Δωρεάν Καλώδια Τροφοδοσίας

μια δυο φωτο απο την κατσκευη και τοπολογια των καλωδιων .... με δυο ακομα συμμετοχες εχει συμπληρωθει και ο αριθμος των συμμετεχοντων οποτε θα ξεκινησουν και οι αποστολες.

φιλικα
Σακης Πετροπουλος

100_1721.jpg


100_1722.jpg
 
Σακη,μεχρι που εφτασε το προγραμμα;

Εχεις εντωπισει καμια διαφορα/βελτιωση με την γειωση εκτος συστρεψης;
Εννοω ακουστικη διαφορα σε συστημα που ακουσες;

Αν ναι που το αποδιδεις;
 
Last edited:
Παιδια σορρυ αλλα το project εχει μπει σε ενα stand by λογω του οτι εχουμε ολοι πεσει με τα μουτρα σε κατι τελειως καινουργιο ( και για να μην λεμε και ψεμματα πιο οικονομικα επικερδες )

Θα χρειαστει λιγη αναμονη και μαλλον προς τα μεσα οκτ. θα το τρεξουμε ξανα .

-------------------------------------------

γενικα τα συστρεμενα εχουν το πλεονεκτημα να ακυρωνουν διαφορα ΕΜΙ σε διαφορες συχνοτητες τα οποια επαγωγικα μεσα απο την συστρεψη περνανε στον ουδετερο

Αν μεσα στην συστρεψη ((η οποια στα καλωδια μας ειναι και αρκετα πυκνη)) υπαρχει και η γειωση τοτε μερος απο τα εκτρεπομενα προς τον ουδετερο θα κυκλοφορουν στον αγωγο της γειωσης και μεσω αυτου στο περιβλημα της συσκευης η ακομα και στο 0 της συσκευης αν αυτο ειναι κοινο με την γειωση .

Οι μετρησεις μεχρι τωρα εδειξαν οτι οταν η γειωση ειναι εξω απο την συστρεψη δεν "μαζευει" τοσα πολλα πραγματα οσα θα μαζευε αν ηταν μαζι στην συστρεψη .

Τελος με την ιδια λογικη η θωρακιση ειναι τερματισμενη ( μαζι με την γειωση ) στην πλευρα του ρευματοληπτη ενω απο την πλευρα της συσκευης εναι στον "αερα" δουλεια της οποιας ειναι να θωρακισει επιπλεον το καλωδιο ωστε να μην "μαζευει" αλλα και να μην εκπεμπει τα οσα γυρω του .Διατηρωντας το με αυτη την δομη εξασφαλιζουμε οτι τα οσα μαζευει η θωρακιζει δεν κυκλοφορουν στο πλαισιο η στο μηδεν της συκευης μας ...

Στην πραξη ενα καλωδιο τροφοδοσιας σε εναν μεγαλο ενισχυτη ισχυος δημιουργει ενα μαγνητικο πεδιο γυρω του το οποιο ενω εχει φερουσα συχνοτητα την αυτη του δικτυου το μαγνητικο πεδιο εχει μεσα του επισης διαμορφωση απο την ακουστικη αλλα και πολλα αλλα πραγματα τα οποια ειναι "βρωμιες " απο τα διαφορα επιρευματα και δεινορευματα του μετασχηματιστη η απο διαφορα διακοπτικα spikes απο την χρηση ενος διακοπτικου τροφοδοτικου .

Η ισχυς του μαγνητικου πεδιου ειναι ευθεως αναλογη της ισχυος που καταναλωνει μια συσκευη και ειναι ευνοητο οτι κανεις δεν θα ηθελε να εχει τετοιου ειδους "βρωμιες"να εκπεμπονται κοντα στο συστημα του σε ευαισθητες πηγες η καλωδια interconnect .

Τελος για μια ακομη φορα κανενα καλωδιο ηχου η τροφοδοσιας δεν μπορει να σωσει ενα συστημα και με το που θα το εγκαταστησεις να γινει ο ηχος μαγικος .Ομως προσθετει στην αλυσιδα οπου μαζι με μια καλη δομηση και ποιοτητα στα υπολοιπα καλωδια και ενα ταχτοποιημενο rack θα φερουν ενα καλυτερο αποτελεσμα

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 
Last edited:
Αν μεσα στην συστρεψη ((η οποια στα καλωδια μας ειναι και αρκετα πυκνη)) υπαρχει και η γειωση τοτε μερος απο τα εκτρεπομενα προς τον ουδετερο θα κυκλοφορουν στον αγωγο της γειωσης και μεσω αυτου στο περιβλημα της συσκευης η ακομα και στο 0 της συσκευης αν αυτο ειναι κοινο με την γειωση .

Μια καλη πρακτικη που εχω δοκιμασει και φαινεται να δουλευει πολυ καλα,ειναι η χρηση αγωγων με χοντρο insulation.Aυτο κρατα τους αγωγους σε μεγαλυτερη αποσταση μεταξυ τους(και τον αγωγο γειωσης)οποτε και επηρεαζουν/επηρεαζονται λιγοτερο μεταξυ τους οσον αφορα τα μαγνητικα πεδια τους (που εξασθενουν οσο απομακρυνονται απο το κεντρο του αγωγου).

Δεν ξερω αν αυτο συγκαταλεγεται στο "μαγειρεμα των LCR" (πιστευω πως οχι) αλλα δουλευει........και ακουστικα.