The best speaker is the one that fits our needs the better. Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1986 μ.Χ.
Με λίγα λόγια, το τι σου είπε κάποιος στο internet χωρίς να σου λέει γιατί και πως, είναι κάπως. Θα πρέπει να δεις τελικά τι είδους ηχείο μπορείς να βάλεις που. Προφανώς ένα ηχείο Bookshelf είναι καλύτερο και κάνει καλύτερη δουλειά αλλά θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να το τοποθετήσεις στην κατάλληλη θέση.
Υπάρχει η δυνατότητα αυτή; Αν ναι προχωράς. Αν όχι, τότε προχωράς στην αμέσως επόμενη λύση. Δηλαδή ηχεία flush mount με κλίση στην πρόσοψη. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τότε κοιτάς ηχεία στον τοίχο δεξιά και αριστερά από εκεί που κάθεσαι. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τότε πας σε ηχεία τοποθετημένα εμπρός δεξί και αριστερό σε ύψος.
Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τότε πας σε ηχεία upfiring.
Δεν υπάρχει ούτε αυτή η δυνατότητα; Τότε μένεις με το Virtual Atmos.
Δεν υπάρχει ούτε αυτό ως επιλογή; Τότε μένεις με το surround και όχι τον immersive ήχο. Και ούτω καθ' εξής.
Σήμερα πήγα στον φίλο εδω τον Αελαρα, ειδα τον χωρο του και τι εχει στήσει εντάξει αλλά επίπεδα το ολο σκηνικό και δεν μιλάω απλα για ηχο αλλα γενικα στην λεπτομέρεια όλα.
Τα έχει flush mount στο ταβανι του και από όσα έχω δει και διάβασα ακόμα και μέσα από το official της Atmos εκεί πρέπει να να ειναι τα Atmos ηχεια. Σήμερα λοιπόν που ακουσα τους ήχους μαρεσε και θα ήθελα να βαλω και εγω τα δικα μου εκει παρολο που δεν εχω γυψοσανιδα σημερα, απλα θα κρεμάσω πχ 2 Polk owm3 και τέλος. Δεν μπορώ να φανταστώ τα Atmos πανω από τα μπροστινά ηχεια εκτός ότι έχω την εντύπωση θα είναι μακριά ο ηχος που θεωρητικά έπρεπε να είναι κοντα/πανω για εμενα είναι και πιο άσχημο εμφανισιακά ακόμα και από το να έχεις οροφής χωρίς γυψοσανιδα.