Δορυφορικα HD καναλια vs BR-DVD

nvnp2000

New member
26 October 2007
61
Aγαπητοι φιλοι λογω καυτου αθλητικου καλοκαιριου λεω να βαλω δορυφορικα hd καναλια. γνωριζει καποιος την ποιοτητα εικονας σε σχεση με αυτο που βλεπουμε απο τα BR-DVD.

:BDGBDGB53:

Η σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο όταν τα HD δορυφορικά κανάλια μεταδίδουν native HD υλικό (γιατι αλλες φορές μεταδίδουν upscaled SD).
Στην περίπτωση αυτή το δορυφορικό υλικό είναι συνήθως 1080i ενώ τα BR σε 1080p. Εχοντας δει και τα δυο σε προβολέα που υποστηρίζει 1080p μπορω να σου πω ότι το BR έχει καλύτερη εικόνα, αλλά ...δεν πρόκειται να δεις ποδοσφαιρικό αγώνα live σε BR δισκάκι εννοείται. Απο εκει και πέρα βέβαια ούτε όλα τα δισκάκια έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας, ούτε όλες οι δορυφορικές μεταδόσεις αντίστοιχα. Θα πρεπει επίσης να ξέρεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δορυφορικών καναλιών υψηλής ευκρίνειας μεταδίδονται με κωδικοποίηση.
Σε σχεση με το απλό ντιβιντί πάντως τα δορυφορικά HD υπερτερούν σε ποιότητα

εχοντας στην κατοχη μου μια t.v 1920Χ1080 αναλυσης αλλα και τον αναλογο δεκτη αλλα και εχοντας δει προβολη σε b.r high definition υλικου εχω να σου πω οτι οταν δεις τετοιο υλικο και ιδιαιτερα ντοκυμαντερ η ποδοσφαιρικο αγωνα...κολλησες... ειναι ανεπαναληπτη εμπειρια
ομως και οσον αφορα τα b.r θα πρεπει να περιμενεις λιγο ακομη για 3 λογους
1) ακομη αγνωστο ποια τεχνολογια θα επικρατησει--αν και φαινεται πως το b.r προηγειται
2)το κοστος ενος καλου b.r player ειναι ακομη υψηλο(450-700 ευρω)
3) και κυριοτερο..τα θεματα που υπαρχουν στα καταστηματα ενοικιασης ειναι παρα πολυ λιγα(μιλαω κυριως για seven)
οσον αφορα την ληψη δορυφορικων χρειαζεσαι κατ αρχη ενα δεκτη hd με hdmi συνδεση και επεται συνεχεια καθως τα πιο καλα καναλια ειναι με συνδρομη!

Αντικειμενικά η ποιότητα εικόνας είναι καλύτερη στα BR/HD DVD. Στην περίπτωση των δορυφορικών καναλιών έχουμε μετάδοση narrow band, ενώ στην περίπτωση του BR/ HD DVD, η μετάδοση από τη συσκευή προς το μέσο προβολής είναι ευρείας μπάντας. Άρα, σε δύο ολόιδιες μεταδόσεις, θα δεις καλύτερη εικόνα από τα BR/ HD DVD. Από εκεί και πέρα συμφωνώ και με όλους τους παραπάνω. Στο DVD δεν πρόκειται να δεις ποτέ live αγώνα ή γενικότερα TV (γιατί άλλο TV και άλλο DVD), από την άλλη όμως για να τα δεις αυτά στην δορυφορική, θα πρέπει να είσαι συνδρομητής.
Το DVD δίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας, από τις SD δορυφορικές μεταδόσεις και το BR/ HD DVD καλύτερη ποιότητα εικόνας από τις HD δορυφορικές μετάδοσεις. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε HD εκπομπή (ανεξαρτήτου μέσου μετάδοσης) είναι καλύτερη από την SD.
Δεν υπάρχει HD δέκτης, χωρίς έξοδο HDMI και YPbPr. Τι HD θα ήταν τότε?

παντως με τον humax2000 που εχω,αν και απο demo μεταδοση δορυφορικου καναλιου,καθομασταν με τρια φιλαρακια και βλεπαμε ΠΟΣΗ λεπτομερεια μας λειπει απο τις SD μεταδοσεις των απλων καναλιων...δηλ ξεχωριζες σχεδον τα προσωπα ρε παιδι μου των φιλαθλων..ποσο μαλλον των παιχτων..
και η μπαλα δεν ηταν ''απλα'' ενα ασπρο πράμα.............
αν εχεις δυνατοτητα συνδρομης σε καποιο HD καναλι κτλ ,να γινει αμμεσα....