Δωρεαν παροχος email και ασφαλεια

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Ψαχνω εναν free email provider οπου θα φτιαξω μια νεα διευθυνση email για τις υπηρεσιες, site κτλ που χρησιμοποιούν username και password. οχι ως προσωπικο email. Δεν με ενδιαφερει τιποτα αλλο, παρα μονο η ασφαλεια που παρέχει ή εστω προσπαθει να παρεχει ο εκαστοτε email παροχος.

μεχρι τωρα χρησιμοποιω gmail, ομως πριν λιγο καιρο, μου ηρθε ενα μαιλ, απο google/gmail, αν και δεν θυμαμαι το ακριβες κειμενο... ανεφερε οτι καποιος προσπαθουσε να μπει στον λογαριασμο μου ανεπιτυχως και οτι επρεπε να αλλαξω password για μεγαλυτερη ασφαλεια..
ενω ενα αλλο με ρωτουσε αν ενα αλλος λογαριασμος gmail σχετιζεται με τον δικο μου.. κατι τετοιο..

τα θεωρησα και τα δυο ως phishing/spam και τα αγνοησα..
τωρα ομως θελω να αλλαξω ολα τα password, να βαλω μοναδικα για καθε site και να "εμπιστευτω" ενα αξιοπιστο free email provider για την επιθυμηση του αν τυχον ξεχασω καποιο password.

List of Secure Email Providers that take Privacy Serious

2014 Best Free Email Service Reviews

ποιο να επιλεξω;

ενα synology nas που εχω, μπορει να τρεξει email server, μηπως αυτη ειναι η καλυτερη λυση;
αν ομως κατι παθει το synology πως θα βλεπω τον λογαριασμο μαιλ που θα εχω;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επισης δεν μου αρεσουν πολιτικες τυπου gmail, οπου απαιτειται να δωσεις το νουμερο του κινητου σου..
καθως τελευταια λαμβανω διαφημιστικα sms και ενα τηλ απο αυτοματο τηλεφωνητη (2117701672) ενημερωνοντας με οτι εχω κερδισει δωρα αξιας 900ε...

Last edited:
Κάτι lavabit Και ιστορίες τα έκλεισαν οι αμερικανοί
Οπότε τελικά κάτσε σε κάποιον από τους μεγάλους gmail , ms, κτλ.
Άλλα φυσικά και θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες τους
Two factor authentication
Δύσκολες ερωτήσεις-απαντήσεις ανάκτησης
Δεύτερο λογαριασμό κ.ο.κ.
Εντωμεταξύ, θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ και που χρησιμοποιείς το Mail σου και πως και από τι συνδέσεις και από τι λειτουργικά
Ενώ θα πρέπει να διαχωρίσεις τι είναι ασφάλεια τι privacy κοκ και τι προσβάσεις έχουν έτσι κι αλλιώς σε όλους τους μεγάλους οι δικαστικές αρχές κ.ο.κ.
Και τελικά και οι ISP στην Ελλάδα δίνουν καλές υπηρεσίες
Δηλαδή δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα τελικά
Ούτε είναι προφανές το τι εννοείς ασφάλεια

Όσο για οικιακό mailserver, Ξέχνα το , ή ξεκίνα να κοιμάσαι με τη νυχτερίδα κάτω από το μαξιλάρι σου για τους επομένους 12 μήνες τουλάχιστον
http://shop.oreilly.com/product/9780596510299.do
Γενικά ναι μπορείς να σηκώσεις σπίτι σου mail server, άλλα καταλαβαίνεις ότι λ.χ. αν ξεκινήσω να σε σπαμάρω, εσύ θα νομίζεις ότι αποσυνδέθηκε το Internet σου και απλά θα κάνεις reset μέχρι να σε βρω πάλι :p Και το παραπάνω είναι μόνο ένα απλό παράδειγμα.

Κάτι lavabit Και ιστορίες τα έκλεισαν οι αμερικανοί
Εντωμεταξύ, θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ και που χρησιμοποιείς το Mail σου και πως και από τι συνδέσεις και από τι λειτουργικά
Ενώ θα πρέπει να διαχωρίσεις τι είναι ασφάλεια τι privacy κοκ και τι προσβάσεις έχουν έτσι κι αλλιώς σε όλους τους μεγάλους οι δικαστικές αρχές κ.ο.κ.
Και τελικά και οι ISP στην Ελλάδα δίνουν καλές υπηρεσίες
Δηλαδή δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα τελικά
Ούτε είναι προφανές το τι εννοείς ασφάλεια

Όσο για οικιακό mailserver, Ξέχνα το , ή ξεκίνα να κοιμάσαι με τη νυχτερίδα κάτω από το μαξιλάρι σου για τους επομένους 12 μήνες τουλάχιστον
http://shop.oreilly.com/product/9780596510299.do
Γενικά ναι μπορείς να σηκώσεις σπίτι σου mail server, άλλα καταλαβαίνεις ότι λ.χ. αν ξεκινήσω να σε σπαμάρω, εσύ θα νομίζεις ότι αποσυνδέθηκε το Internet σου και απλά θα κάνεις reset μέχρι να σε βρω πάλι :p Και το παραπάνω είναι μόνο ένα απλό παράδειγμα.

προσβαση μαιλ.. κυριως μεσω iOS (on the go) αλλα και μεσω chrome σε mac os και windows 7.
μηπως να παω σε κανα safari για mac os και κανενα αλλο browser σε windows?
αυτο το log in που κανεις στο chrome και μετα "δενει/γνωριζει" τα παντα, αρχισε να με κουραζει..

ασφαλεια εννοω να μην μπορει ο αλλος ευκολα να κανει hijack το account mail που θα εχω.

ειπα εγω για οικιακο mail server? :p
το ξεχασα ηδη..

το two factor authentication μου ζητησε νουμερο κινητου για να μου στειλει εναν εξαψηφιο κωδικο επαληθευσης google..
οποτε το θεμα privacy απλα το ξεχναμε. Μηπως υπαρχει τροπος να ενεργοποιησουμε αλλιως το two factor authentication;

την ιδια μεθοδο με τον αριθμο κινητου, ακολουθουν και οι microsoft, yahoo;

ο δευτερος λογαριασμος μαιλ, περα απο το αν ξεχασω τον κωδικο μπορω να κανω ανακτηση αυτων, και οτι στελνει ειδοποιησεις αν δει καποια υποπτη κινηση στον πρωταρχικο μαιλ λογαριασμο μου, εξυπηρετει καπου αλλου;

γιατι για την υποπτη κινηση μπορεις να βαλεις να σου στελνει και στο ιδιο πρωταρχικο μαιλ και δεν χρειαζεται το δευτερο μαιλ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το να αποθηκευει το password ο chrome ή o safari πχ παρεχει privacy; οχι βεβαια αν ειμαστε log in στον chrome..

Όπως καταλαβαίνεις τα πάντα είναι ένας συμβιβασμός

αρα τιθεται το ερωτημα, ασφάλεια ή privacy.. καθως στo gmail τουλαχιστον, αυτα τα δυο δεν πανε μαζι.

ειτε θα επιλεξουμε two factor authentication αλλα αναγκαστηκα θα βαλουμε τον αριθμο του κινητου μας και θα χασουμε το privacy,
ειτε δεν θα βαλουμε κινητο αλλα δεν θα εχουμε την ασφαλεια που παρεχει το two factor authentication..

αρα τιθεται το ερωτημα, ασφάλεια ή privacy.. καθως στo gmail τουλαχιστον, αυτα τα δυο δεν πανε μαζι.

ειτε θα επιλεξουμε two factor authentication αλλα αναγκαστηκα θα βαλουμε τον αριθμο του κινητου μας και θα χασουμε το privacy,
ειτε δεν θα βαλουμε κινητο αλλα δεν θα εχουμε την ασφαλεια που παρεχει το two factor authentication..

Η καλύτερη λύση προφανώς είναι να μη χρησιμοποιείς e-mail
Για αυτό σου λεω, κάπου πρέπει να συμβιβαστείς, άρα αποφασίζεις και παίρνεις τα ρίσκα σου