δωμάτιο αποκλειστικά για home cinema

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
καλησπέρα σας.

επειδή είμαι στην διαδικασία του χτισίματος του νέου μου σπιτιού, αποφασησα να αφιερώσω έναν χωρο αποκλειστικά για home cinema.

Αυτο θα ειναι λοιπόν στο υπόγειο και οι διαστάσεις του είναι 6m x 4x.
θέλω να ελπίζω ότι οι διαστάσεις αυτές θα είναι εστω στο ελαχιστο ικανοποιητικές.

Αυτό που θέλω να πετύχω είναι την αίσθηση τις κινηματογραφικής αίθουσας, βεβαια προσαρμοσμένη στις διαστάσεις ενός δωματίου. το αποτελεσμα θα ηθελα να μοιαζει με την φωτογραφια που εβαλα..stunning-ultra-geeky-home-cinemas6.jpg
οποτε οι απορίες μου είναι αρκετές για να μην κάνω κάποιο λάθος θα ήθελα να τα προβλέψω όλα από την αρχή.

1. με περιορίζουν οι διαστάσεις του δωματίου για προβολή στις 150 ίντσες

2. οι τοιχοι και το ταβάνι τι χρώματα είναι καλο να βαφτούν? μάλλον κάποιο σκούρο μπλε ?

3. τι υλικό να βάλω στον τοιχο για να έχω καλή ηχομόνωση?

4.τι καλώδια πρέπει απαραίτητα να περάσω που να φεύγουν από τον ενισχυτή στον προβολεα? εκτος απο HDMI 1.4 ?

Αυτην την στιγμη δεν μου ερχεται καπια αλλη ερωτηση. Οποτε αυτα για αρχη.

ευχαριστω πολυ!

1. Μετρα πλατος και 150 δεν πανε. "Χρειαζεσαι" κανα μετρο δεξια/αριστερα απο τα ακρα της οθονης προκειμενου τα L&R ηχεια να μην ειναι κολλημενα στους πλαινους τους τοιχους<br>
<br>
2. Σκουρα σιγουρα (το δικο μου το εχω βαψει σε αποχρωσεις του καφε)<br>
<br>
3. Εαν εχεις σκοπο να το ντυσεις ολο το δωματιο με γυψοσανιδα, μπορεις να βαλεις μεσα πετροβαμβακα 100σταρη. Θα πρεπει να και να βαλεις αντιστοιχη ποστα.<br>
Στα αρνητικα, οτι θα μικρυνει το δωματιο κατα τουλαχιστον 20 εκατοστα.<br>
<br>
4. Κανενα καλωδιο. Περασε 2-3 ηλεκτρολογικους σωληνες, φ32 να ειναι ο ποιο χοντρος, οπου απο εκει θα περασεις μετα τα hdmi. Σε εναν θα περασεις το καλωδιο τροφοδοσιας του προβολεα, εκτος και αν εχει πριζα διπλα του ο προβολεας. Στο τριτο (εγω το εκανα) περνας ενα καλωδιο για το trigger.<br>
<br>Σωληνες πρεπει ακομη να περασεις απο την θεση του προβολεα στα σημεια που θα βαλεις τα περιφεριακα ηχεια<br>

<br>
Αυτο που δεν ειναι σωστο στην παραπανω φωτο, ειναι τα καδρα, τα οποια εαν εχουν τζαμι μπροστα κανουν αντανακλαση της εικονας.

Last edited: