Dolby Pro Logic IIz κάνει για την περίπτωσή μου?

Συμφωνώ κι εγώ να τα δώσεις και να ξενοιάσεις. Και για να το λέω κάτι ξέρω.... :afro:

Καλά τα λέτε εσείς, όμως αν πω οτι δίνω τα επιπλέον 200 ευρώ και πάω συνολικά στην κατηγορία των 500-600 ευρώ που έχει ο VSX-923, τότε αρχίζω και μπαίνω σε άλλη λογική και αρχίζω να κοιτάω και άλλα πιο ποιοτικά μηχανήματα όπως π.χ. ο Marantz SR5007 και δεν καταλήγω πουθενά... Μάλλον με βλέπω να περιμένω να πέσουν οι τιμές των νέων Pioneer και να τα ξαναδώ τα πράγματα από την αρχή.

Ποιο ''ποιοτικό'' δεν ξερω αν θα ναι (το συγκεκριμενο) αλλα με χειρότερη ισοσταθμιση θα ναι σιγουρα...

Αδικως μας ταλαιπωρησες τοσο καιρο δλδ...:p

Όχι και αδίκως! Από εκεί που θα αγόραζα επιπλέον ηχεία και δεν ξέρω ποιον ενισχυτή (Onkyo,Denon, Yamaha) για το Dolby Pro Logic IIz και στο τέλος να μην ακούσω αυτό που αναμένω, καταλήγω όπως φαίνεται σε Pioneer και στον VSX-923. :2thumb22sup:

Απλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι η σωστή στιγμή να κάνω την επένδυση αυτή τώρα.

Όχι και αδίκως! Από εκεί που θα αγόραζα επιπλέον ηχεία και δεν ξέρω ποιον ενισχυτή (Onkyo,Denon, Yamaha) για το Dolby Pro Logic IIz και στο τέλος να μην ακούσω αυτό που αναμένω, καταλήγω όπως φαίνεται σε Pioneer και στον VSX-923. :2thumb22sup:

Απλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι η σωστή στιγμή να κάνω την επένδυση αυτή τώρα.
Δεκτη η συγνωμη σου :p

Πάρτον τον 923 και δεν θα το μετανοιώσεις. Ο 5007 που λες θα αντικατασταθεί σε λίγο από τον 5008 που θα είναι έτσι κι αλλιώς ακριβότερος.

Ας μιλήσουμε για μοντέλα του '13. Το '12 πάει, έφυγε... .

Πάρτον τον 923 και δεν θα το μετανοιώσεις. Ο 5007 που λες θα αντικατασταθεί σε λίγο από τον 5008 που θα είναι έτσι κι αλλιώς ακριβότερος.

Ας μιλήσουμε για μοντέλα του '13. Το '12 πάει, έφυγε... .

Δεν συμφωνώ με αυτό. 'Οταν θες να κάνεις μια αγορά κοιτάς τι σου διατήθεται από την αγορά στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες σου και μέσα στο budget που διαθέτεις. Αν κάποιο περσινό μοντέλο έρχεται στα ίδια χρήματα με ένα άλλο φετινό και μου καλύπτει τις δικές μου ανάγκες καλύτερα, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην το προτιμήσω.

Έτσι αν π.χ. ο 5007 μου ταιριάζει καλύτερα από τον 923 ούτε θα τον απορρήψω γιατί είναι περσινός, ούτε θα περιμένω τον 5008 ο οποίος και ακριβότερος θα είναι και ίσως για τις δικές μου ανάγκες να μην μου προφέρει κάτι παραπάνω.

Μπορεί να διαφωνείς, αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Ο 5008 θα έχει καλύτερο Audyssey από τον 5007, του οποίου το σύστημα ισοστάθμισης δεν συγκρίνεται με εκείνο του VSX-923. Και αν δεν κάνω λάθος στο θέμα μιλάμε κυρίως για αυτό και για το DPLIIz.

Το θέμα μου είναι με ποιον ενισχυτή θα αποδώσει καλύτερα ο υπάρχοντας εξοπλισμός μου από ηχεία στην τρέχουσα διαρρύθμισή και μέσα στο ανάλογο budget μου. Αν αυτό έχει να κάνει με με την ισοστάθμηση, ή με το DPLIIz ή με οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία έχει καλώς.

Εσύ δηλαδή θεωρείς πως ο VSX-923 θα το επιτύχει αυτό καλύτερα τόσο από τον 5007 όσο και από τον 5008? Και επίσης αντίστοιχο αποτέλεσμα με τον VSX-923 δεν μπορώ να επιτύχω με κανέναν αλλό φτηνότερο ενισχυτή της αγοράς?

Φιλέ μου η τωρινή σου διαρρύθμιση με τα περιφερικά και τα μπροστινά ηχεία να ισαπέχουν από την θέση ακρόασης είναι η ιδανική.
Το γιατί δεν σου αρέσει η τωρινή διαρρύθμιση είναι ένα άλλο ζήτημα, και σίγουρα δεν έχει να κάνει με Pro Logic IIz ούτε με ισοσταθμιστές. Έχει να κάνει κυρίως με την συνολική ποιότητα τον μηχανημάτων και του χώρου ακρόασης. Αν μιλάμε για 5.1 τον κύριο λόγο απόδοσης έχουν πρώτα το κεντρικό και τα περιφερικά ηχεία. Δεν μου γεμίζουν το μάτι να σου πω την αλήθεια τα ONKYO HTS590 είναι πολύ μικρά για να γεμίσουν τον χώρο με τα δυναμικά του σινεμά. Αν σου αρέσουν σε στερεο τα Crystal audio TX-B1 τότε πας πρώτα για μια καλή τριάδα κεντρικού και περιφερικών και ακολούθως αν και όποτε το αποφασίσεις αναβαθμίζεις και τον ενισχυτή.

Ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά αν προσέξεις καλύτερα το αρχικό μου post θα δεις πως τα περιφεριακά ηχεία είναι ήδη αναβαθμισμένα εδώ και καιρό με τα Crystal audio BPS2.0. Μόνο το κεντρικό παραμένει της σειράς ONKYO HTS590 και με το οποίο δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως θέμα, αποδίδει πολύ καλά στους διαλόγους.

Πραγματικά δεν ξέρω σίγουρα τι μπορεί να φταίει. Τα BPS2.0 αν και σχετικά μικρά είναι αρκετά δυνατά. Απλά δεν νοιώθω τον περιφεριακό ήχο να με περιβάλλει όπως θέλω.

Το κεντρικό είναι το ηχείο που ακούς κατά 90% κατά την διάρκεια μιας ταινίας. Για να σε περιβάλει ο περιφερικός ήχος σωστά η συνεργασία του κεντρικού με τα περιφερικά πρέπει να είναι άψογη.

Αυτό δεν το ήξερα. Δηλαδή με ένα καλύτερο κεντρικό θα βελτιωθεί ο περιφεριακός ήχος; Τους διαλόγους τους ακούω αρκετά δυνατά και καθαρά.

Η ποιότητα του κεντρικού σου SKC-340C και των περιφερικών SKM-340S που είχες προηγούμενος είναι πολύ χαμηλή και συνήθως τέτοια ηχεία δεν έχουν καν twitter. Μπορεί να συμφωνήσω οτι το κεντρικό σου είναι απαλό και ξεκούραστο αλλά μέχρι εκεί.
Για περισσότερες απαιτήσεις ξεκινάς με μια τριάδα όχι απαραίτητα ακριβών αλλά τυπικά καλής ποιότητας ηχείων.
Το κεντρικό είναι το Α και το Ω.

Ok, φαντάζομαι πως τουλάχιστο τα υπόλοιπα 4 ηχεία που έχω τώρα είναι καλής ποιότητας όπως το εννοείς και μπορούν να παραμείνουν, σωστά; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, αυτό που προτείνεις εσύ σαν επόμενο βήμα είναι η αλλαγή του κεντρικού και όχι να πάω σε άλλο ενισχυτή.

Η συμβουλή μου είναι. Για πρώτο βήμα αλλάζεις το κεντρικό με ένα τις ίδιας σέρας με τα crystal BPS2.0-BL. Πιθανότατα σε αυτό http://www.crystalaudiovideo.com/ProductDetails/THX-Center-Speaker.aspx Η πας σε μια άλλη τριάδα κεντρικού περιφερικών.
Στην συνέχεια αν θεωρήσεις το αποτέλεσμα ανιαρό προχώρα σε αλλαγή ενισχυτή η και ηχείων μαζί.
Το ένα αναδεικνύει τις αδυναμίες του άλλου. Δεν ξεμπερδεύεις εύκολα..:shot:

Τώρα μας μπλέκεις πολύ..:dead:

Το συγκεκριμένο που προτείνεις λίγο δύσκολο. Πρώτον γιατί δεν βρίσκομαι Ελλάδα και εδώ δυσκολα βρίσκεις (τουλάχιστο όχι στα γύρω μαγαζιά) τα προιόντα της Crystal audio, και δεύτερον γιατί αν αλλάξω το κεντρικό θα προτιμήσω κάτι πιο διακριτικό. Το THX-CT-BLA είναι πολύ ογκόδες, άσε που έχει το τουιτεράκι που εξέχει και δεν θα μπαίνει και στο έπιπλο κάτω από την TV. Τα BPS2.0-BL επίσης δεν σκοπέυω να τα αλλάξω όπως έγραψα και στην αρχή καθότι αφενώς θεωρώ πως για την κατηγορία τους είναι πολύ καλά, αλλά και γιατί δεν μπορώ να ανέβω σε κατηγορία με μεγαλύτερα ηχεία, δίπολα κλπ. λόγω χώρου.

Αυτα που λεει ο Αντωνης ειναι σωστα γενικα αλλα δεν αντιμετωπιζουν το ''προβλημα'' σου

(επειδη δεν σε βλεπω να βγαζεις ακρη, τσιτωσε τα db στα υφισταμενα πισω να ησυχασουμε ολοι :p)

Όντως άκρη δεν πολυβγάζω... Τέλος πάντων, ευχαριστώ και όλες οι προτάσεις ευπρόσδεκτες είναι. Σε πρώτη ευκαιρία θα κοιτάξω να ανεβάσω και φωτογραφία του νέου χώρου μήπως βοηθήσει και κατεβάσει σε κανέναν καμία άλλη ιδέα.