγα στην τιμή του που δίνει σχετικά μεγάλο εύρος ρύθμισης γωνίας του tweeter το συγκεκριμένο. Αυτό σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή του το κάνει να το προτιμούν πολλοί.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό.

Είναι από τα λίγα στην τιμή του που δίνει σχετικά μεγάλο εύρος ρύθμισης γωνίας του tweeter το συγκεκριμένο. Αυτό σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή του το κάνει να το προτιμούν πολλοί.

Μιλάς για τα POLK AUDIO RC80i ;

Για την ακρίβεια μιλούσα για το RC60i, αλλά τα ίδια ισχύουν και για το RC80i.

Η αληθεια με εχει κουράσει κάπως το θεμα με τα ceiling speakers και το open plan livingroom που εχω, είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμενος με τον ηχο αλλα καταβαθος ξερω ότι το ΣΩΣΤΟ είναι να κανω όλη την εγκατάσταση σωστα οταν μπω στο νεο μου σπιτι.

Παμε σε plan B, το οποίο είναι επιστροφή της 65αρας Oled GX και να αγορασω την 77αρα. Να μαζέψω ξανα τα λεφτα του ήχου και να το στήσω σωστα σε 1-1.5 χρόνο.

Δεν θα βάλεις καθόλου ηχο ή απλά δεν θα βάλεις τα 2 Άτμος?

Δεν θα βάλω καθόλου προς το παρων.
Θα το αφήσω οταν μπω στο σπιτι μου, θα το χαρώ και περισσοτερο σαν καινουργια αγορά.

Εγω καταλαβα οτι δεν θα βαλει καθολου ηχο.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστος

οταν θα ερθει εκεινη η ωρα θα μπεις σε ολη αυτη την διαδικασια και φτου κι απο την αρχη...αφου θα το κανεις ισως να ξεκινουσες με κατι μικρο ,οικονομικα, να πειραματιστεις και οταν με το καλο ερεθει εκεινη η ωρα να ξερεις το πως και το προς τα που να κινηθεις και εννοειτε πως τοτε θα το χαρεις περισοοτερο γιατι η ηχητικη αναβαθμιση θα ειναι τεραστια...

οταν θα ερθει εκεινη η ωρα θα μπεις σε ολη αυτη την διαδικασια και φτου κι απο την αρχη...αφου θα το κανεις ισως να ξεκινουσες με κατι μικρο ,οικονομικα, να πειραματιστεις και οταν με το καλο ερεθει εκεινη η ωρα να ξερεις το πως και το προς τα που να κινηθεις και εννοειτε πως τοτε θα το χαρεις περισοοτερο γιατι η ηχητικη αναβαθμιση θα ειναι τεραστια...
Και τα εξοδα διπλά, εγω δεν θα το κανα αυτο.
Απ την αρχη ημουν της αποψης ο,τι κανει να το κανει στο νεο χωρο, τα πλεονεκτηματα απ ολες τις πλευρες πολλα, πηρε την καλυτερη αποφαση κατ εμε.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

διπλα γιατι? κατι οικονομικο εγραψα,ισα ισα πειραματισμο και λιγο το μερακι να φυγει μεχρι να μπει στο νεοι σπιτι...μετα το πουλαει, ειτε τωρα ειτε σε 2 χρονια τα λεφτα παλι θα τα δωσει.