Δωματιο με παρκε

Re: Απάντηση: Δωματιο με παρκε

Πέρα απο όλα τ' άλλα,επέτρεψέ μου να σου πώ,ότι κι οι βάσεις σου είναι για άλλαγμα.

Πάρε κάτι καλύτερο και πρόσθεσε άμμο ή σκάγια.Μετά βλέπεις και για αντικραδασμικά...

Γιατι το λες?
Επειδη εχουν ενα κολωνακι? Γεμιζει παντως κι αυτο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δωματιο με παρκε

Γρανιτη, λες?
Αν βαλω ενα κομματι λαμαρινα χοντρη (20mm), που μου ειναι πολυ πιο ευκολο να τη βρω και να την κοψω σε οτι σχεδιο θελω?
Ας πουμε με τρυπα στη μεση...

Θα γινει δουλεια?

Η άλλη λύση είναι να πάρεις ένα κομμάτι μάρμαρο (μπορείς να το βρεις πιο εύκολα από τον γρανίτη) να βάλεις κάτω από το μάρμαρο τα τσοχάκια και να πατήσει επάνω του η βάση με τις ακίδες.

Επισης, πισω εχω κανει και αυτο. Δεν ξερω αν στεκει. Εχω βγαλει τους μεταλλικους ζυγους κι εχω περασει το καλωδιο και απο τους δυο ακροδεκτες.

Καλο ειναι αυτο?

Attachments

• IMG_0857.jpg
    IMG_0857.jpg
    47.9 KB · Views: 78
Οι διαστασεις του χωρου σου 3χ3 και μαλλον επι 3 που ειναι το υψος ειναι οτι χειροτερο, αφου ειναι ιδιες.

Α. Βαλε ενα κομματι γρανιτη η μαρμαρο 3 ποντων και απο κατω μια φλοιδα φελο η τσοχα σε ολη την επιφανεια τους.

Β. Γεμισε τον σωληνα τηε βασης με σκαγια η πιο φτηνη λυση με αμμο αποστειρωμενη η κοινη αμμο αφου την ψησεις για λιγη ωρα σε ενα φουρνο.

Γ.Πεξε με την τοποθετηση, ακομα και λιγα εκατοστα παιζουν ρολο. Επισης αν η θεση ακροασης ειναι κολλητα στον τοιχο ενισχυονται οι χαμηλες. 5-10 εκατοστα αν την μεταφερεις προς τα εμπρος θα εχεις μεγαλη διαφορα.

Δ.Αν το καλωδιο που εχεις περασει αντικαθιστωντας τους βραχυκυλωτηρες ειναι γυμνο, μονωσε το εστω τυλιγοντας το σφικτα με μονωτικη ταινια, γιατι θα σκουριασει γρηγορα.

Απάντηση: Re: Δωματιο με παρκε

Επισης, πισω εχω κανει και αυτο. Δεν ξερω αν στεκει. Εχω βγαλει τους μεταλλικους ζυγους κι εχω περασει το καλωδιο και απο τους δυο ακροδεκτες.

Καλο ειναι αυτο?

Καλό είναι.

Οι διαστασεις του χωρου σου 3χ3 και μαλλον επι 3 που ειναι το υψος ειναι οτι χειροτερο, αφου ειναι ιδιες.

To ξερω οτι ειναι. Αλλα τι να κανω, να αλλαξω σπιτι?

Το εχω παρει αποφαση οτι δε θα ακουω δυνατα

Αν είναι δικό σου το σπίτι, άλλαξε το παρκέ (κοστίζει αλλά δεν γίνεται αλλιώς)
αν δεν έχεις τέτοια οικονομική άνεση ή δεν θέλεις να το κάνεις, βρές έναν
τρόπο να μονώσεις το ταβάνι (η μόνωση σε συνδυασμό με την μείωση του
ύψους θα σπάσει τους αξονικούς συντονισμούς του χώρου σου και θα έχεις
πολύ καλό αποτέλεσμα)
Αν δέν είναι δικό σου το σπίτι, ''κλάφτα Χαράλαμπε'' δοκίμασε και την απλή
λύση που σου έγραψα και σε συνδυασμό με μιά καλύτερη στήριξη των ηχείων
μπορεί να δεις και πάλι μεγάλη βελτίωση.
Μπορείς να στείλεις μιά κάτοψη του χώρου σου?

Αν είναι δικό σου το σπίτι, άλλαξε το παρκέ (κοστίζει αλλά δεν γίνεται αλλιώς)
αν δεν έχεις τέτοια οικονομική άνεση ή δεν θέλεις να το κάνεις, βρές έναν
τρόπο να μονώσεις το ταβάνι (η μόνωση σε συνδυασμό με την μείωση του
ύψους θα σπάσει τους αξονικούς συντονισμούς του χώρου σου και θα έχεις
πολύ καλό αποτέλεσμα)
Αν δέν είναι δικό σου το σπίτι, ''κλάφτα Χαράλαμπε'' δοκίμασε και την απλή
λύση που σου έγραψα και σε συνδυασμό με μιά καλύτερη στήριξη των ηχείων
μπορεί να δεις και πάλι μεγάλη βελτίωση.
Μπορείς να στείλεις μιά κάτοψη του χώρου σου?

Το σπίτι είναι δικό μου αλλά δεν έχω πρόθεση να το γκρεμίσω και να το ξαναχτίσω...

Αν βάλω πάνελ γυψοσανίδας ας πούμε 1χ2μ στο ταβανι και στους τοίχους σαν ηχοπαγιδες, θα βοηθησει?

Των Αμερικανων τα σπιτια οταν φυσαει τα παιρνει κι ο αερας...

Οι τοιχοι ειναι ξυλο ή ξυψοσανιδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δωματιο με παρκε

Το σπίτι είναι δικό μου αλλά δεν έχω πρόθεση να το γκρεμίσω και να το ξαναχτίσω...

Αν βάλω πάνελ γυψοσανίδας ας πούμε 1χ2μ στο ταβανι και στους τοίχους σαν ηχοπαγιδες, θα βοηθησει?

Θα βοηθήσει, ντύσε μόνο το ταβάνι (όλο) και ανάμεσα στο κένο μεταξύ
γυψοσανίδας και ταβανιού βάλε σάντουιτς φελλό και ρικοφόν (5 cm φελλό και 2 cm ρικοφόν).

Λοιπον θα ξεκινησω απο μια πιο απλη λυση.

Θα κολλησω ρικοφον στα πλαινα της βιβλιοθηκης που ειναι αναμεσα στα ηχεια και στον τοιχο που ειναι πισω. Να δω τι θα γινει...
Θα βοηθησει λετε? Δεν ειναι μονωτικο, αλλα μειωνει τις ανακλασεις.

Επισης θα παραγγειλω 2 κομματια γρανιτη 40x40cm, να πατησω πανω τις βασεις. Και τελος θα παρω ενα κουβαδακι και θα παω στην παραλια.

Επισης, σκεφτηκα να αλλαξω τα ηχεια με καποια πιο μικρα, ας πουμε τα CM1. Βεβαια, αυτο θα μου κοστισει κατι παραπανω...

Τα ίδια προβλήματα είχα καί γώ ,χρησιμοποίησα μάταια ολα τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω όμως το πρόβλημα λύθηκε μόνο με τα spike stoppers της ringmat.Πάνω σ'αυτά πατάνε καί τα Artemis καί τα Grand Mozart.Mε τα spike stoppers όχι μόνο εξαφανίσθηκε το βουητό καί οι κραδασμοί απο το ξύλινο πάτωμα αλλα αυξήθηκε η ανάλυση καί ο "αέρας" μεταξύ των οργάνων.Ισως ο συνδυασμός τους με γρανίτη ή άλλα υλικά έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Προσωπικά θα προσθέσω τα μαύρα πλαστικά της ίδιας εταιρείας που τοποθετούνται καί κάτω απο τα spike stoppers.

Τα ίδια προβλήματα είχα καί γώ ,χρησιμοποίησα μάταια ολα τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω όμως το πρόβλημα λύθηκε μόνο με τα spike stoppers της ringmat.Πάνω σ'αυτά πατάνε καί τα Artemis καί τα Grand Mozart.Mε τα spike stoppers όχι μόνο εξαφανίσθηκε το βουητό καί οι κραδασμοί απο το ξύλινο πάτωμα αλλα αυξήθηκε η ανάλυση καί ο "αέρας" μεταξύ των οργάνων.Ισως ο συνδυασμός τους με γρανίτη ή άλλα υλικά έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Προσωπικά θα προσθέσω τα μαύρα πλαστικά της ίδιας εταιρείας που τοποθετούνται καί κάτω απο τα spike stoppers.

Απ' οτι φαινεται το προβλημα ειναι και οι ανακλάσεις από τους τοίχους, κυριως αυτο. Και επειδη η βιβλιοθήκη αναμεσα στα ηχεία ουσιαστικά, μαλλον λειτουργει χειροτερα κι απο τοιχο, τα ηχεία ειναι σαν να ειναι χωμένα σε εσοχη, ειδικα το ενα που ειναι πιο κοντα στον πλαινο τοιχο.

Το προβλημα με το παρκε, πιστευω θα λυθει με γρανιτη και φελλο.

Αυτα τα Spike Stoppers που τα βρισκεις και ποσο κανουν? Ειναι απο συμπιεσμενο φελλο λεει.

Last edited:
Το προβλημα ελυθη. Ευκολα.

Με ρικοφον. Κολλημενο με ταινια διπλης οψης πισω απο τα ηχεια και στα πλαινα της βιβλιοθηκης που ειναι αναμεσα τους.

Α, και δυο κομματια μαρμαρο.

Λένε οτι τι καλλίτερο αντικραδασμικό είναι 2 κομμάτια mdf με ένα φύλλο φελλό ανάμεσα τους.
Δεν το έχω δοκιμάσει.