Dolby Atmos 7.1.2 - Τα φώτα σας

Θα παω μια βόλτα να ακουσω και εγω για να μπορώ να εκφέρω αποψη έστω και χωρίς ακουστικη εμπειρια, παρόλο που προφανώς από χωρο σε χώρο διαφέρει, μπορεί να τα ακούσω εκεί και να παλαβωσω και να παω σπιτι να τα βάλω και να απογοητευτώ. Δεν ξέρω όταν τα κάνω όλα πράξη θα μάθω.

Δεν πρόκειται να απογοητευτείς, απλά θα παίξει ελαφρώς διαφορετικά, θα πρέπει να δώσεις χρόνο στο αυτί σου να συνηθίσει το σύστημα στο νέο χώρο αφού θα χεις κάνει κι ισοστάθμιση. Επίσης μη ξεχάσεις, στο συνολικό κόστος θα πρέπει να συμπεριλάβεις βάσεις και καλώδια, φαντάζομαι έπιπλο για τον ενισχυτή υπάρχει;

Φίλε καλημέρα,

Εαν χρειάζεσαι να ακούσεις dolby atmos σύστημα, γιατί από τα όσα έχω διαβάσει δεν έχεις ακούσει ποτέ- συγνώμη εάν κάνω λάθος- κόπιασε στο σπίτι μου. Και εγώ στην Λεμεσό μένω.

Λίγο ακριβούτσικο το χόμπυ μας αλλά αξίζει και με το παραπάνω.

Δεν πρόκειται να απογοητευτείς, απλά θα παίξει ελαφρώς διαφορετικά, θα πρέπει να δώσεις χρόνο στο αυτί σου να συνηθίσει το σύστημα στο νέο χώρο αφού θα χεις κάνει κι ισοστάθμιση. Επίσης μη ξεχάσεις, στο συνολικό κόστος θα πρέπει να συμπεριλάβεις βάσεις και καλώδια, φαντάζομαι έπιπλο για τον ενισχυτή υπάρχει;

Ο πωλητής (Α) στην προσφορα του αν δεις μου εχει δωσει κάποιες Optional επιλογες και εχει χρεωσεις για βασεις και καλωδια. Οποτε ναι το έχω υπόψη. Εχω επιπλο ναι, όχι αυτό που φανταζομαι αλλα για 1,5 χρονο θα κανω υπομονή όταν ε το καλό μπω σε καινούργιο σπίτι θα οργανωθώ καλυτερα.

https://ibb.co/4dLN5Qg

Φίλε καλημέρα,

Εαν χρειάζεσαι να ακούσεις dolby atmos σύστημα, γιατί από τα όσα έχω διαβάσει δεν έχεις ακούσει ποτέ- συγνώμη εάν κάνω λάθος- κόπιασε στο σπίτι μου. Και εγώ στην Λεμεσό μένω.

Λίγο ακριβούτσικο το χόμπυ μας αλλά αξίζει και με το παραπάνω.

Ωχ! Ο σωτήρας μου 藍
Καλημέρα Κουμπάρε. Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Μαλλον το μοναδικό Dolby Atmos που άκουσα στη ζωή μου είναι από Youtube σε ηχεια λαπτοπ του 2010!! Οποτε δεν άκουσα πραγματικά ποτε. Αν δέχεσαι σπίτι Απολλωνιστα τοτε θα το εκτιμούσα να ερχόμουν έστω για 10 λεπτά για να ακουσω και να δω το layout σου.

Όντως ακριβό, όταν το ξεκίνησα θεώρησα extreme το ποσο 1000- 1500 μέχρι που έψαξα Receiver και έβλεπα τιμες κοντά στις 10.000 ε τοτε είχα καταλάβει που έμπλεξα.

Oι τιμές που σου δίνει σε τι νόμισμα είναι; Πολύ ακριβά σε σχέση με την ελληνική αγορά εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι.

Η άλλη απορία που μου εχει δημιουργηθεί μεσα απο ολα αυτά και δεν καταλαβα πως ακριβώς έχεις το Dolby Atmos;

Προφανώς θέλεις Dolby Atmos ηχο στην ταινία, να υποστηρίζει ο Receiver και από εκεί πέρα νόμιζα χρειάζεσαι συγκεκριμενα Dolby Atmos ηχεια για να το πετύχεις, να υποθέσω ότι και τα Polk μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά.

Ηχεία Dolby επί της ουσίας είναι μόνο εκείνα που ακολουθούν το HRTF της Dolby και ως εκ τούτου έχει προβλεφθεί να παίζουν σε θέσεις upfiring. Για να μην μπλέκεσαι, εδώ πλέον συζητάμε για ηχεία που δεν είναι upfiring, καθώς έχουμε πάει σε ηχεία που θα τοποθετηθούν ψηλά, συνεπώς οποιοδήποτε ηχείο στην κατάλληλη γωνία κάνει.
Από κει και πέρα είναι θέμα ευκολίας και κάθε ευκολία πληρώνεται επιπλέον. Αν θέλεις το ηχείο να είναι flush mount για να μην περισσεύει έξω από τον τοίχο ή το ταβάνι και αυτό να έχει ενσωματωμένη την κλίση στην μπάφλα του, τότε αυτό θα κοστίσει περισσότερο από ένα κλασικό bookshelf ίδιου μεγέθους, που θα θέλει τη βάση του για να πάρει την κλίση που πρέπει, και δεν θα είναι flush mount.

H όποια κλίση στα ηχεία, έχει να κάνει με τη διασπορά τους και την off-axis απόκριση. Το θεωρητικό όριο των 100Hz-10000Hz που δίνει η Dolby για τα ηχεία στο ταβάνι χωρίς διαφορά στην απόκριση σημαίνει ότι αν υπάρχει τέτοιο ηχείο, τότε δεν χρειάζεται κλίση προς τη θέση ακρόασης.

Oι τιμές που σου δίνει σε τι νόμισμα είναι; Πολύ ακριβά σε σχέση με την ελληνική αγορά εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι.

Σε ευρώ είναι. Εχω ψάξει στο skroutz τα προϊόντα οσα υπάρχουν τουλάχιστον για να μπορώ να συγκρίνω. Είμαι περίεργος να δω τις τιμες που θα μου δωσει την νεα προσφορα με οσα ζήτησα. Οποτε δεν θα πέσω με τα μούτρα και να πληρώσω κάποιον οσα ζητήσει. Θα έχει παζαρεματα και διάλογο μέχρι να πληρωθεί. Αν υπαρχει λογική διαφορα οκ αλλα αν δω πάει πάνω στο τελικό κόστος συγκριτικά με Ελλαδα θα έχουμε λυσεις εναλλακτικές που δεν ξερω ακόμα ποιες θα είναι. Η Ελληνική αγορα ειναι συνήθως πιο φτηνη σε πολλά προϊόντα γενικά. Μόνο στις τηλεοράσεις βλεπω η Ελλάδα είναι πιο ακριβή και λογικά έχει να κάνει με καποιου ειδους φόρων στην εισαγωγή το είχα διαβάσει κάπου σε ενα άρθρο.

Θα δείξει...

Ηχεία Dolby επί της ουσίας είναι μόνο εκείνα που ακολουθούν το HRTF της Dolby και ως εκ τούτου έχει προβλεφθεί να παίζουν σε θέσεις upfiring. Για να μην μπλέκεσαι, εδώ πλέον συζητάμε για ηχεία που δεν είναι upfiring, καθώς έχουμε πάει σε ηχεία που θα τοποθετηθούν ψηλά, συνεπώς οποιοδήποτε ηχείο στην κατάλληλη γωνία κάνει.
Από και κει πέρα είναι θέμα ευκολίας και κάθε ευκολία πληρώνεται επιπλέον. Αν θέλεις το ηχείο να είναι flush mount για να μην περισσεύει έξω από τον τοίχο ή το ταβάνι και αυτό να έχει ενσωματωμένη την κλίση στην μπάφλα του, τότε αυτό θα κοστίσει περισσότερο από ένα κλασικό bookshelf ίδιου μεγέθους, που θα θέλει τη βάση του για να πάρει την κλίση που πρέπει, και δεν θα είναι flush mount.

H όποια κλίση στα ηχεία, έχει να κάνει με τη διασπορά τους και την off-axis απόκριση. Το θεωρητικό όριο των 100Hz-10000Hz που δίνει η Dolby για τα ηχεία στο ταβάνι χωρίς διαφορά στην απόκριση σημαίνει ότι αν υπάρχει τέτοιο ηχείο, τότε δεν χρειάζεται κλίση προς τη θέση ακρόασης.

Ωραιος Κατανοητο

Σε ευρώ είναι. Εχω ψάξει στο skroutz τα προϊόντα οσα υπάρχουν τουλάχιστον για να μπορώ να συγκρίνω. Είμαι περίεργος να δω τις τιμες που θα μου δωσει την νεα προσφορα με οσα ζήτησα. Οποτε δεν θα πέσω με τα μούτρα και να πληρώσω κάποιον οσα ζητήσει. Θα έχει παζαρεματα και διάλογο μέχρι να πληρωθεί. Αν υπαρχει λογική διαφορα οκ αλλα αν δω πάει πάνω στο τελικό κόστος συγκριτικά με Ελλαδα θα έχουμε λυσεις εναλλακτικές που δεν ξερω ακόμα ποιες θα είναι. Η Ελληνική αγορα ειναι συνήθως πιο φτηνη σε πολλά προϊόντα γενικά. Μόνο στις τηλεοράσεις βλεπω η Ελλάδα είναι πιο ακριβή και λογικά έχει να κάνει με καποιου ειδους φόρων στην εισαγωγή το είχα διαβάσει κάπου σε ενα άρθρο.

Θα δείξει...

Μιλάμε για εκατό ευρώ πιο πάνω, δηλαδή εδώ στην Ελλάδα πιστεύω άμα πιάσεις τα καταστήματα πρώτα τηλεφωνικά κι όσα μπορέσεις από κοντά, θα σου κάνουν ακόμα καλύτερες τιμές, τόσο που μετά θα σκέφτεσαι για μοντέλα πιο πάνω.

Εζησα 10 χρονια Αθήνα. Γεννήθηκα Κυπρο αλλα λογο μητέρας Ελληνίδας και ποδοσφαίρου που έπαιζα εδω έμαθα πολλά στο θέμα διαφοράς τιμών μεταξύ των 2 χωρών. Πιστεύω με κάποιον θα τα βρω οικονομικά έστω και αν είναι ελαφρώς πιο πανω. Τι να κάνω πρέπει να πάω με τα νερά της χώρας που ζω. Εδώ στο Freddo Capuccino και εχει διαφορα 1.50 - 1.90 πακετο εδω 2.50- 2.80 Κυπρο, οποτε καταλαβες 😀

Φίλε μου Απολλωνιστα. Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο και σε άλλες χώρες τύπου ''μπανανίας'' έχει πεθάνει. Μην φοβάσαι και δεν θα πάθεις τίποτα!!!!!! Κόπιασε οποτε θές.

Φίλε μου Απολλωνιστα. Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο και σε άλλες χώρες τύπου ''μπανανίας'' έχει πεθάνει. Μην φοβάσαι και δεν θα πάθεις τίποτα!!!!!! Κόπιασε οποτε θές.

Μπανανιας δεν λες τίποτα. Δεν ασχολούμαι εδω και πολλά χρόνια με το άθλημα Κυπρο. Απολλωνιστας στα χαρτιά, μέχρι εκεί. Αν θες στείλε μου το κινητό σου να σε καλέσω όταν έρθω πίσω και να κανονίσουμε συνάντηση.

Σ'ευχαριστω

Εζησα 10 χρονια Αθήνα. Γεννήθηκα Κυπρο αλλα λογο μητέρας Ελληνίδας
μισός καλαμαράς;:fahne90:

μισός καλαμαράς;:fahne90:

Μισος Χώρκατος, Μισος Καλαμαρας
Ολόκληρος Έλληνας, αλλα καλύτερα να μείνουμε στα περί ηχου γιατί είναι ευαίσθητο κομματι για κάποιους και δεν αντέχω αυτου του είδους συζήτηση 🤣

Μην ανησυχείς. Δεν έχω σκοπό να αρχίσω τέτοια συζήτηση. Κρητικός είμαι και έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις.
Για πλάκα μόνο θα σου πω, πως όταν ήμουν στην Αγγλία έκανα παρέα με αρκετούς "τσαρληδες". Πάντα γίνονταν παρεξήγηση όταν άκουγαν τους 'καλαμαραδες' να μιλάνε για τη... Βίλα τους:bigcry: (εξοχικό)...

Μην ανησυχείς. Δεν έχω σκοπό να αρχίσω τέτοια συζήτηση. Κρητικός είμαι και έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις.
Για πλάκα μόνο θα σου πω, πως όταν ήμουν στην Αγγλία έκανα παρέα με αρκετούς "τσαρληδες". Πάντα γίνονταν παρεξήγηση όταν άκουγαν τους 'καλαμαραδες' να μιλάνε για τη... Βίλα τους:bigcry: (εξοχικό)...

ΧαΧα ναι κλασσικές συνομιλίες.
Όμορφη η Κρήτη.

Επιστροφή στην Κυπρο απόψε. Αύριο απόγευμα παω για να ακούσω ηχο σε ενα μαγαζι αν και δεν καταλαβα ακόμα τι θα ακουσω. Αυτός ηθελε να μου δωσει τα Wharfedale Diamond, δεν ξέρω καν αν έχει εκεί τα Polk που ζητησα. Το Denon AVR-X2700H από τέλη Ιουλιου είπε αλλα όπως και να εχει θα παω απλα για να μιλήσουμε και να ακουσω ότι μου βάλει.

Μαγκες βλεπω μου έκανε αλλαγές...
Τι S50 ρε, δεν θα με πάρει οικονομικά.

Κωνσταντίνε σου στέλλω τις τιμές για τα ηχεία και ενισχυτή που ενδιαφέρεσαι.

Denon AVR-X2700….approx 630.00-670.00 euros

Polk S20E…340.00eu με παραγγελία

Polk S30E..255.00eu σε στοκ

Polk S15E…295.00eu σε στοκ

Polk S10E…215.00eu με παραγγελία

Polk S50E..595.00eu σε στοκ (floor tower speaker)

SVS PB-1000…630.00eu σε στοκ

Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν τον ΦΠΑ.

Απλά Θα ήθελα να νε ενημερώσω ότι τα S10 δεν είναι ηχεία οροφής και η συμβουλή μου είναι να τοποθετηθούν σαν front height δηλαδή μπροστά πάνω περίπου από τα μπροστινά ηχεία και όχι σαν Atmos.

Εναλλακτικά σαν side surround αλλά νομίζω ότι ο παρών χώρος σου δεν εξυπηρετεί. Στο νέο σπίτι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άλλα ηχεία in-ceiling αν θα υπάρχει ψευδοταβανο η ηχεία Atmos SVS αφού γίνουν πριν οι παροχές των καλωδίων στο ταβάνι.

Επίσης θα χρειαστείς βάσεις για τα μπροστά και πίσω ηχεία εκτός αν τοποθετηθούν προσωρινά πάνω στο έπιπλο τα μπροστινά. Τα πίσω μάλλον σε βάσεις. Σου προτείνω να βάλεις τα S50E για μπροστά ούτος ώστε να γλυτώσεις το κόστος των βάσεων και να έχεις πιο μεγάλο ηχείο και ήχο.

Αυτά προς το παρών, να τα πούμε και αύριο απόγευμα!

Μια χαρά τα λέει.

Έχεις ψευδοροφή; Αν έχεις τότε βάλε in ceiling ηχεία. Έχει η Polk φτηνά και καλά με περιστρεφόμενο tweeter. Σειρά RC. Αν μάλιστα θέλεις να το πας ακόμα παραπέρα δες και τα ηχεία της σειράς V για το απόλυτο timbre matching με τα Signature E.
Μια ακόμη επιλογή που θα σου πρότεινα να κοιτάξεις είναι το οικονομικότερο in-ceiling της Sonance.

Μια χαρά τα λέει.

Έχεις ψευδοροφή; Αν έχεις τότε βάλε in ceiling ηχεία. Έχει η Polk φτηνά και καλά με περιστρεφόμενο tweeter. Σειρά RC. Αν μάλιστα θέλεις να το πας ακόμα παραπέρα δες και τα ηχεία της σειράς V για το απόλυτο timbre matching με τα Signature E.
Μια ακόμη επιλογή που θα σου πρότεινα να κοιτάξεις είναι το οικονομικότερο in-ceiling της Sonance.

Δεν εχω γυψοσανιδα όχι.
Θα εχω μελλοντικά.

Δες σε παρακαλώ μια ματιά το επόμενο μυνημα που ποσταρω και θέλω ΤΕΛΙΚΗ ομάδα! Τουλάχιστον δικη σου. Αν συμφωνείς με τον τύπο από πάνω θα λάβω υπόψη τις απόψεις του γιατί φαίνεται και ευγενικός και ατομο που ενδιαφέρεται το τι ζητάει ο πελατης. Θέλει ναι μεν να σεβαστεί τι θέλεις αλλα παράλληλα να προτείνει κάτι δικό του.

Αυτές οι τρεις προσφορές είναι από το ίδιο μαγαζι. Τις εστειλε ακριβως με την σειρά που βλέπεται.

Προσφορά (Νο.2)
TAGA PLATINUM
https://ibb.co/NpfsFxr

Ενα πάρα πολύ καλό σύστημα 5.1.2*Dolby Atmos. (Πολύ καλύτερο και με μεγαλύτερη πιστότητα ηχεία από τα*Polk*που μας δείξατε.)

*Front & Rear Speakers:

https://www.tagaharmony.com/en/products/3649/by-series/product/1000/platinum-b-40-se-v-2

*Center Speaker:

https://www.tagaharmony.com/en/products/3603/centers/product/188/platinum-c-40pr-se

*Ceiling Speakers:*

https://www.tagaharmony.com/en/products/3614/tcw/product/855/tcw-280r

Για τον Denon AVR-X2700H*η τιμή θα είναι περίπου στα 700 ευρώ και θα είναι διαθέσιμος τον Σεπτέμβριο. Τότε θα έχει περίπου και τα νέα της μοντέλλα η*Yamaha

Προσφορά (Νο.3)
FULL SVS
https://ibb.co/gDSrqdt

Γεια σας,
Αυτή η προσφορά είναι με ένα σύστημα με 5 πανομοιότυπα ηχεία*SVS Satellite*

https://www.svsound.com/products/prime-satellite

Και το*PB-1000*Black Ash Subwoofer!

Επίσης θα έχετε και 2 πάρα πολύ καλά ηχεία για τα*Height Effects*(Atmos Speakers) της*Cabasse*που είναι από τα αγαπημένα μας σε αυτή την τιμή!*

https://www.powersound.com.cy/CABASSE-ARCHIPEL-17-ICP

Προσφορα (Νο.1)
FULL CABASSE + SVS SUB
https://ibb.co/M7Ngtt2

Αυτή είναι η καλύτερη μας προσφορά όσο αφορά την απόδοση. Λίγο εκτός του*budget*αλλά το αξίζει 10000% !

*Τα*Cabasse Surf*είναι μικρά αλλά πανέμορφα και πάρα πολύ ποιοτικά ηχεία κατασκευασμένα στο χέρι στην Γαλλία 100%.

*Το*Cabasse SOCOA Center*είναι ένα καταπληκτικό*Center Speaker*που δένει τέλεια με τα*Surf!

*Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα..

Σχόλια παρακαλω...
Να παραμείνω στο αρχικό μου πλανο η υπαρχει κάτι στις πιο πανω προτασεις που σηκώνει συζήτηση...

Πολύ το μπλέκει.

Ζήτα του μια προσφορά για sub svs pb-1000, ηχεία ύψους η στο ταβάνι τα svs prime elevation και τα ηχεία στο ύψος του ακροατή να είναι polk signature E.
Τα prime elevation είναι εκείνα που σου έδειξα με την κεκλιμένη πρόσοψη. Βγαίνουν και σε φινίρισμα που ταιριάζει με τα polk και είναι και λίγο φτηνότερα με το μη γυαλιστερό φινίρισμα.
Τσεκαρισμενη κατάσταση αυτή, έχει μπει σε ουκ ολίγα σπίτια.

Άσε τα taga και τα cabasse. Τα polk παίζουν πιο εντυπωσιακά.

Για τον ενισχυτή, αν δεν σε πειράζει το 8Κ και αρκεστείς στο 4Κ, μια χαρά σου κάνει και ο 2600Η.