Απάντηση: Re: Dolby pro logic 2 ή DTS neo 6 ?
90-110 μοίρες λέει το σχήμα και παρακάτω σε άλλη εικόνα τα έχει στο πλάι.
Μου θυμίσατε τον Pioneer ΑΧ10is που είχε δυνατότητα τοποθέτησης στο πλάι ή κατά ITU-R. Τότε ήταν οι εποχές DVD-Audio και SACD όπου είχε σημασία να τα έχεις κατά ITU-R (και καλά).
Ναι, 90-110 μοιρες για πειραματισμο, σκεψου ομως οτι μιλαει και για 5.1 setup ηχειων.
Σε ενα συστημα με 6.1 setup ηχειων οπου υπαρχει και surround back, αυτο θα αναλαβει το ρολο να σου φερει ηχο απο πισω.
Μη σου πω λοιπον οτι ισως (αναλογως του χωρου, αποστασεων κλπ) θα μπορουσες οχι μονο να τα βαλεις και ακριβως πλαι, αλλα και 90 μοιρες, μπροστα δηλαδη.
Αλλά αφου μιλαμε για ηχο 5.1 και οχι 6.1 με πληροφορια στο surround back (και αρα διαφορετικες μιξεις ηχου) δεν ειναι τοσο τρομακτικα μεγαλο το κακο.
Απλως και στην περιπτωση του Κωστα οπου θα κληθει να παιξει καποια στιγμη και υλικο 6.1 ή και 7.1, τοτε οχι μονο πειραζει, αλλα θα ακουει και λαθος τον ηχο, μιας και στο 6.1 7.1 οι τεχνικοι ηχου θεωρουν οτι εσυ εχεις τα surround στο πλαι. Σκεψου τωρα να θελουν να σου δωσουν ηχο ακριβως πλαι σου και εσυ να τον ακους απο πλαι-πισω.
Επισης, θα χασεις και την κατευθυνση ηχου που θα ειχες εαν ενας ηχος ερχοταν π.χ. απο το εμπρος δεξια και surround δεξια, αρα... απο εμπρος δεξια διαγωνια μπροστα. κοκ
Και φυσικα το κερασακι στη τουρτα, απο τη στιγμη που δεν υπαχουν ηχεια αναμεσα στην αποσταση τοων μπροστινων και του surround back, οταν θα γινεται μεταβαση ηχου απο εμπρος προς τα πισω, θα υπαρχει ενα αδειασμα στη μεση της αποστασης των ηχειων. Θα σου φαινεται σαν ο ηχος απο μπροστα να πηγε αμεσως πισω, χωρις να καταλαβαινεις καλα την μετακινηση του στον χωρο βημα-βημα.
Ουφ...αν μου δινατε 1 ευρω για καθε λεξη που εγραψα, θα ειχα παρει και εγω τωρα τα B&W. :BDGBGDB55: