Δωρα...

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Τι δωρα επιλεγετε για τους δικους σας?

Πολυ συχνα πλεον με διαφορες αφορμες (γιορτες, γενεθλια κτλ) ειμαι σε αναζητηση δωρου για φιλους και τα παιδια τους.

Στα γνωστα μερη βρισκει κανεις τα... γνωστα δωρα.
Σιγουρη λυση, θα βρεις κατι να παρεις, αλλα θα ειναι μια απο τα ιδια.

Σε πολυ κοντινους δεν παιρνω το δωρο στην ωρα του, αλλα το "χρωσταω" μεχρι να βρω κατι πραγματικα καλο.

Μεχρι τωρα τα μονα ξεχωριστα πραγματα τα εχω βρει σε μουσεια εδω και στο εξωτερικο, αλλα και αυτα ειναι λιγο φασον. Μπορεις να βρεις το ιδιο σε πολλα μουσεια.

Ψαχνω μερη με πρωτοτυπα δωρα, κυριως για μωρα και παιδια, αλλα και για μεγαλους.

Πεστε καμια ιδεα γιατι πλεον εχω κολλησει.

Τα καλύτερα δώρα που μου έχουν κάνει, είναι μεταχειρισμένα ήδη, συλλεκτικά που έχουν προκύψει μετά από πολύ ψάξιμο.

Συνήθως για μεγάλους παίρνω πράγματα σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους και τα hobby τους (ευτυχώς οι πιο στενοί φίλοι μου δεν ασχολούνται με audio/video :smile:). Στις γυναίκες ρούχα ή παπούτσια (πολύ πιο εύκολα τα δεύτερα). Σε παιδιά παιχνίδια δημιουργικά ή γνώσης, ανάλογα με την ηλικία.

Συνήθως για μεγάλους παίρνω πράγματα σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους και τα hobby τους (ευτυχώς οι πιο στενοί φίλοι μου δεν ασχολούνται με audio/video :smile:). Στις γυναίκες ρούχα ή παπούτσια (πολύ πιο εύκολα τα δεύτερα). Σε παιδιά παιχνίδια δημιουργικά ή γνώσης, ανάλογα με την ηλικία.

Ναι, αλλα αυτα καποια στιγμη εξαντλουνται. Και επισης για το χομπι του ο καθενας ξερει πιο καλα, ασε που τα χομπι ειναι ακριβα σπορ συνηθως...Και καταληγεις σε ρουχα ή γλυκα. Καμια πρωτοτυπια, ασε που καταληγεις να παρεις κατι απλως για να μην πας με αδεια χερια. Κατι που δεν το ευχαριστιεσαι ουτε εσυ ουτε ο αποδεκτης του δωρου.

Για τα παιδια τωρα, τα ρουχα τα εκτιμουν οι γονεις τους και παιχνιδια εχουν απειρα. Η ενασχοληση με πολλα παιχνιδια ταυτοχρονα ειναι αντιπαιδαγωγικη γιατι το παιδι δεν μαθαινει τελικα κανενα, παρα μονο παει απο το ενα στο αλλο.

Απο εδω μου αρεσαν αυτα για πιτσιρικι...
http://www.starregistry.com/catalog/dspProduct.cfm?prod=petrock

Για μεγάλους, μια καλή ιδέα ίσως είναι τα δώρα εμπειρίας.

Σε κάποιον γνωστό μου έκαναν δώρο μια βόλτα με κάποια Ferrari (ακριβό), αλλά το βρήκε υπέροχο!Σίγουρα υπάρχουν και πιο φτηνές λύσεις.

Κι εγω περιμενα να μου κανει καποιος δωρο μια πτηση πανω απο την Αθηνα...

Τελικα οι φιλοι μου δεν ανεβαινουν ακομα και αν τους το κανω εγω δωρο. Φοβουνται...

Αναλογα με την περισταση, για πολυ φιλους προτιμω γκατζετακια απο το ebay ενω για πιο οικογενειακες καταστασεις κατι πιο αμεσο, οπως κας..

Εγώ πιστεύω ακόμα οτι το πιο ωραίο δώρο είναι ένα βιβλίο. Είναι τα δώρα που εκτίμησα πιο πολύ ειδικά αν δεν έχουν γίνει τυχαία αλλα μετά απο προσεκτική αναζήτηση.

εγώ βρήκα την λύση κι ησύχασα μια για πάντα!

1. για τον γιο μου ψάχνω προσωπικά να βρω ότι καλύτερο υπάρχει, είτε παιχνίδι που θα του αρέσει πολύ είτε κάτι που να συνδυάζει ψυχαγωγία και μάθηση.
2. φίλους συγγενείς τους έχει αναλάβει το έτερον ήμισυ.(εγώ απλά πληρώνω)
3. σύμφωνα με την τακτική του δεύτερου παραδείγματος ακολουθεί και το τρίτο. δίνω φράγκα και ξεμπερδεύω.

θα μου πεις, μα πόσο πεζός είσαι ρε μεγάλε..
ναι είμαι, πρώτον γιατί όταν πάω να διαλέξω δώρο μπορεί να μην με ικανοποιεί τίποτα γιατί όλα μου ξινίζουν κι όλα μου βρωμάνε,
δεύτερον γιατί στο τέλος βαριέμαι και δεν ασχολούμαι
και τρίτον και κυριότερο γιατί αυτό που θέλει ο καθένας για πάρτι του δεν μπορεί να το ξέρει κανένας άλλος!

υ.γ btw είμαι απίστευτα δύσκολος άνθρωπος ακόμα και στα δικά μου ψώνια οπότε έχω κόψει την αγορά γενικώς κι ησύχασα.
άλλωστε, έχω πιο σοβαρά προβλήματα για να ασχοληθώ.