δορυφορικες.....ανησυχιες....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,185
ΑΘΗΝΑ
τι εχω:

-kappa της nova,ως ελευθερος συνδρομητης
-κυριος δεκτης:edision argus mini 2in1 ip
λοιποι δεκτες :edision trojan-panasat 910-tpofield 6400
-1 μετρο gibertini με 2 μονα Lnb,hotbird&astra

τι θελω να κανω:

-εγκατασταση επιπλεον δεκτων στα 2 υπνωδωματια και βεβαια να βλεπω ανεξαρτητα nova στις 3 τηλεορασεις.

τι σκεφτομαι να κανω:

-ενα quad lnb-αφηνω και μια κενη θεση για μελλοντικη χρηση.
ετσι κι`αλλιως η διαφορα τιμης με το twin ειναι πολυ μικρη.
θα αντικαταστησει το μονο lnb του hotbird.
astra δεν χρειαζομαι στα υπνοδωματια.
-εδω τα δυσκολα:card splitter ασυρματο(?).
ευκολη λυση χωρις επιπλεον καλωδια-αλλα....πρεπει να επιβεβαιωθει,οτι παιζει χωρις προβλημα με την kappa(και τα καινουργια κολπα..) και επιπλεον οτι τα-περιπου-13 μετρα αποστασης των δεκτων με τον κυριο δεκτη,δεν θα ειναι προβλημα για την σωστη επικοινωνια μεταξυ τους.
ενσυρματο splitter που-θεωρητικα τουλαχιστον ειναι πιο "σιγουρο"-με βαζει σε διαδικασια αλλη και ειναι λιγο μανουρα.

ειναι νομιζω η φθηνοτερη και πιο απλη λυση που μπορω να στραφω.

μιλησα με τα παιδια πο ασχολουνται με το επαγγελμα-και παντα προθυμους να εξυπηρετησουν Αντωνη Φαμελο&Mouse-και πηρα μια πρωτη εικονα,αλλα θα ηθελα και αλλες αποψεις,μηπως και μας διαφευγει κατι.

Δημήτρη εγώ θα δοκίμαζα πρώτα με το ασύρματο και αν δεν, μετά αναγκαστικά καλώδια ή home plugs...

Έχω παρόμοιο setup με σένα και χρησιμοποιώ ένα ασύρματο splitter με πολύ καλά αποτελέσματα...Στην αρχή βέβαια είχα κάποιες δυσκολίες, αλλά τώρα δουλεύει μια χαρά...

σχετικα με το ασυρματο splitter εβγαλες ακρη?

δεν το εψαξα καθολου.

Δημήτρη εγώ θα δοκίμαζα πρώτα με το ασύρματο και αν δεν, μετά αναγκαστικά καλώδια ή home plugs...

μεγαλη αποσταση για ενσυρματο.homeplug νομιζω ειναι μονο με ιδιο δεκτη,που σημαινει αγορα 2ρου edision mini.

[
Έχω παρόμοιο setup με σένα και χρησιμοποιώ ένα ασύρματο splitter με πολύ καλά αποτελέσματα...Στην αρχή βέβαια είχα κάποιες δυσκολίες, αλλά τώρα δουλεύει μια χαρά...

μαρκα και αποσταση?

Smartwi. Το master box είναι στον 1ο όροφο και οι 3 clients είναι στο ισόγειο, στον πρώτο όροφο και στη σοφίτα. Η μεγαλύτερη απόσταση master box με κάποιον client άντε να είναι 10 μέτρα το πολύ...Στην αρχή είχα προβλήματα με συχνά κολλήματα, αλλά τελικά βρήκα τη θέση "ισορροπίας" του master box και ησύχασα! Βέβαια, δεν ξέρω για πόσο θα παραμείνουν ελεύθερες οι κάρτες μας και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να συνυπολογίσεις!

Smartwi. Το master box είναι στον 1ο όροφο και οι 3 clients είναι στο ισόγειο, στον πρώτο όροφο και στη σοφίτα. Η μεγαλύτερη απόσταση master box με κάποιον client άντε να είναι 10 μέτρα το πολύ...Στην αρχή είχα προβλήματα με συχνά κολλήματα, αλλά τελικά βρήκα τη θέση "ισορροπίας" του master box και ησύχασα! Βέβαια, δεν ξέρω για
πόσο θα παραμείνουν ελεύθερες οι κάρτες μας και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να συνυπολογίσεις!

αυτο ειναι ενα πολυ μεγαλο ερωτηματικο.....