Δωρεάν αποστολές αντικειμένων

22 September 2012
21
Γιατί η Κίνα μπορεί και κάνει δωρεάν αποστολές μικροαντικείμενων μέσω ebay κτλ, που είναι τεράστιο ατού για την οικονομία τους, και εμείς όχι; Είναι λογικό ένα κουτάκι να ταξιδεύει δωρεάν 10 χιλιάδες χιλιόμετρα και να θέλει 3 ευρώ να ταξιδέψει 100 χιλιόμετρα; Κάτι παίζει με συμφωνίες από πωλητές του ebay και international shipping αλλά γιατί να μην μπορεί να γίνει και Ελλαδικά αυτό;

Παραδείγματα;
Εξήγησε το παρακαλω.
Έχω ψωνίσει πολλές φορές από Κίνα, αλλά δωρεάν αποστολή μικροαντικειμένου δεν μου έχει τύχει...

Δωρεαν δεν ειναι απλα συμπεριλαμβανονται στο κοστος αγορας.

Ειναι ομως πολυ μικρο συγκριτικα με το τι χρεωνουν οι δικες εταιρειες δημοσιες ή ιδιωτικες.

Παλαιότερα ένας πελάτης μου στην τράπεζα που κάνει πάρα πολλά χρόνια εισαγωγές από Κίνα,μου είχε πει ότι τα ταχυδρομικά κόστη επιδοτούνται από το κράτος.

Παραδείγματα;
Εξήγησε το παρακαλω.
Έχω ψωνίσει πολλές φορές από Κίνα, αλλά δωρεάν αποστολή μικροαντικειμένου δεν μου έχει τύχει...
Κάνεις πλάκα ε;
To "Free Shipping" δεν το έχεις δει ποτέ στο Aliexpress και στο Ebay?

Μην πάτε μέχρι την ανατολή.
Πχ:
Ένας γερμανός μπορεί να μου στείλει 20 κιλά δέμα με 31.99Ε
Αν θέλω εγώ να στείλω 20 κιλά στο γερμανό θέλω 127.50Ε

Ο γερμανός μάλλον θα παίρνει μισθό πείνας οπότε κρατάν το κόστος χαμηλά :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Δωρεάν αποστολές αντικειμένων

Παλαιότερα ένας πελάτης μου στην τράπεζα που κάνει πάρα πολλά χρόνια εισαγωγές από Κίνα,μου είχε πει ότι τα ταχυδρομικά κόστη επιδοτούνται από το κράτος.
Αυτό τα εξηγεί όλα. Ομως ισχύει και για αγορές εντός κίνας ή μονο για εξαγωγές;

Η αποστολές από Κίνα, είναι επιδοτούμενες από το κράτος. Για αυτό μπορεί να πάρεις κάτι που κάνει 2 και να σου έρθει δωρεάν. Από εκεί και πέρα, μην κοιτάμε μόνο τα ΕΛΤΑ. Οπιαδήποτε αποστολή από Ελλάδα, είναι πανάκριβη. Εδώ σε χρεώνουν τα ΕΛΤΑ, για να σου δώσουν το δωρεάν φακελάκι που ήρθε απο Κίνα, λες και κάνουν κάτι τρομερό.
Ο κλάδος είναι τραγικός στην Ελλάδα, αλλά δεν έχεις και ενναλακτική.

Απάντηση: Re: Δωρεάν αποστολές αντικειμένων

Μην πάτε μέχρι την ανατολή.
Πχ:
Ένας γερμανός μπορεί να μου στείλει 20 κιλά δέμα με 31.99Ε
Αν θέλω εγώ να στείλω 20 κιλά στο γερμανό θέλω 127.50Ε

Ο γερμανός μάλλον θα παίρνει μισθό πείνας οπότε κρατάν το κόστος χαμηλά :flipout::flipout::flipout:
Και πολλά λες . Από κατάστημα με εργαλεία στην γερμανια έχει έρθει δέμα 20 κιλών και μεγάλου όγκου με 15 .
Εγώ ήθελα να στείλω μια θήκη κιθάρας 5 κιλών στην Αθήνα και τα ΕΛΤΑ με χρέωσαν 12 ενώ τα courier μου ζητούσαν 140 !!!

Το θέμα με τις εισαγωγές-εξαγωγες είναι διαφορετικό. Όταν έρχεται μέσα σε κοντεινερ από Κίνα που πληρώνει στάνταρ ναύλο ανά κοντεινερ και οχι ανά αντικείμενο, ο επιμερισμός του κόστους για μικροαντικειμενα είναι τόσο μεγαλος που ακομη και στην τιμή να συμπεριλαμβάνεται είναι ελάχιστα σεντς.

Αναφέρομαι για αποστολές περιστασιακές από ιδιώτη. Αν έχεις να στείλεις πολλά ή είσαι επαγγελματίας τότε ισχύουν άλλα.
Και εδώ ισχύουν άλλα, όμως και πάλι ...σωθήκαμε...

Αναφέρομαι για αποστολές περιστασιακές από ιδιώτη. Αν έχεις να στείλεις πολλά ή είσαι επαγγελματίας τότε ισχύουν άλλα.
Και εδώ ισχύουν άλλα, όμως και πάλι ...σωθήκαμε...
170 απο Γερμανία σε Ελλάδα μου ζητούσε ο Γερμανός επαγγελματίας. Ο Έλληνας επαγγελματίας πήγε και το έφερε το ίδιο δέμα απο Γερμανία στο σπίτι μου με 100 .

Και πολλά λες . Από κατάστημα με εργαλεία στην γερμανια έχει έρθει δέμα 20 κιλών και μεγάλου όγκου με 15 .
Εγώ ήθελα να στείλω μια θήκη κιθάρας 5 κιλών στην Αθήνα και τα ΕΛΤΑ με χρέωσαν 12 ενώ τα courier μου ζητούσαν 140 !!!

Το θέμα με τις εισαγωγές-εξαγωγες είναι διαφορετικό. Όταν έρχεται μέσα σε κοντεινερ από Κίνα που πληρώνει στάνταρ ναύλο ανά κοντεινερ και οχι ανά αντικείμενο, ο επιμερισμός του κόστους για μικροαντικειμενα είναι τόσο μεγαλος που ακομη και στην τιμή να συμπεριλαμβάνεται είναι ελάχιστα σεντς.
Tίποτα δεν έρχεται σε κοντέινερ από τα προιόντα που αγοράζεις από Κινεζομάγαζα (Aliexpress,Banggood,Gearbest κτλ).
Όλα έρχονται αεροπορικώς οπότε το θέμα κόστουςέχει να κάνει μόνο με την επιδότηση από το κράτος.

Tίποτα δεν έρχεται σε κοντέινερ από τα προιόντα που αγοράζεις από Κινεζομάγαζα (Aliexpress,Banggood,Gearbest κτλ).
Όλα έρχονται αεροπορικώς οπότε το θέμα κόστουςέχει να κάνει μόνο με την επιδότηση από το κράτος.
Αεροπορικώς μου έρχονται αντικείμενα που ήδη έχουν έρθει Ευρώπη. Το βλέπω στο tracking . Μέχρι όμως να βγει στο tracking που μπορεί να μεσολάβησουν μέχρι και 1 μήνας δεν έχω ιδέα πως έφτασε Ολλανδία το πακέτο. Μπαταρίες λίθου δεν έρχονται αεροπορικώς από Κίνα πάντως . Εκει θα δεις μέχρι και επιλογές μέσω Ρωσίας γιατί έρχονται με τρένο.

Re: Απάντηση: Re: Δωρεάν αποστολές αντικειμένων

170 απο Γερμανία σε Ελλάδα μου ζητούσε ο Γερμανός επαγγελματίας. Ο Έλληνας επαγγελματίας πήγε και το έφερε το ίδιο δέμα απο Γερμανία στο σπίτι μου με 100 .

Φορτωτική είναι αυτό, και δεν ξέρω τι παίζει εκεί. Λέω για ταχυδρομεία/courier.

Re: Απάντηση: Re: Δωρεάν αποστολές αντικειμένων

Απ' όσο ξέρω, λόγω του ότι η Κίνα θεωρείται αναπτυσόμενη χώρα, το ταχύδρομείο της είνα επιδοτούμενο απο ταχυδρομεία άλλων χωρών. Τώρα τελευταία έχουν γίνει κάποιες αλλαγές, γι αυτό και ανέβηκαν τα μεταφορικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

To aliexpress στελνει και με δικο του τρενο ευρώπη, εχω πάρει διάφορα έτσι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δωρεάν αποστολές αντικειμένων

Φορτωτική είναι αυτό, και δεν ξέρω τι παίζει εκεί. Λέω για ταχυδρομεία/courier.
Όπως και να έχει. Τα κλασικά ταχυδρομεία ως καθολικοί φορείς της υπηρεσίας έχουν άλλες τιμές και μέσα σε σχέση με ιδιώτες courier που έχουν στο τιμολόγιο τους χρέωση για ογκομετρικο βάρος ακομη και αν το αντικείμενο ζυγίζει μερικά γραμμάρια , γιατί έχουν περιορισμένα μέσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δωρεάν αποστολές αντικειμένων

Η αποστολές από Κίνα, είναι επιδοτούμενες από το κράτος.

Αυτο ισχυει, αλλα σιγα σιγα κοβονται αυτα, αλλαζει πολιτικη το κρατος Κινα

To aliexpress στελνει και με δικο του τρενο ευρώπη, εχω πάρει διάφορα έτσι.

οχι μονο το ali αλλα και ολα τα ιντερνετομαγαζα της Κινας εχουν τρενο για Πολωνια.