Δορυφορικά Κανάλια Mega ANT1 και άλλα

Lafas1987

Senior Member
13 April 2008
331
Έχω τη TV της υπογραφής μου, η οποία όπως λέει έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή.
Στη ταράτσα του σπιτιού μου είναι εγκατεστημένο πιάτο το οποίο το είχαμε από τότε που πληρώναμε συνδρομή στη NOVA, την οποία τη κόψαμε και μας έμεινε το πιάτο.

Στο δωμάτιο μου, δεν έχω κεραία, οπότε δεν βλέπω και τηλεόραση. Αυτή τη βδομάδα θα φωνάξω τεχνικό να έρθει να μου τραβήξει καλώδιο από τη ταράτσα, ή από το πιάτο ή από τη κεραία που έχουμε για τη TV στο σαλόνι.

Αυτό που θέλω είναι να πιάνω άριστα τα κανάλια Mega, Ant1, Star και γενικά όλα αυτά και θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να τα πιάνω δορυφορικά.

Τέλος θα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει να βάλω NOVA (όταν είχε το σπίτι δεν είχα παρακολουθήσει γιατί ήταν για πολύ λίγο και είχα τρεξίματα πολλά) και αν γίνεται με μία συνδρομή να παίζει και στο σαλόνι και στο δωμάτιο μου. Και στο Σαλόνι υπάρχει η ίδια TV, αλλά 6 ίντσες μεγαλύτερη (46Μ86).

Ευχαριστώ.

Mονο απο nova θα πιανεις δορυφορικα τα καναλια αυτα..
τωρα αν αξιζει η nova σηκωνει πολυ συζητηση...

Όπως σου λέει και ο aenaos15, τα ελληνικά κανάλια βρίσκονται στο πακέτο της nova. Μόνο από εκεί μπορείς να τα δεις δορυφορικά και δεν βρίσκονται πουθενά ελεύθερα.
Δεν γνωρίζω την τηλεόρασή σου αλλά φρόντισε να σιγουρέψεις ότι έχει δορυφορικό αποκωδικοποιητή που χρειάζεσαι και να μην το μπερδέψεις με τον αποκωδικοποιητή DVB-T που είναι για τα επίγεια ψηφιακά. Αλλά έτσι και αλλιώς, αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με δορυφορική τηλεόραση καλύτερα να αγοράσεις ένα δορυφορικό δέκτη.
Γίνεται να έχεις με μια συνδρομή πολλαπλές και ανεξάρτητες θεάσεις σε διαφορετικές TV στα δωμάτιά σου. Όμως πρόσεξε: το μοίρασμα της συνδρομής είναι νόμιμο μόνο όταν γίνεται μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Αν τη μοιράσεις σε άλλον τότε γίνεσαι αυτόματα παράνομος.
Η δορυφορική τηλεόραση είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Μπαίνοντας σε αυτό το χώρο θα αποκτήσεις ένα πολύ ενδιαφέρον χόμπυ και σίγουρα αργά ή γρήγορα θα ξεφύγεις από τα κανάλια της nova. Είναι συναρπαστικό το τι μπορείς να βρεις εκεί στους δορυφόρους! Η nova είναι και αυτή ένα (μικρό) μέρος της δορυφορικής TV και έχει ενδιαφέρον εάν σε νοιάζουν τα κανάλια της και όσα από αυτά δε μπορείς να βρεις πουθενά αλλού ελεύθερα. Αλλά εάν σε νοιάζουν μόνο τα Mega, ANT1 κλπ τότε βέβαια δεν αξίζει να έχεις και nova.

Προσωπική συμβουλή:
Εάν βλέπεις αρκετά τηλεόραση, θέλεις να αξιοποιήσεις την ποιότητα της τηλεόρασής σου και η τσέπη σου αντέχει τη συνδρομή, τότε αγόρασε έναν δορυφορικό αποκωδικοποιητή, βάλε nova και ψάξε για ότι άλλο ελεύθερο κυκλοφορεί στους δορυφόρους. Έχει πολύ ενδιαφέρον.

Δεν γνωρίζω την τηλεόρασή σου αλλά φρόντισε να σιγουρέψεις ότι έχει δορυφορικό αποκωδικοποιητή που χρειάζεσαι και να μην το μπερδέψεις με τον αποκωδικοποιητή DVB-T που είναι για τα επίγεια ψηφιακά.
Η σειρά Μ της Samsung δεν έχει ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη, αλλά DVB-T δηλαδή επίγειο ψηφιακό.
Συνεπώς οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης με δορυφορικό πιάτο είναι μάταιη.