Δομημένος Ρομαντισμός

Δεν υπαρχει στο discogs ηδη... ενα το κρατουμενο. Σημαινει οτι ο δισκος ζητιεται και παιρνεται.

Υπαρχει ομως σε αϋλο στο ΥΤ. Οποτε θα το ακουσω ετσι. 🧐

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι George...;)

0936629be6a7541d19c054aad902cafa.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: Cicadelic Ranger
Nαι το ειδα. Καλη εναλακτικη αν και δεν ειναι Σταατσκαπελε, αλλα μπορεις να βρεις τα 4 σιντια σε λογικη τιμη.
Και σιγουρα θα ειναι ισαξιας ποιοτητας, καθοτι Μπερλινερ.

Ακουσα ηδη στο ΥΤ αρχισα απο την 3η. Και ευχαριστω τον Κωστα για την προταση. Πραγματικα μαγευτικη: Μεστη, βαθια με συναισθημα και ισοροπημενη.

Ακουσα και συγκριτικα και με μια αλλη που μου αρεσε αρκετα του Μρουνο Βαλτερ, και την βρισκω καλυτερη. Πιο συγκινητικη και περισσοτερη δραματικη ισοροπια.
Φραση με φραση σε συγκριση. Και εκει βρισκεις κατι ξαφνιασματα του Βαλτερ στο φραζέ κατι ξαφνικες εξαρσεις ισως για να δωσει περισσοτερο κυμματισμο, αλλα δεν χρειαζονται τελικα.
Χαλουν την μελωδικικη συνεπεια κατ'εμε που δειχνει τελικα ο Σαντερλινγκ αν εχεις την τυχη να τον ακουσεις, μια τετοια συνοχη με συνεχες συγκινησιακο βαθος που σε κραταει σε ενταση χωρις αναγκη ξαφνιασματα για να σου κρατουν την προσοχη.

Εξαιρετικη επιλογη αυτη του Κωστα. Οποτε παει και αυτη η ερμηνεια διπλα σε Φουρτ, Αμπενροτ και Κναπ... 🙏

Ακουω τωρα που γραφω

Δεν υπαρχει στο discogs ηδη... ενα το κρατουμενο. Σημαινει οτι ο δισκος ζητιεται και παιρνεται.

Υπαρχει ομως σε αϋλο στο ΥΤ. Οποτε θα το ακουσω ετσι. 🧐
Τι ψάχνεις, CD ή βινύλιο;

• Like

Μαλλον CD. Θα προτιμουσα βινυλιο αλλα δεν ... οσα εχω δει εκτος οτι ειναι ακριβα το χειροτερα δεν ειναι σε εξαιρετικη κατασταση. Ενα εχω δει στην Αμερικη που λεει οτι ειναι Mint ηδη ακριβο αλλα τα τελη συ ταχυδρομειο ειναι πανακριβα οποτε... βινυλιο θα ειναι σε μια αλλη ζωη. 😄

Απο την αλλη τα κοφρέ Σι Ντι του δισκου που εβαλες ειναι ολα απο Ιαπωνια. 70 τοσο κατωτερη τιμη. Τετοιο ποσο δεν δινω.

Οποτε μαλλον αν θα βρω κανενα της Capriccio που προτεινε ο Διονυσης (συγνωμη αν εκανα λαθος στο ονομα, απ'οτι θυμαμαι απ'την προ κοβιντ περιοδο :) )

Μαλλον CD. Θα προτιμουσα βινυλιο αλλα δεν ... οσα εχω δει εκτος οτι ειναι ακριβα το χειροτερα δεν ειναι σε εξαιρετικη κατασταση. Ενα εχω δει στην Αμερικη που λεει οτι ειναι Mint ηδη ακριβο αλλα τα τελη συ ταχυδρομειο ειναι πανακριβα οποτε... βινυλιο θα ειναι σε μια αλλη ζωη. 😄

Απο την αλλη τα κοφρέ Σι Ντι του δισκου που εβαλες ειναι ολα απο Ιαπωνια. 70 τοσο κατωτερη τιμη. Τετοιο ποσο δεν δινω.

Οποτε μαλλον αν θα βρω κανενα της Capriccio που προτεινε ο Διονυσης (συγνωμη αν εκανα λαθος στο ονομα, απ'οτι θυμαμαι απ'την προ κοβιντ περιοδο :) )
Υπάρχουν και εκδόσεις της σειράς RCA Navigator. Βρίσκονται σχετικά φτηνά.

• Like
Με την ευκαιρία της συζήτησης για τον Sanderling σε Brahms θυμήθηκα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε σε άλλες εποχές.

Με τον Sanderling έχω προλάβει μόνο την τρίτη του Brahms σε sacd και όπως γράφει ο Κώστας ήταν εξαιρετικός.
Αν όμως κάποιος μπει στο presto music θα δει ότι υπάρχουν 121 ηχογραφήσεις του συνόλου των συμφωνιών (χώρια οι μεμονωμένες).

https://www.prestomusic.com/classic...wZ4HmfZdRYip0JgTiYuvdRLr_hSeEj_TQS-WdIuMsSyoy

Έτσι για εμένα εξαιρετικός ήταν λ.χ. και ο Αυστραλός Nicholas Milton (cd 2021) με την ορχήστρα του Gottingen και πόσες ακόμη ηχογραφήσεις που αγνοώ. Συνεπώς δεν καταλαβαίνω την προσήλωση σε ένα ή δύο μόνον εκτελέσεις. Άλλώστε η κλασσική μουσικική αναβιώνει μέσω των διαφορετικών ερμηνειών.