Dolby vision or not?

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Καλησπερα.

Επειδη δεν εχω δει ταινια dolby vision κι επειδη θελω μεχρι τις 7 του μηνα πoυ θα βγει το xbox one x να εχω παρει ηδη 4κ tv, εχω καπιες αγορες πριν προβω σε αγορα τηλεορασης.

Βρισκω στα 649 ευρω αυτη την τηλεοραση η οποια ανακυρηχθηκε το 2016 η τηλεοραση της χρονιας στην κατηγορια της.[h=1]LG 49UJ750V[/h]Το ερωτημα μου ειναι.. Κατα ποσο εχουν αλλαξει οι τεχνολογιες ενα χρονο μετα?

Η συγκεκριμενη τηλεοραση δεν υποστηριζει dolby vision και δεν ξερω αν θα πρεπει, μιας και τηλεοραση παιρνω μια φορα τα 5 χρονια, να επιλεξω μια τηλεοραση με την τελευταια τεχνολογια και οτι αυτο συνεπαγεται (πολυ μεγαλυτερη τιμη).

Η τιμη και η ποιοτητα εικονας ειναι μεσα στα 2 χαρακτηριστικα τα οποια ικανοποιει η lg που προανεφερα, ομως δεν εχω δει ποτε τηλεοραση με dolby vision.

Αξιζει να προβω σε αγορα ή οχι? Τοσο μεγαλη διαφορα εχουν οι τηλεορασεις με το dolby vision?

Αυτή η LG είναι μοντέλο του '17. Λίγο δύσκολο να έχει ανακυρηχθεί τηλεόραση της χρονιάς στην κατηγορία της το '16...

Η b7 είναι από τις καλύτερες επιλογές,και η μόνη που υποστηρίζει προς το παρόν Dolby vision.
Μπορείς να δεις ταινίες και σειρές με Dolby vision, μέσω των εφαρμογών που διαθέτει για netflix kai amazon Prime.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Και η UH8500 υποστηριζει, αλλα στην πραγματικοτητα το πανελ της ειναι 8+2bit αν δεν κανω λαθος. Παντως εχω δει υλικο τοσο σε Dolby Vision (netflix) οσο και σε HDR. Καλο ειναι, αλλα οχι τοσο εντυπωσιακο κατα τη γνωμη μου (πιο πολυ με εντυπωσιασε το πολυ καλο 3D για παραδειγμα).

πάντως φίλε επειδή είδα ότι έθιξες το Xbox X και επειδή και εγώ θα το πάρω 7 Νοεμβρίου να ξερεις δεν υποστηρίζει Dolby vision,δεν ξέρω αργότερα με κανένα update.Για τον φίλο πιο πάνω που λέει ότι η Β7 είναι η μόνη που υπόστηριζει κάνει λάθος εγώ έχω την Ε7 και υποστηρίζει όπως και η C7..

Η Sony παντως εχει ανακοινωσει αναβαθμιση στο μελλον, ενω η Panasonic αποσο διαβαζα σε ξενα φορα δεν μπορει να διαθεσει αυτη την επιλογη.

Είδα αυτές τις ημέρες το Mindhunter στο Netflix στην LG 65B σε Dolby Vision και η εικόνα ήταν εκπληκτική.

Επειδή ήταν το πρώτο Dolby Vision που είδα, άρχισα να σκέφτομαι αν ήταν όντως αυτό ή απλώς ήταν καλογυρισμένη η σειρά έτσι κι αλλιώς

Έβαλα λοιπόν να παίξει το Stranger Things 2 από Netflix αρχικα από Xbox One S (που δεν υποστηρίζει Dolby Vision αλλά HDR) και μετά από τον player της LG σε Dolby Vision.

Ε, λοιπόν, η διαφορά υπέρ του Dolby Vision ήταν εμφανής!

ΥΓ Η επιλογή του Stranger Things έγινε γιατί το είχα δει την προηγούμενη εβδομάδα σε HDR και «κάτι μου έλειπε» στην εικόνα

Spcav, κι εγω την ξεκινησα τη σειρα με Dolby Vision σε LG UH8500, αλλα να πω την αληθεια δεν τρελαθηκα με την εικονα. Ισα ισα που με ενοχλησε λιγο η αποτομη αυξομοιωση της φωτεινοτητας (ή της αντιθεσης?) σε διαλογους οπου ο ενας απο τους συνομιλητες ειχε πισω του φωτεινο background, ενω ο αλλος σκοτεινο: σε αυτον με το σκοτεινο επεφτε αρκετα η φωτεινοτητα και με το που μιλαγε ο δευτερος (αυτος με το φωτεινο πλανο) αυξανοταν αποτομα.

Βεβαια η 8500 δεν εχει και το πιο φωτεινο πανελ...(peak at 556: http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh8500)