καλησπερα σε ολο το forum!
εχω μια τηλεοραση 47' philips με εξοδο αναλογικου και ψηφιακου ηχου,
σε αυτην εχω συνδεμενο αναλογικα ενα technics 5.1 μοντελο του 96 με dolby pro logic και dolby suround,
μεχρι τωρα δεν σκεφτομουν να το αλλαξω γιατι ειχα και ενα dvd player το οποιο ειχε αποκωδικοποιητη dts και dolby digital και ειχε αναλογικη εξοδο 5.1 ηχειων η οποια πηγαινε στην εισοδο 5.1 του technics και ειχα σωστο ηχο.
πλεον ομως εδω και αρκετο καιρο εχω αντικαταστησει το dvd player με ενα pc το οποιο ειναι συνδεμενο με hdmi στην τηλεοραση και με το technics μεσω 5.1 αναλογικα απο τη μητρικη asus p5q pro turbo και απο τα λιγα που καταλαβαινω δεν εχω ηχο dts ή dolby digital φανταζομαι πως η καρτα δεν εχει τετοιουσ αποκωδικοποιητες.
στο pc εχω βαλει blue ray player και κουτι media senter αφου μονο για ταινιεσ το ειχα φτιαξει.
λογο του οτι δεν γνωριζω παρα πολλα απο ηχο θα ηθελα τη γνωμη σας στο τι να κανω για να εχω καλο ηχο κυριως σε ταινιεσ.
μηπως ηρθε η ωρα να αντικαταστησω το technics (να το δωσω στον πατερα να ακουει κλαρινα)
και αν ναι με τι???
καπου ειδα κατι ηχεια της logitech z-906 ειναι καλα για αυτη τη δουλεια?
ειναι δυνατα οσο και αυτα που εχω? σε watt νομιζω ειναι παρομοια αλλα...
με μια τετοια επιλογη θα ξεμπερδευω και με τα καλωδια, με 2 καλωδιακια ενα απο τv και ενα απο pc.
μηπως ειναι καλυτερα να παρω μια καρτα ηχου και αν ναι ποια καρτα?
στην περιπτωση αυτη κραταμε τα techinics αφου εχουν αναλογικη εισοδο 5.1
μηπως να παρω καποιον ενισχυτη με dd και dts και να κρατησω τα ηχεια μου?
περιμενω τις απαντησεισ απο τουσ σοφοτερουσ! ευχαριστω για τον χρονο σας!
εχω μια τηλεοραση 47' philips με εξοδο αναλογικου και ψηφιακου ηχου,
σε αυτην εχω συνδεμενο αναλογικα ενα technics 5.1 μοντελο του 96 με dolby pro logic και dolby suround,
μεχρι τωρα δεν σκεφτομουν να το αλλαξω γιατι ειχα και ενα dvd player το οποιο ειχε αποκωδικοποιητη dts και dolby digital και ειχε αναλογικη εξοδο 5.1 ηχειων η οποια πηγαινε στην εισοδο 5.1 του technics και ειχα σωστο ηχο.
πλεον ομως εδω και αρκετο καιρο εχω αντικαταστησει το dvd player με ενα pc το οποιο ειναι συνδεμενο με hdmi στην τηλεοραση και με το technics μεσω 5.1 αναλογικα απο τη μητρικη asus p5q pro turbo και απο τα λιγα που καταλαβαινω δεν εχω ηχο dts ή dolby digital φανταζομαι πως η καρτα δεν εχει τετοιουσ αποκωδικοποιητες.
στο pc εχω βαλει blue ray player και κουτι media senter αφου μονο για ταινιεσ το ειχα φτιαξει.
λογο του οτι δεν γνωριζω παρα πολλα απο ηχο θα ηθελα τη γνωμη σας στο τι να κανω για να εχω καλο ηχο κυριως σε ταινιεσ.
μηπως ηρθε η ωρα να αντικαταστησω το technics (να το δωσω στον πατερα να ακουει κλαρινα)
και αν ναι με τι???
καπου ειδα κατι ηχεια της logitech z-906 ειναι καλα για αυτη τη δουλεια?
ειναι δυνατα οσο και αυτα που εχω? σε watt νομιζω ειναι παρομοια αλλα...
με μια τετοια επιλογη θα ξεμπερδευω και με τα καλωδια, με 2 καλωδιακια ενα απο τv και ενα απο pc.
μηπως ειναι καλυτερα να παρω μια καρτα ηχου και αν ναι ποια καρτα?
στην περιπτωση αυτη κραταμε τα techinics αφου εχουν αναλογικη εισοδο 5.1
μηπως να παρω καποιον ενισχυτη με dd και dts και να κρατησω τα ηχεια μου?
περιμενω τις απαντησεισ απο τουσ σοφοτερουσ! ευχαριστω για τον χρονο σας!