Dolby Atmos

Δεν είναι μόνο το ελικόπτερο που στέκεται από πάνω ή τα drones. Είναι πολλά τα εφέ. Η μπάλα να αναπηδά και να καταλαβαίνεις ακριβώς σε ποιο σημείο χτυπά στο ταβάνι, η βροχή που χωρίς atmos/dts-x δεν αποδίδεται ποτέ σωστά, τα κλαδιά των δέντρων που φιλοξενούν επάνω τους ζωντανά πλάσματα και ένα σωρό άλλα.

Σε άμεση σύγκριση με και χωρίς atmos, αισθάνεσαι ότι κάποιος έχει πάρει μαχαίρι και έχει κόψει την πληροφορία ύψους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης δε βλέπω να πείθω τη γυναίκα μου :)

Add-on τότε. Και πάλι καλύτερα από το να μην έχεις. Βλέπεις είναι και αυτή η dolby που έχει πιο αυστηρές προδιαγραφές από τη DTS, αλλιώς την έβγαζες και με ηχεία height.

δηλαδη,σε μια διαταξη 5.1.2 και με το σκεπτικο να ειναι ιδια τα 2 πισω και τα 2 της οροφης,
4 μικρα ηχεια μας κανουν?
κατι σαν αυτα δηλαδη,http://www.apart-audio.com/Category...=1050_OVO&productcode=OVO3T-BL#productDetails
που βγαινει γυρω στα 180 ευρω η 4αδα?

ή κατι τετοιο..?
http://www.uk.onkyo.com/en/products/skh-410-118692.html

Όλα κάνουν, ηχεία ειναι, όχι κατι σπουδαίο

Απλώς για οροφή, θα πήγαινα σε κατι ρηχό, για αισθητικούς κυρίως λόγους

Τα add on κάνουν δουλειά σε ενισχυτή 9.1, με το σκεπτικό να μπούνε στην θέση των front height;
Όπως καταλάβατε δεν μιλάω για atmos ενισχυτη.

δηλαδη,σε μια διαταξη 5.1.2 και με το σκεπτικο να ειναι ιδια τα 2 πισω και τα 2 της οροφης,
4 μικρα ηχεια μας κανουν?
κατι σαν αυτα δηλαδη,http://www.apart-audio.com/Category...=1050_OVO&productcode=OVO3T-BL#productDetails
που βγαινει γυρω στα 180 ευρω η 4αδα?

ή κατι τετοιο..?
http://www.uk.onkyo.com/en/products/skh-410-118692.html

Τα ηχεία οροφής δεν είναι κάτι ξεχωριστό, συνεχίζουν να βασίζονται πάνω στις ίδιες αρχές με τα υπόλοιπα ηχεία, ομογένεια και όπως όλα τα περιφερικά ευρεία διασπορά. Άλλα με 3 ίντσες γουφεράκι θα τα απέρριπτα ασυζητητί.

Τα Onkyo αν και Dolby Atmos -Enabled Speakers και αυτά μικρά είναι και απ ότι βλέπω πάνε πακέτο με τα SKS-HT648

ποσο πιο μεγαλο να βαλεις στο ταβανι ρε συ Αντωνη?
ετσι κι`αλλιως δεν τα δηλωνεις ως small και ολα τα χαμηλα πανε πανω στο sub?
τα μεσαιο-ψιλα που θελεις δεν θα στα δωσει?λεω γω τωρα..

Αμα σκάει ο κεραυνός και δεν κρυβεσαι κάτω απο το τραπέζι δε λέει :)
Δουλεια θα κανουν και προφανώς κάποιο μεγαλυτερο θα έκανε καλύτερη :)

Τι να σου πω; εγώ την άποψη μου την είπα, από εδω και πέρα όποιος πληρώνει κάνει ότι καταλαβαίνει.

Αμα σκάει ο κεραυνός και δεν κρυβεσαι κάτω απο το τραπέζι δε λέει :)
Δουλεια θα κανουν και προφανώς κάποιο μεγαλυτερο θα έκανε καλύτερη :)

ε καλα.εαν ειναι να γεμισω το σπιτι με μπαουλα το βγαζω εντελως απο το μυαλο μου το atmos.
τουλαχισον αυτα τα apart,ειναι μαζεμενα,εχουν δικες τους βασεις και σε λευκο πανω στο ταβανι,θα χανονται καπως..
2 τετοια μαυρα για πισω και 2 ασπρα για το ταβανι,ειναι νομιζω μια καλη λυση για να παρουμε μια ιδεα και συγχρονως να μην φωναζει(πολυ..)η νοικοκυρα του σπιτιου.
αληθεια-σε ποια θεση ηχειων μπαινουν τα atmos?στα souround back?(δεν εχει κι`αλλη..)

Τι να σου πω; εγώ την άποψη μου την είπα, από εδω και πέρα όποιος πληρώνει κάνει ότι καταλαβαίνει.

ναι βρε Αντωνη-σιγουρα οσο μεγαλυτερο ηχειο,τοσο το καλυτερο.αλλα αντε βαλτο ταβανι και να μην ειναι σαν χαρος..:AFADF0:

Κατάλαβα. Για κανένα ψιλόβροχο θα είσαι με το ζόρι :BDGBGDB55:

λες να μην την ακουω καλα?δεν ξερω-το βλεπουμε.ετσι κι`αλλιως αμεσα δεν προκειται να γινει.
αλλα καλο ειναι να εχουμε μια ιδεα για το τι ψαχνουμε.

αληθεια-σε ποια θεση ηχειων μπαινουν τα atmos?στα souround back?(δεν εχει κι`αλλη..)

Πως δεν έχει; Στα Extra Speakers μπαίνουν και δηλώνεις μέσα από το μενού αν εκεί είναι ηχεία presence, atmos οροφής ή atmos add-on που μπαίνουν επάνω από τα εμπρός.

Στους Yamaha με τις extra μπόρνες σου αφήνει ελεύθερες τις μπόρνες των surround back και έτσι μπορείς να έχεις περισσότερες επιλογές. Για παράδειγμα μπορείς να πεις ας πούμε ότι έχεις 7 γύρω γύρω και δύο extra και να έχεις προεπιλέξει πως να γίνεται το decoding. 7 κανάλια μεν αλλά με επιλογή αν θα δουλεύουν τα SB ή τα atmos/presence/add on.