Dolby Digital, DTS, HD ηχος κλπ

John Nakos

New member
19 September 2013
32
Ιωάννινα
καλησπερα σε ολο το forum!
εχω μια τηλεοραση 47' philips με εξοδο αναλογικου και ψηφιακου ηχου,
σε αυτην εχω συνδεμενο αναλογικα ενα technics 5.1 μοντελο του 96 με dolby pro logic και dolby suround,
μεχρι τωρα δεν σκεφτομουν να το αλλαξω γιατι ειχα και ενα dvd player το οποιο ειχε αποκωδικοποιητη dts και dolby digital και ειχε αναλογικη εξοδο 5.1 ηχειων η οποια πηγαινε στην εισοδο 5.1 του technics και ειχα σωστο ηχο.
πλεον ομως εδω και αρκετο καιρο εχω αντικαταστησει το dvd player με ενα pc το οποιο ειναι συνδεμενο με hdmi στην τηλεοραση και με το technics μεσω 5.1 αναλογικα απο τη μητρικη asus p5q pro turbo και απο τα λιγα που καταλαβαινω δεν εχω ηχο dts ή dolby digital φανταζομαι πως η καρτα δεν εχει τετοιουσ αποκωδικοποιητες.
στο pc εχω βαλει blue ray player και κουτι media senter αφου μονο για ταινιεσ το ειχα φτιαξει.
λογο του οτι δεν γνωριζω παρα πολλα απο ηχο θα ηθελα τη γνωμη σας στο τι να κανω για να εχω καλο ηχο κυριως σε ταινιεσ.
μηπως ηρθε η ωρα να αντικαταστησω το technics (να το δωσω στον πατερα να ακουει κλαρινα)
και αν ναι με τι???
καπου ειδα κατι ηχεια της logitech z-906 ειναι καλα για αυτη τη δουλεια?
ειναι δυνατα οσο και αυτα που εχω? σε watt νομιζω ειναι παρομοια αλλα...
με μια τετοια επιλογη θα ξεμπερδευω και με τα καλωδια, με 2 καλωδιακια ενα απο τv και ενα απο pc.
μηπως ειναι καλυτερα να παρω μια καρτα ηχου και αν ναι ποια καρτα?
στην περιπτωση αυτη κραταμε τα techinics αφου εχουν αναλογικη εισοδο 5.1
μηπως να παρω καποιον ενισχυτη με dd και dts και να κρατησω τα ηχεια μου?
περιμενω τις απαντησεισ απο τουσ σοφοτερουσ! ευχαριστω για τον χρονο σας!

Δεν ξερω σε ποιο ακριβως μοντελο technics αναφερεσαι.!
Το πρωτο μου dolby surround ηταν και εμενα ενα technics (καπου στο 94-96 το ειχα παρει) οπου ειχε ηχεια δορυφορους με υλικο απο Mica και στην μπροστα light-left εξοδο, εδινε μονο προενισχυση, ηθελε εξτρα τελικο ενισχυτη δηλαδη.!
Ειτε αναφερεσαι σε αυτο το μοντελο, ειτε σε καποιο κοντινο, θα σου ελεγα να επενδυσεις σε εναν νεο ενισχυτη.
Πλεον οι τιμες ενος ενισχυτη, ακομη και με τα νεα hd φορμα ηχου ειναι εντελως προσιτες.!

Σε περιπτωση οπου δεν σε ενδιαφερουν τα hd φορμα ηχου, ή ακομη και εισοδοι hdmi στον av ενισχυτη, καταλαβαινεις οτι σημερα βρισκεις τσαμπα πραμα απο ενισχυτες av. Mιας και ομως κανεις αναβαθμιση υστερα απο τοσο καιρο, θα ελεγα να πας (εστω και σε ενα entry lever) σε ενισχυτη που υποστηριζει αποκωδικοποιηση ολων των φορμα ηχου (και Hd) Και φυσικα ολα τα καλουδια που υποστηριζει ενας συγχρονος av ενισχυτης. (πληθωρα συνδεσεων, hdmi, ισοσταθμιση με Mic κλπ)

Οσον αφορα τα ηχεια, επειδη δεν εχω καταλαβει ποιο μοντελο εχεις, (αρα και ποια ηχεια) δεν ξερω αν χρειαζεσαι αναβαθμιση κι εκει.
Αν εχεις ηχεια δορυφορους και ο χωρος σου ειναι σχετικα μεγαλουτσικος, θα μπορουσες να σκεφτεις για ηχεια βασης ή και δαπεδου.
Οπως και να εχει, μιας και καλος ηχος δεν ειναι μονο σταθμες. (βασικα, μονο αυτο δεν ειναι) δεν θα σου προτεινα την αγορα ενος Logitech.

Αποψη μου ειναι οτι ολα αυτα τα set για Pc, εχουν σχεδιαστει απλα για να δωσουν το κατι παραπανω απο τα ενσωματωμενα ηχεια μιας tv/οθονης κλπ
Καποια πετυχαινουν και σταθμες, αλλα με την παραμορφωση και η ποιοτητα του ηχου τους, μονο αναβαθμιση δεν μπορει να χαρακτηριστει.!

Αν και οι ενισχυτες av δεν ειναι καταλληλοι για μουσικη οσο οι δικαναλοι, ωστοσω μην τους σνομπαρεις. Αν μιλαμε για σαλονι, θα πιασεις τον εαυτο σου να ακουει ΚΑΙ μουσικη πολλες φορες απο αυτον, ειδικα αν ο ενισχυτης/ηχεια που θα επιλεξεις ειναι σχετικα καλες αλλα και vfm επιλογες.

Συμφωνα με τα στοιχεια που εχεις δωσει μεχρι τωρα, θα ελεγα να ξεχασεις τα logitech z και να στραφεις σε ενα αμιγως av συστημα με εναν συγχρονο ενισχυτη (αναλογως του budget σου) καθως και ενα σετ ηχειων (ειδικα των μπροστινων) αν κρινεις οτι τα παλια δεν σε καλυπτουν.

Ενα οριο budget, τα τετραγωνικα του χωρου που θα παιζουν, το αν θα γινει χρηση και για μουσικη, και το αν θες να εχεις τα καλουδια συνδεσεων για συνδεση επανω του ολων των σημερινων συσκευων που κατεχεις ή θα κατεχεις, ειναι καποιες απο τις παραμετρους που μαλλον θα κρινουν την τελικη σου επιλογη.!

Απο τα λεγομενα σου ακουσα να μιλας συνεχως για καρτες ηχου, motherboard κλπ.
Αν αυτο σημαινει οτι απλα ψαχνεις μια φθηνη αναβαθμιση απλα για να καταφερεις την αποκωδικοποιηση και οχι τη συνολικη αναβαθμιση του υπαρχοντος συστηματος σου, τοτε η συζητηση πρεπει να στραφει αλλου.!

οποτε:
- Τι θες να πετυχεις. ? Μονο αποκωδικοποιηση ή και συνολικη αναβαθμιση. ?
- Ποιο ειναι το budget. ?
- Σε ενδιαφερει και η μουσικη αναπαραγωγη σαν αναβαθμιση. ?
- Σε ποσα τετραγωνικα χωρο θα παιζουν. ?
- Ποια ειναι τα τωρινα ηχεια σου. ?

Last edited:
Συμπληρωματικα να προσθεσω (οσον αφορα την αποκωδικοποιηση dd/dts) οτι οταν παρεις τον ηχο απο τις αναλογικες εξοδους της καρτας ηχου, την αποκωδικοποιηση θα την κανει το προγραμμα αναπαραγωγης ταινιων που χρησιμοποιεις.!

Για παραδειγμα, αν εγκαταστησεις τον τελευταιο mpc-hc, αυτος χρησιμοποιει για τον ηχο τον lav audio decoder, οπου αυτος δυναται να αποκωδικοποιησει τα dd/dts (ή τα hd αυτων) και να τα στειλει σαν lpcm ηχο στις αναλογικες εξοδους της καρτας ηχου.!

Μια καρτα ηχου απλα πρεπει να υποστηριζει ac3 ή dts passtrough οταν χρειαζεσαι τον ηχο να φυγει απο την ψηφιακη της εξοδο spdif.

Οποτε επανω σε αυτο, κοιταξε τις ρυθμισεις του media player που χρησιμοποιεις για αναπαραγωγη ταινιων αν χρειαζεται καποια ρυθμιση στον ηχο.!
Αλλιως, εγκατεστησε τον mpc-hc, οπου στον τελευταιο γινεται χρηση στα internal filters απο lav video/lav audio decoders και θα εχεις την αποκωδικοποιηση dts/ac3 που χρειαζεσαι για να στειλεις στον technics.

καταρχην να σε ευχαριστησω για τις πολυτιμες πληροφοριες!
το technics που εχω ειναι το sc-eh750
διαθετει διπλο κασετοφωνο, cd changer 5 δισκων, ενυισχυτη και ραδιο.
εχει εισοδο αναλογικου σηματοσ 5.1 καναλιων και τα παιζει οπως τα περνει, και 2 αναλογικες εισοδους aux.
τα 2 μπροστα ηχεια ειναι σε ξυλινο κουτι και εχει 3 κωνουσ ο ενας μεγαλυτερος απο τον αλλο, φανταζομαι μπασο μεσαια και πριμα.
συνολικα στο καθε κουτι γραφει 6Ω 160w, και περνει ξεχωριστα ηχο για το μπασο.
τα πισω ηχεια ειναι σε πλαστικο κουτι 8Ω 60w το καθενα.
το κεντρικο ηχειο ειναι και αυτο σε πλαστικο κουτι αν θυμαμαι καλα 120w δεν μπορω να το δω αυτη τη στιγμη. ξεχωριστο ηχειο για μπασο δεν εχω και δεν χρειαζεται αφου εχουν τα μπροστα ηχεια.
ο χωρος ειναι αρκετα μεγαλος, 30-40 τετραγωνικα.
με το στερεοφωνικο αυτο και to dvd player που ειχα, δεν ειχα παραπονο απο τον ηχο, καθαρος, δυνατος, πολυκαναλοσ και επαιζε σωστα το dts. δεν εχω δει ταινια σε καποιο αλλο σπιτι για να εχω μετρο συγκρισης, εκτος απο τους κινηματογραφουσ και πιστευω πως για το σπιτι ηταν πολυ καλος ηχος. αυτο που με χαλαει τωρα με το πσ ειναι οτι δεν εχω ηχο dts και το καταλαβαινω, και ουτε ο ηχος απο τα suround ειναι σωστος ουτε καθαρος ουτε και δυνατος.
τα ηχεια της logi μου αρεσαν εμφανισιακα και στο οτι δεν πιανει χωρο και θα ξεμπλεξω με τα καλοδια και θα γλυτωσω και απο τα 4 κοματια του στερεοφωνικου τα οποια εχω την εντυπωση οτι χρειαζονται ολα για να δουλεψει. αν θυμαμαι καλα συνδεονται με μια ταινια ολα μαζι.
ενδιαφερομαι για hd ηχο, εικονα 3d και ολα αυτα τα καλουδια, για αυτο και εστησα pc για αυτη τη δουλεια αποκλειστικα, σιγουρα και για μουσικη.
το πιο πιθανο ειναι οτι απο τη στιγμη που ο ηχος που εχω ακουσει απο τα ηχεια αυτα με καλυπτει ισως να ειμαι ενταξει με εναν καινουριο ενισχυτη που θα μπορει να παιξει ολα τα προτυπα ηχου αλλα θα πρεπει να περνει τον ηχο ψηφιακα απο την μητρικη.
ο ενισχυτης μετα με τη σειρα του θα πρεπει να στειλει το 5.1 στο technics ή κατευθειαν στα ηχεια? στην περιπτωση που στελνει κατευθειαν στα ηχεια δεν εχω ιδεα για το τι ενισχυτη χρειαζομαι... λογο technics δεν χρειαστικα ποτε να ασχοληθω με τετοια πραγματα και ειμαι ασχετος.
θα με ενδιεφερε η αποψη σου για το τι σοι ηχεια εχω, οσο για το μπατζετ νομιζω οτι αυτη τη στιγμη που μιλαμε και για τα logi πολλα ειναι...
αργοτερα δεν ξερω, ισως.
οσο για τα προγραμματα που λες εχω καιρο να δω ταινια blue ray και εχω καινει format το pc απο τοτε, δεν θυμαμαι καθολου με ποιο προγραμμα επαιζα τις ταινιες. αλλα θυμαμαι οτι καπου ειχα χασει την μπαλα με τις ρυθμισεις.. τις υπολοιπες ταινιες τις βλεπω με divx player και θυμαμαι καθε φορα που ξεκιναω την ταινια τοτε να ασχοληθω με ρυθμισεις οποτε γκρινιαζει η γυναικα και ετσι τις βλεπουμε χωρις surround..
θα εγκαταστησω τον mpc-hc και θα ασχοληθω οταν βρω λιγο χρονο, αν οπως λες γινεται να αποκωδικοποιηται ο ηχος απο το προγραμμα και τον στελνει εξω απο το 5.1 της μητρικης ισως και να ειμαι ενταξει, νομιζα πως αυτο δεν γινεται αν δεν εχεις καλη καρτα ηχου.

Για τα ηχεια σου μιας και δεν τα ξερω, δεν εχω αποψη. Απο τη στιγμη ομως που α) σε καλυπτει ο ηχος τους και β) δεν θες να ξεφυγεις σε κοστος, θα σου ελεγα να δοκιμασεις πρωτα με τον mpc-hc player να δεις αν κανεις δουλεια σου ως προς την αποκωδικοποιηση.!
Αν ετσι επιτυχεις να ακους οπως και με το dvd player (που εκανε αποκωδικοποιηση) και πιστευεις οτι ο ηχος σε καλυπτει, τοτε τη γλυτωσες εντελως ανεξοδα ως προς την αναπαραγωγη 5.1.

Μιας και δεν μπορω να ξερω τον ηχο σου σε σχεση με το logitech που εχεις βαλει στο ματι, θα σου ελεγα αν μπορεσεις να πας καπου να το ακουσεις αν μπορεσεις. Μονο ετσι θα ξερεις ποσο (κι αν) αναβαθμιστηκες σε ηχο σε σχεση με αυτο που εχεις.!
Γενικα, παντα ακουμε πριν, αυτο που εχουμε προθεση να αγορασουμε.!

Οσον αφορα τα surround ηχεια σου και με αυτα που περιγραφεις, ειτε ειναι διαφορετικα απο τα μπροστινα, ειτε εχουν τοποθετηθει σε καποια θεση οπου δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη, ειτε η ελλειψη χαμηλων συχνοτητων (αν δεν κατεβαινουν χαμηλα) ειτε ολα τα παραπανω σου δημιουργουν την ελλειψη ευχαριστησης.
Επανω σε αυτο να σημειωσω οτι το subwoofer (που δεν εχεις) δεν ειναι μονο για να παιξει αυτο το εξτρα καναλι χαμηλων συχνοτητων, αλλα και να δωσει τις χαμηλες συχνοτητες αυτες, οπου καποιο απο τα υπολοιπα ηχεια δεν μπορουν. Με αποτελεσμα να εχεις την αισθηση οτι το μπασο βγηκε απο το ηχειο (μπροστινο ή κεντρικο, ή περιφεριακο) ωστε να αντιλαμβανεσαι το ηχειο σαν πληρους φασματος συχνοτικα.! Δεν γνωριζω αν το technics εχει εξοδο subwoofer. Αν εχει, με ενα δανεικο subwoofer θα καταλαβαινες τη διαφορα κι αν εσυ προσωπικα το χρειαζεσαι για τα γουστα σου.!
Αν δεν εχει, μπορεις απο την καρτα ηχου να στειλεις το σημα στο subwoofer. (με μια μικρη πατεντα στο καλωδιο, μιας και πιθανως θα μεταφερει και το σημα του κεντρικου καναλιου)

Τελος, αν ψαχνεσαι οχι μονο για να πετυχεις την αποκωδικοποιηση (που μαλλον καταφερεις με τον Mpc-hc) αλλα και μια αναβαθμιση σε ηχο και λοιπα καλουδια

Το θεμα εισοδων/εξοδων και λοιπων καλουδιων πιστευω οτι ενας συγχρονος ενισχυτης ειναι σκαλες ανωτερος τοσο απο πλευρας συνδεσεων/αποκωδικοποιησεων, οσο και απο πλευρας οδηγησης ρευματος.!
Το logitech μην νομιζεις οτι εχει καλυτερα ηχεια. Ηχεια δορυφορους εχει σε ολα τα καναλια, σαν τα δικα σου περιφερειακα/κεντρικο.
Αν δεν σε ικανοποιησαν τα surround σου, σκεψου ετσι να ακους απο ολα τα καναλια. Απλα στο logitech, οτι δεν μπορουν να κανουν τα δορυφορικα ηχεια απο μπασο, το κανει το subwoofer που τα συνοδευει.!

Τα δικα σου ηχεια, σιγουρα μπορουν να συνδεθουν σε ξεχωριστο ενισχυτη (το technics θα παροπλιστει, δεν θα συμβαλλει στην αλυσιδα) ομως τα κοβω μικρα σε watt. (ειδικα τα κεντρικο/surround) Oπως και να εχει, ειτε ο νεος ενισχυτης θα πρεπει να ειναι με λιγα watt, ειτε να αλλαξεις ηχεια με κατι πιο αξιοπρεπες για τα σημερινα δεδομενα home cinema)

Εντελως προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θεωρω εντελως πεταμενα λεφτα να πας απο αυτο που εχεις, σε logitech, θα προτεινα ομως να τα ακουσεις. Μπορει το subwoofer τους, να σε εντυπωσιασει και να νιωσεις οτι αναβαθμιστηκες. Τουλαχιστον στον τομεα του μπασου απο το κεντρικο/surround καναλιων.

Σε περιπτωσεις σαν τη δικη σου (με τρωει για αναβαθμιση, αλλα λεφτα δεν υπαρχουν) θα σου προτεινω αυτο που προτεινω παντα χωρις φοβο και παθος. Κοιταξε και για μεταχειρισμενα ηχεια/ενισχυτη. Θα καταληξεις να εχεις σκαλες ανωτερο ηχο απο κατι τυπου logitech. Αναφερεις χωρο 30-40 τετραγωνικα που σημαινει οτι ο χωρος σηκωνει μεχρι και ηχεια δαπεδου.! Ειλικρινα πιστευεις οτι σε 40 τ.μ. τσιριχτα δορυφορικα ηχειακια logitech θα κανουν τη διαφορα.! ???? Απλα βγαλε τα κεντρικα σου τωρα και ασε το κεντρικο/sourround να παιξουν κι ακου.! Καπως ετσι ειναι πανω κατω και τα logitech χωρις το μπασο απο το subwoofer τους.!
Οποτε , καταλαβαινεις οτι αναβαθμιση απο πλευρας ποιοτητας ηχου δεν πολυ υπαρχει.!

Θα σου ελεγα να στραφεις ειτε σε καποιο ενισχυτη μεταχειρισμενο ή entry level καινουργιο, ηχεια μεταχειρισμενα και αργοτερα ενα subwoofer.

Αν παλι δεν σκεφτεσαι με τιποτα τα παραπανω λογω εξοδων, θα σου ελεγα ειτε να δοκιμασεις ενα δανεικο subwoofer στο χωρο σου (αν το τεκνικς εχει εξοδο sub) και να δεις μηπως λυνεις το προβλημα περιφερειακων, ειτε να στραφεις σε ενα all in one πιο προσιτο home cinema που θα σου δινει τα σημερινα καλουδια αλλα θα ειναι και λιγο πιο ευελικτο απο τα logitech σε πληθωρα συνδεσεων, και γιατι οχι σε ποιοτητα ηχου (αναλογως του badget που θα διαθεσεις)

Παντως να θυμασαι οτι ο χωρος σου ενδεικνυεται για μεγαλα ηχεια. (τα μπροστινα σου, θα επρεπε να ειναι τα surround σου)
Πριν αποφασισεις για την αγορα γενικα ή ειδικα των logitech σιγουρα θα σου πω, προσπαθησε να τα ακουσεις πριν αγορασεις. (ειδικα τα logitech ή καποιο all in one) Μηπως δεν σε ικανοποιουν ηχητικα.

Το αν θα καταληξεις σε αγορα δορυφορικων ηχειων ή μεγαλυτερων και σε ποιον ενισχυτη, εχει να κανει με τις αναγκες σου, και το κοστος κτισης.
Εσυ γνωριζεις καλυτερα πως θα αποφασισεις ποιες προτεραιοτητες και ποια κριτηρια.!
Προσωπικα εγω (εντελως υποκειμενικα) ριχνω αρνητικη ψηφο στα logitech (σε σχεση με αυτα που ηδη διαθετεις)

Να συμπληρωσω 2 πραγματα.
Αναφερω στην αρχη του κειμενου οτι δεν γνωριζω τον ηχο του technics (αλλα ουτε και του logitech) και στο τελος του κειμενου εμφανιζομαι κατηγορηματικος στο οτι τα Logitech δεν ειναι σπυδαια αναβαθμιση σε σχεση με αυτο που ηδη εχεις. Το ειπα αυτο γιατι αν και δεν εχω ακουσει αυτα τα 2, εχω ακουσει δεκαδες αλλα mini/midi hifi καθως και δορυφορικα logitech κλπ και γνωριζω πως παιζουν.

Αν βαλεις τον mpc-hc και η καρτα σου στειλει τον ηχο στο technics, απενεργοποιησε αν υπαρχει καποια επιλογη dolby prologic μηπως παει να κανει ψευδο-surround στο ηδη αποκωδικοποιημενο σημα και τα κανει σαλατα.
Εκτος κι αν απενεργοποιοντας το, απενεργοποιει ολα τα περιφερειακα ηχεια.

Ελπιζω να μη σε μπερδεψα με ολα τα παραπανω.! Σου εχω απαντησει μονο εγω και σε πηρα μονοτερμα. Συγνωμη.! -bye-

Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Ξέρω ότι δεν είναι αναβάθμιση τα logi, εμφανισιακα μου άρεσαν, έτσι όπως το λες ότι όπως είναι τα πίσω ηχεία μου είναι όλα του logι μάλλον μιλάμε για υποβάθμιση και αφού ο χώρος είναι πολύ μεγάλος θα χαθούν.
Το πιο πιθανό είναι να το μετάνιωσω μετά από λίγο καιρό.
Σίγουρα βέβαια κάποια στιγμή πρέπει να αντικατασταθεί και το technics. Αλλά καλύτερα να γίνει κάποια στιγμή που θα υπάρχει και μεγαλύτερο μπάτζετ.
Το technics διαθέτει έξοδο για γουφερ, επίσης τον ήχο που δέχεται από την είσοδο 5.1 τον δίνει στα ηχεία όπως είναι.
Προς το παρόν θα δοκιμάσω το mpc-hc να κάνω τη δουλειά μου και θα προσπαθήσω να ανεβάσω το μπάτζετ.
Αν έχεις χρόνο κάποια στιγμή δώσε μου κάποιο λινκ για ενισχυτη και ηχεία έτσι για να εχω στο μυαλό μου,
Και μια γνώμη για έτοιμο home cinema Philips όπως το hts 5591.
Σε ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες!

Θα ελεγα οτι τετοια σετ ηχειων home cinema με μικρα woofer σε πλαστικες καμπινες, δεν ειναι και οτι καλυτερο για χωρο 30-40 τ.μ., καθως επισης και για ακροαση δικαναλης μουσικης.!
Στον αντιποδα εχεις ενα all in one συστημα με προσανατολισμο τις ταινιες, τις ευκολιες που εχει σαν ολα τα all in one.!

Θα σου δωσω ενα εντελως τυχαιο παραδειγμα, ποια αλλη εναλλακτικη εχεις εκτος απο ολα σε ενα συστημα.! Τα παρακατω ειναι εντελως τυχαια και στα δειχνω απλα μιας και η τιμη τους ειναι κοντα στο philips που ανεφερες.

http://www.skroutz.gr/s/3603405/Pioneer-VSX-423-K-AV-Receiver.html

http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?keyphrase=Magnat+Monitor+Supreme+SET

Σου προτεινω να διαβασεις μερικα θεματα στην κατηγορια AV.
Θα βρεις κυριολεκτικα πολλα θεματα να ξεψαχνισεις, να δεις αποψεις αλλων χρηστων για ενισχυτες/ηχεια και ισως βοηθηθεις στο να κατασταλαξεις τι σε συμφερει καλυτερα σαν αγορα.!

Οταν θα δεις ή θα διαβασεις κατι ενδιαφερον, θα ελεγα να ανοιξεις ενα νεο θεμα στην κατηγορια AV, ωστε να το δουν και περισσοτεροι το θεμα σου (αγορα δηλαδη home cinema). Εδω στην κατηγορια htpc σιγουρα δεν θα το δουν καποια ατομα, ωστε να συμμετασχουν στη συζητηση και να σε βοηθησουν.