Δωράκια για φωτογράφους τα Χριστούγεννα

Καλή σας μέρα!

Ήθελα κι εγώ να θίξω και το οικονομικό "σκέλος" του θέματος.

Τελικά τα μελανάκια για πόσες κατά προσέγγιση φωτογραφίες διαρκούν; Πόσο περίπου κοστίζουν;

Μήπως τελικά συμφέρει περισσότερο να βάλεις τις φωτογραφίες σου σ' ένα σιντάκι και να τις πας στο φωτογραφείο της γειτονιάς σου να στις τυπώσουν; Μπορείς τουλάχιστον να διαπραγματευτείς με τον φωτογράφο για το χαρτί εκτύπωσης που προτιμάς;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά τώρα σκέφτομαι αν πρέπει τελικά να πάρω εκτυπωτή ή να τυπώνω τις φωτογραφίες μου σε επαγγελματία.

Τα μελάνια Κύριε Βλάση είναι πιο οικονομικά πλέον (σε τιμή) αλλά, έχουν μόνο 4-7ml μελάνι μέσα. Αν συνυπολογίσουμε και τη διάρκεια ζωής της εκτύπωσης αλλά και τη φθορά του εκτυπωτή τότε καλύτερα εκτύπωση σε φωτογραφείο...

Δεν μπορεί κάποιος να υπολογίσει το κόστος παρά μόνο μέσα από την χρήση του (εμπειρικά δηλαδή)...

Καλή σας μέρα!

Ήθελα κι εγώ να θίξω και το οικονομικό "σκέλος" του θέματος.

Τελικά τα μελανάκια για πόσες κατά προσέγγιση φωτογραφίες διαρκούν; Πόσο περίπου κοστίζουν;

Εξαρτάται απ' τον τύπο του χαρτιού, τον εκτυπωτή, τη φωτογραφία κλπ. Δεν είναι εύκολα μετρήσιμο το κόστος.

Μήπως τελικά συμφέρει περισσότερο να βάλεις τις φωτογραφίες σου σ' ένα σιντάκι και να τις πας στο φωτογραφείο της γειτονιάς σου να στις τυπώσουν; Μπορείς τουλάχιστον να διαπραγματευτείς με τον φωτογράφο για το χαρτί εκτύπωσης που προτιμάς;

Ναι είναι αρκετά οικονομικότερο. Υπάρχει και επιλογή χαρτιού στα περισσότερα φωτογραφεία. Από εκεί και πέρα αν η ποιότητα είναι αυτή που θέλουμε είναι άλλη ιστορία. Αν τουλάχιστον είναι σταθερή μπορούμε να μάθουμε τι να ρυθμίζουμε στις φωτογραφίες μας πριν τις δώσουμε για εκτύπωση ώστε να τυπωθούν όπως τις θέλουμε.

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά τώρα σκέφτομαι αν πρέπει τελικά να πάρω εκτυπωτή ή να τυπώνω τις φωτογραφίες μου σε επαγγελματία.

Σαν απλούστερη λύση θα πρότεινα για αρχή επαγγελματία, κι αν δεν βγει ικανοποιητικό αποτέλεσμα τότε την λύση του εκτυπωτή...

Τελικά αποφάσισα να μην πάρω προς το παρόν εκτυπωτή και να συνεργαστώ με φωτογράφο. Έχω πειστεί πως οποιαδήποτε λύση φωτογραφικού εκτυπωτή, όσο οικονομική κι αν είναι, δεν συμφέρει τόσο όσο η λύση του επαγγελματία. Συνάδελφος στο Γραφείο μού είπε ότι υπάρχει κάποιος στην Αθήνα που αν του στείλεις (με mail εννοείται) πολλές φωτογραφίες (π.χ. 30, 40 κ.τ.λ.) για μαζική εκτύπωση, τις εκτυπώνει προς 15 λεπτά έκαστη και σου τις στέλνει όπου κι αν κατοικείς. Η ποιότητα - κατά τον συνάδελφο πάντα - είναι εξαιρετική. Αν ο συνάδελφος μού δώσει αύριο στοιχεία (σήμερα δεν τα είχε διαθέσιμα), θα τα γνωστοποιήσω για όποιον ενδιαφέρεται.

Πάντως ευχαριστώ όλα τα παιδιά τόσο για τις προτάσεις όσο και για τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις.

Να είστε καλά!