Δορυφορικες ληψεις

alkoudis

New member
18 October 2010
27
εχω ενα δεκτη SAB και ενα πατιο κεντραρισμενο στον hotbird και καθως εψαχνα το δεκτη λιγο ειδα οτι στο μενου εκτος απο τον hotbird εχει και καποιους αλλους δορυφορους αποθηκευμενους μεσα και ειδα οτι εχει σημα απο αυτους και μπορει και κατεβαζει αρκετα καναλια απο τον καθε δορυφορο!
οι δορυφοροι ειναι οι εξης :
express A4(12.5 W)
AtlanticB2 (8 w)
Nil 101/102 (7 W)
Eurobrd9 (9.0 E)
insat2E3B (83.0 E)
insat3A4B (93.5 E)
Asiansat4 (122 E)
πωσ γινετε αυτο?

Οι δορυφόροι μπορεί να υπάρχουν ,εσύ μπορείς να δεις μόνο αυτούς που έχεις lnb για αυτούς.
Μπορεί και κάποιες συχνότητες να δείχνουν ότι έχουν σήμα επειδή μοιάζουν με τις συχνότητες σε δορυφόρους που έχεις την κεραία.
Άν κάνεις αναζήτηση θα σου κατεβάσει τα κανάλια του hotbird με το όνομα άλλο δορυφόρου.

εχω ενα δεκτη SAB και ενα πατιο κεντραρισμενο στον hotbird και καθως εψαχνα το δεκτη λιγο ειδα οτι στο μενου εκτος απο τον hotbird εχει και καποιους αλλους δορυφορους αποθηκευμενους μεσα και ειδα οτι εχει σημα απο αυτους και μπορει και κατεβαζει αρκετα καναλια απο τον καθε δορυφορο!
οι δορυφοροι ειναι οι εξης :
express A4(12.5 W)
AtlanticB2 (8 w)
Nil 101/102 (7 W)
Eurobrd9 (9.0 E)
insat2E3B (83.0 E)
insat3A4B (93.5 E)
Asiansat4 (122 E)
πωσ γινετε αυτο?

Αν έχεις μόνο 1 LNB, με μια φράση : ΔΕΝ γίνεται !

Αυτό που γίνεται είναι οτι κατεβάζει κάποιες συχνότητες που είναι κοινές στον Hotbird και στους δορυφόρους που ανέφερες ...

ναι? αα αλλα οταν εκανα scan μου εβγαλε καναλια που δεν ειχε! με blind scan το εκανα

ναι? αα αλλα οταν εκανα scan μου εβγαλε καναλια που δεν ειχε! με blind scan το εκανα

Όπως; Για δώσε μια-δυό συχνότητες ...

Επιπλέον, τί δέκτη έχεις;

Παρεμπιπτόντως, σε blind scan υπάρχει ενδεχόμενο να βρείς κανάλια SCPC (Single Carrier Per Channel) που δεν "κατεβαίνουν" με το κανονικό (Αuto) ή το NIT (Network Information Table) σάρωμα ...

Αν έχεις μόνο 1 LNB, με μια φράση : ΔΕΝ γίνεται !

Αυτό που γίνεται είναι οτι κατεβάζει κάποιες συχνότητες που είναι κοινές στον Hotbird και στους δορυφόρους που ανέφερες ...

Εγω με τρια lnb (19,2-13-9) αποκλειεται δηλ. αν κανω manual scan σε συχνοτητες του 10'Ε ή 7'Ε να κατεβασω κατι?

Εγω με τρια lnb (19,2-13-9) αποκλειεται δηλ. αν κανω manual scan σε συχνοτητες του 10'Ε ή 7'Ε να κατεβασω κατι?

Αν ξανακάνεις τέτοια ερώτηση θα κατέβω στο νησί και θα σε τρέχω !!!!!:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Δορυφορικες ληψεις

Πρέπει να μας πεις ποιους δορυφόρους σημαδεύεις και ποιους έπιασες ,συχνότητες και κανάλια.

Σημαδευω hotbird τώρα συχνότητες δεν μπορώ να σου πω γιατί είμαι δουλειά και δεν τις θυμαμαι

Μάλλον είναι αυτό που είπατε στην αρχή ότι είναι κανάλια του hotbird αλλά και τον hbrt με blind έκανα τώρα μερικά κανάλια από ότι θυμαμε δίπλα και τριπλά απλά μήπως κατέβασε κανάλια από συχνότητες που δεν ήταν αποθηκευμενες στο μηχάνημα.ο δέκτης είναι sab

Απάντηση: Re: Δορυφορικες ληψεις

βρε,εσυ δε μου ειπες οτι με το mti το ακριβο ,όπου κεντραρω,θα πιανω και +/- 10 μοιρες????:BDGBGDB55:
Μήπως ήταν +10% σε ποιότητα σήματος κι εσύ νόμιζες ότι θα είναι και σε μοίρες;

Re: Απάντηση: Re: Δορυφορικες ληψεις

Μήπως ήταν +10% σε ποιότητα σήματος κι εσύ νόμιζες ότι θα είναι και σε μοίρες;

Πλάκα κάνει βρε !!!:D

Με LNB στις 9Ε, ΙΣΩΣ να μπορείς να πιάσεις τις συχνότητες των 7Ε, ΑΝ είναι εγκατεστημένο παράκεντρα σε κάτοπτρο κάτω απο 1 μέτρο.

Αυτό θα γίνει (αν γίνει) λόγω διάχυσης/διαπήδησης... Αλλά
1. Δεν είναι σίγουρο
2. Δεν έχει πολύ καλά αποτελέσματα

Για τις 10Ε είναι αλλιώς. Θα έπρεπε ΗΔΗ να τις βγάζεις, εκτός αν το κάτοπτρό σου είναι απο 2 μέτρα και άνω....

Για να βγάλεις κάτι από τον Eutelsat W2A, πρέπει να έχεις το παράκεντρο lnb "κεντραρισμένο" σε αυτόν. Πάντως είναι αρκετά δύσκολος και ιδιότροπος σε λήψη δορυφόρος.